Korg
Korg

Lakan

Lakan är sköna att ligga på och skyddar bäddmadrassen. På ILVA hittar du både kuvertlakan som sätts på bäddmadrassen, och dra-på-lakan som dras ned till under sängen. Sov gott på sköna underlakan från ILVA.

Produkter: 14
Produkter:14
Välj visning:
Visar 14 av 14

VÄLJ BLAND FLERA OLIKA LAKAN PÅ ILVA

På ILVA hittar du massor av fina lakan. Vi har bland annat lakan till dubbelsängar i olika mått men även små lakan för barn. I vårt sortiment finns massor av vita lakan, både i form av kuvertlakan och dra-på-lakan. Oavsett om du är ute efter exklusiva lakan eller billiga lakan, hittar du dem hos oss. Och om du utöver att köpa lakan också vill inhandla nya påslakan och örngott, finner du dem bland våra sängkläder.

UTAN KEMIKALIER

Letar du efter ekologiska lakan? Då har du kommit rätt. Flertalet av ILVAs underlakan är certifierade med OEKO-TEX®.

OEKO-TEX® tillhör de hälsomärken i världen som är ledande bland textilprodukter. Med certifieringen kan du vara säker på att lakanet inte innehåller skadliga mängder kemiska ämnen och därför är ofarliga för vår hälsa.

Ett lakan märkt med STANDARD 100 från OEKO-TEX® är testat för mer än 300 olika ämnen som är skadliga för hälsa och miljö. ILVA är därför ett bra val om du vill köpa lakan som är ekologiska.

SATIN-, BOMULLS- OCH LINNELAKAN

Sänglakan finns i en rad olika material. Du kan hitta allt från extra lena sidenlakan till mjuka lakan i linne. Det finns även bambulakan och frottélakan. Många väljer också silkeslakan för att få ett mjukt och skönt lakan. Men det är inte bara materialet som avgör känslan i lakanet. Även trådens tjocklek och vävteknik vid tillverkningen spelar in.

Satinlakan kallas lakan vävda med satinteknik. Vävtekniken ger färre knutar på tygets ovansida, vilket resulterar i glansiga och mjuka lakan. Du hittar både små och stora lakan som är satinvävda på ILVA.

Trådtätheten i lakanet har också betydelse för hur mjukt och skönt det upplevs. Hög trådtäthet gör också lakanet hållfastare.

Lakan av andra material

I regel är ILVAs lakan tillverkade av bomull eller andra vanligt förekommande textilier. Om du letar efter ett vattentätt lakan, till exempel ett lakan i något syntetmaterial, kan du alltid kolla bland våra produkter men det är inte standard att vi har den typen av speciallakan i vårt sortiment.

LAKAN PÅ 180X200 CM OCH ANDRA STORLEKAR

På ILVA hittar du madrasslakan i samma storlekar som flera av våra sängar. Bland annat hittar du lakan på 210x210 cm för stora dubbelsängar. Det finns även underlakan till dubbelsängar av andra mått, som lakan på 210x200 cm. Till enkelsängar av den vanligaste storleken passar lakan på 90x200 cm. Det finns även lakan på 120x200 cm för bredare enkelsängar.

Inte bara lakanets längd och bredd spelar in i valet av rätt underlakan. Lakan skiljer sig också åt i hur långt det sträcker sig utanför bäddmadrassen. Därför bör du också överväga om du behöver ett dra-på-lakan eller ett kuvertlakan.

Dra-på-lakan dras ned över hela sängen och lämpar sig därför bra till resårbottnar. Om måttet på lakanet exempelvis är 160x200 cm i bredd och längd, och 30 cm i höjd, är det ett dra-på-lakan. De 30 centimetrarna i höjd är tänkt att gå ned och in under en 30 cm hög säng. Eftersom lakanen har resår stannar de på plats.

Om du har en hög säng, som exempelvis en kontinentalsäng, är ett dra-på-lakan förmodligen för litet. I stället kan ett lakan formsytt för bäddmadrassen, även kallat kuvertlakan, vara ett bra alternativ. Ett lakan på exempelvis 160x200 cm och som är 10 cm högt kan därför passa till alla sorters sängar, även de som är mycket högre än 30 cm.

När du väljer lakan är det därför bra att hålla koll på om du ska ta ett dra-på-lakan eller ett kuvertlakan. När det beslutet är taget ska du bara välja efter sängens bredd och längd. Om det på förpackningen står att ett lakan är till exempel 240x260 cm, betyder det att själva lakanet är större men passar perfekt till sängar med den angivna storleken.

LAKAN PÅ REA

Letar du efter billiga underlakan? Kolla i så fall in ILVAs sidor med erbjudanden för sovrummet. Där kan du hitta allt från lakan på 140x200 cm till ställbara sängar. Utbudet på fyndsidorna kan ändras snabbt och det som finns ena dagen kan vara borta nästa, eftersom rean bara gäller så länge lagret räcker. Ett tips är därför att beställa direkt när du hittar något du vill ha, för att inte riskera att missa prissänkningen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Du kan också fynda billiga lakan genom att prenumerera på ILVAs nyhetsbrev. I det kan du nämligen läsa om när ILVA har säsongsrea, men även inredningstips, möbelnyheter och mycket annat. Inredningsälskare kommer inte att bli besvikna.

BESTÄLL LAKAN REDAN IDAG

Beställ enkelt lakan från hemsidan och få dem levererade hem. Du kan också hämta ut lakanen utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker.