Korg
Korg

Skänkar

En skänk, eller sideboard som den också kallas, är en vacker och praktisk möbel. Skänken kan du använda både till förvaring och till att ställa fina saker på. Du kan exempelvis ha en vacker skänk i ek i vardagsrummet och en sideboard som är smal i hallen.

Produkter: 114
Produkter:114
Välj visning:
Visar 21 av 114

Förvara stilfullt med en skänk i trä

Skänkar är vackra förvaringsmöbler som vi gärna visar upp. Därför finns det skänkar i valnöt, ek, teak och andra fina material. En sideboard i trä är en klassisk möbel som kan se olika ut. Här kan du läsa mer om skänkar i olika träslag.

  • Sideboard i valnöt. Valnöt är ett exklusivt träslag. Det passar bra att ha i vardagsrummet och i andra rum där vi gärna har våra finaste möbler. Valnöt kan vara ett bra materialval för dig som vill ha en skänk i mörkt trä.
  • Sideboard i ek. En ekskänk är ett typiskt inslag i den skandinaviska inredningsstilen. Ek är ett bra alternativ om du vill ha en skänk i ljust trä. En skänk i ek passar i de flesta rum och är snygg till många olika väggfärger.
  • Sideboard i rotting. En skänk i rotting är ett populärt val och ger en levande känsla till rummet. Rotting är snyggt inte minst till stora växter och mattor. En skänk med rottingväv på skåpluckorna är en klassiskt stilig möbel.
  • Sideboard i teak. Teak är ett mörkare och rödaktigt träslag. Det är slitstarkt och behöver sällan eller aldrig oljas tack vare sin naturligt höga oljehalt. En skänk i teak är en elegant möbel som aldrig är fel. Som med de andra ädelträslagen fås teak ofta som faner.

En skänk i trä kan vara både omålad och målad. Om träslaget är exklusivt brukar det vara omålat för att visas. Det är dock inte ovanligt att betsa eller pigmentera exempelvis ek, för att göra det ljusare eller mörkare. På ILVA finns träskänkar i flera olika modeller, storlekar och träslag.

Väljer du en skänk i svart, vit eller någon annan färg?

Är du ute efter en vit eller svart skänk? På ILVA finns vita och svarta skänkar, inte sällan i kombination med detaljer av ek eller andra träslag. Oavsett om du vill ha en stor eller liten sideboard som är svart eller vit, hittar du den hos oss.

En svart eller vit skänk har ofta en behandlad yta som gör dem mindre känsliga för ringar från vattenglas än skänkar i obehandlat trä. Med en sideboard i vit får du en ljus och luftig möbel som är lätt att möblera med. En svart skänk ger i stället tyngd och djup till rummet.

Skänkar i andra färger

En grå skänk är också ett populärt alternativ och är en möbel med ett modernt utseende som är lätt att inreda med. Om du vill få in mer färg i ditt hem kan du välja exempelvis en blå, gul eller grön skänk. Färgade möbler är läckra inslag i inredningen, till exempel harmoniserar en brun skänk snyggt ihop med gröna färger och växter.

Vill du få idéer till hur du kan inreda med din nya skänk? Ett tips är att kolla in ILVAs sidor med inspiration, där finns massor med bilder på möbler ur hela vårt sortiment i riktiga rum. I bästa fall kan inredningsbilderna hjälpa dig vidare i valet av möblering och färgsättning i ditt eget hem.

Inred med en liten förvaringsmöbel

En smal skänk ger dig plats till andra möbler i rummet. Skänkar och sideboards är som utgångspunkt något mindre möbler, den som vill ha riktigt mycket förvaringsutrymme kan i stället välja garderober, bokhyllor och byråar. En liten sideboard är bra både till förvaring och för att få rummet att se finare ut, och kan användas både till lampor och till prydnadssaker.

