Korg
Korg

FSC-certifierade trädgårdsmöbler för din uteplats

Vi menar att ansvarsfullhet och bra design hänger samman. Sedan 2010 har vi varit medlem i FSC® Danmark och har under lång tid haft fokus på att formge möbler med hänsyn till både miljö, funktionalitet och utseende. Alla våra utemöbler är FSC® -certifierade men vi har ett mål om att alla våra trämöbler, inte bara utemöbler, ska vara FSC® -certifierade innan utgången av 2024.
Vi har satt ambitiösa och tydliga mål för att kunna vara med att förbättra villkoren för biodiversitet, människor och djur i världens skogar. Vi hoppas att du vill vara med på resan.

Vad är FSC®-certifierade möbler?

En FSC®-märkning (Forest Stewardship Council®) på våra möbler, säkerställer att sällsynta och hotade arter skyddas, och att skogsarbetarna har ordentliga arbetsförhållanden, t.ex. när det kommer till lön och säkerhetsutrustning. Samtidigt står FSC® också för att människor i anslutning till skogsbruket får sina rättigheter bejakade samt att skogsägarna ska bidra ekonomiskt till lokala projekt som t.ex. kan vara tillgången till sjukvård, vatten och skolgång. Samtidigt är det i en FSC®-skog säkerställt att träd inte fälls i en snabbare takt än vad skogen hinner återhämta sig till, för att ha ett så skonsamt skogsbruk som möjligt.

Utvalda FSC®-certifierade produkter

Inred din uteplats