Korg
Korg
Produkter: 69
Produkter:69
Välj visning:
Visar 21 av 69

Väljer du ett stort eller litet utebord?

Det finns gott om trädgårdsbord att välja mellan. På ILVA finns bland annat både stora och små utebord, och du kommer säkert att hitta en storlek som passar din altan eller balkong i vårt sortiment. Hos oss kan du också välja ett utdragbart bord att ha utomhus, vilket är perfekt om du vill kunna utöka platserna när du har gäster på besök.

I ILVAs sortiment hittar också trädgårdsbord i olika former, till exempel fyrkantiga och runda modeller. Vi har också utomhusbord i olika material. Oavsett om du föredrar ett betongbord utomhus, eller ett trädgårdsbord i aluminium eller trä, är chansen stor att du hittar det hos oss.

Välj mellan bland annat plast- och teakbord utomhus

Materialet på ditt bord utomhus spelar stor roll för hur väl det matchar resten av utemöblerna på din altan. Till exempel är ett träbord utomhus ett klassiskt val som passar den skandinaviska inredningsstilen. Utebord i trä är lätta att inreda med och är snygga på de flesta altaner och balkonger. Det finns också gott om modeller att välja mellan, från nätta cafébord till rustika plankbord utomhus.

Utebord i metall, som till exempel aluminium, ger ett stilrent och modernt utseende till din uteplats. Det samma gäller också utebord i plast. Dagens plastmöbler har hög kvalitet och en elegant finish. De kan likna både rotting och trä, eller stå i egen rätt.

På ILVA hittar du både vita och svarta utebord

Färgen är förstås också viktig när det kommer till valet av utebordets utseende. Svarta och vita utebord hör till de vanligaste alternativen, men även gråa och beigea trädgårdsbord är populära. Är du osäker på vilken färg och vilket material du ska välja till ditt nya trädgårdsbord? Se i så fall gärna ILVAs sidor med inspiration till trädgården. Där finns massor med bilder som förhoppningsvis kan ge dig spännande inredningsidéer.

Möbelvård av bord ute

Valet av utebord handlar inte bara om utseende, utan även om kvalitet och underhåll. Utemöbler utsätts för stora påfrestningar i form av regn, sol och partiklar som blåser. Därför är ILVAs alla utebord tillverkade i slitstarka material med lång hållbarhet, så du kan ha glädje av din nya möbel i många år framöver.

För att ditt nya trädgårdsbord ska hålla så länge som möjligt behöver du ta hand om det, och mängden underhåll som krävs varierar mellan olika material.

  • Trädgårdsbord i trä kräver typiskt sett att du oljar dem med jämna mellanrum för att de ska behålla sin vackra lyster. Ett undantag är teak som tack vare sin naturligt höga oljehalt är mycket fukttåligare än andra träslag.

  • Utebord i aluminium klarar allt väder under utesäsongen.

  • Trädgårdsbord i plast tål också sol och regn. Liksom utebord i metall behöver de bara torkas av emellanåt.

  • Utebord i bambu och rotting behöver oljas med jämna mellanrum. I regel klarar de materialen inte att stå ute när det regnar, och bör således stå under tak.

  • Ett trädgårdsbord i fibercement kräver också minimalt med underhåll. Fibercement består av både konstmaterial och natursten, vilket gör det robust och hårt. Ett utebord i fibercement liknar till utseendet ett stenbord men väger mindre.

Oavsett vilket material du väljer till ditt nya trädgårdsbord anbefaller vi att du förvarar det inomhus under vintern, till exempel i ett skjul eller garage. Du kan läsa mer om hur du tar hand om ditt nya utebord i ILVAs skötselguide.

Bland våra utemöbler finns både matbord och matstolar

Är du på utkik efter ett utomhus-matbord och tillhörande stolar? Då har du kommit rätt, ILVA har flera matgrupper för utomhusbruk med matchande trädgårdsstolar och trädgårdsbord. Genom att välja ett färdigt set med utemöbler får du bord och stolar som passar varandra både i storlek och stil. Och om du redan har trädgårdsstolar kan du förstås enbart köpa något av våra separata matbord att ha ute.

Utdragbart bord utomhus

Om du vill ha plats åt många gäster är ett utdragbart utebord ett bra alternativ. Fördelen med ett hopfällbart trädgårdsbord, till skillnad från en fast bordsskiva, är att du sparar plats när inte hela bordet används.

Du kan välja mellan ett utebord med iläggsskiva eller ett klaffbord utomhus. Ett uteklaffbord är en form av hopfällbart utebord med den extra bordsskivan fastsatt med ett gångjärn som du fäller upp vid användning. Ett utebord med iläggsskiva har i stället en extra bordsskiva, som förvaras separat eller under den vanliga bordsskivan.

Gör en mysig uteplats med ett litet bord utomhus

Ett litet trädgårdsbord med stolar på gräsmattan är ett trevligt komplement till den stora matgruppen på altanen. En extra utegrupp ger variation och skapar en mysig fikaplats dit du också kan gå för att få avskildhet. Ett caféset består av ett litet trädgårdsbord och två stolar, perfekt både för den lilla balkongen och i trädgården.

Du kan också använda ett litet utebord som sidobord. Till exempel är ett litet runt trädgårdsbord perfekt som drinkbord vid mingel eller att ha snygga krukor och blommor på.

Ett lågt utebord till loungegruppen

Ett loungeområde är till för att slappna av i. Ett lågt utebord rymmer kaffekoppar, glas och snacksskålar och är därför perfekt till loungesoffan och loungefåtöljerna. Oavsett om du vill ha ett fyrkantigt eller runt utebord till din loungegrupp hittar du det hos oss. Vi har även låga satsbord du enkelt kan flytta runt på efter behov.

Fynda ett billigt utebord på ILVA

ILVAs reklamblad är fulla med kampanjer och rabatter. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du aktuella erbjudanden skickade till dig. Du kan också se alla ILVAs nedsatta varor på våra sidor med erbjudanden. Där kan du hitta varor från hela ILVAs sortiment, från fyrkantiga utebord till heminredning. Utbudet på erbjudandesidorna är ofta begränsat, ett tips är därför att inte vänta för länge om du hittar något du gillar.

Beställ ditt matbord att ha ute idag

Du kan välja mellan att få din beställning hemlevererad eller att själva hämta ut den utan fraktkostnad i butik. Du kan också se våra bord och andra utemöbler i verkligheten i någon av våra butiker. Att se produkterna på riktigt kan ofta göra det lättare att ta ett beslut. Du är varmt välkommen att besöka din närmsta ILVA-butik, där du också kan få vägledning direkt av vår personal.