En liten skänk kan vara en perfekt lösning på småytor i vardagsrummet som behöver aktiveras. Till exempel ytan mellan soffan och väggens hörn, eller under ett fönster. Om du väljer exempelvis en skänk som är 20 cm djup är chansen stor att den får plats. På toppen rymmer den vaser med vackra blommor och fotografier.

En skänk till köket och andra rum

En snygg skänk passar bra i vardagsrummet, men också i andra rum. Här är några förslag på hur du kan möblera med din nya skänk i olika platser i hemmet:

  • En köksskänk är en vanlig möbel med flera användningsområden. Till exempel är en skänk i köket utmärkt för förvaring av exempelvis köksapparater och kokböcker. Om du vill få plats med kaffekoppar och annat kan en hög skänk vara ett bra alternativ. Överväg om du ska välja en behandlad sideboard till ditt kök. En skänk i obehandlat trä är nämligen mer utsatt för vätskor än oljade eller målade varianter.
  • En låg skänk är en perfekt tv-möbel till tv-rummet. Tvn kommer upp i bra ögonhöjd och får en snygg sockel. Väljer du en extra lång skänk kan du också få plats med högtalare, mediestation och tv-spel på sidorna. Under tvn är en skänk med lådor ett bra val. Då kommer du snabbt åt sådant du använder ofta, som fjärr- och handkontroller, hörlurar och liknande. ILVA har flera sideboards med lådor, öppna hyllplan och med luckor.
  • En av de vanligaste platserna för en sideboard är i hallen. Med exempelvis en skänk som är 30 cm djup är chansen stor att du får plats med den även i en smal hall. Om din skänk i hallen står nära ytterdörren är den perfekt till förvaring av handskar och liknande. Står den nära matplatsen är det smidigt att förvara dukar, ljus, servetter och liknande i den.
  • En vacker skänk i sovrummet ger en lyxig känsla i ditt mest privata rum. En låg sideboard ser trevlig ut och lämpar sig väl att ha sängkläder och överkast På ovansidan kan du exempelvis ställa en bordslampa för mysbelysning eller lägga kläder på. Väljer du en skänk som är 180 cm lång, eller någon annan lång modell, kan du dessutom få plats till förvaring av vintertäcke och kuddar.

Olika modeller

Utöver den klassiska sideboarden finns vitrinskänkar, vägghängda skänkar och extra stora skänkar. En skänk som är ett vitrinskåp har glasdörrar och är perfekt för förvaring av porslin. Skänkens glasdörrar gör att du snabbt hittar det du letar efter, samtidigt som de låter dig skåda de vackra vinglasen och servisen när de inte används. Därför är en skänk med glasdörrar också utmärkt till förvaring av prydnadsföremål.

En vägghängd skänk är en smidig typ av möbel som ger en känsla av lätthet till rummet. Och utan ben blir det lätt att dammsuga under den. En vägghängd sideboard kan både sättas nära golvet eller högre upp på väggen.

Billiga skänkar

Beställ en billig skänk på ILVAs sidor med erbjudanden. Om du har tur kan du hitta en skänk, byrå eller något annat du letar efter till extra bra pris. Ett tips är att kolla in fyndsidorna med jämna mellanrum eftersom sortimentet ändras löpande.

Du kan också ta del av ILVAs erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på sociala medier. På så sätt kan du få inredningstips, inblick i de senaste möbeltrenderna och samtidigt hitta en skänk på rea.

Sideboard och skänk från ILVA

ILVA har ett stort utbud av skänkar i olika utföranden. Oavsett om du letar efter en skänk på 120 cm eller någon annan storlek är chansen stor att du hittar den hos oss. Letar du efter något särskilt? Skriv gärna till oss i chatten så hjälper vi dig.

När du har hittat en skänk eller annan möbel du vill köpa kan du välja mellan att få varan hemskickad eller att själv hämta ut den i butik. Vi erbjuder smidig leverans över hela Sverige. Du är också varmt välkommen att besöka en ILVA-butik för att se och uppleva vårt utbud i verkligheten. I butik kan du även få hjälp direkt av vår personal.