Korg
Korg

Tuftade mattor

Tuftade mattor är mjuka och sköna att gå på och är vanliga i vardagsrum över hela världen. På ILVA hittar du tuftade mattor i olika färger, mönster och former. Det finns både tuftade mattor med många tätsittande garn och de som har en något luftigare struktur.

Produkter: 21
Produkter:21
Välj visning:
Visar 21 av 21

EN TUFTAD MATTA PRYDER VARJE VARDAGSRUMSGOLV

En tuftad matta är en mjuk matta perfekt att pryda ditt golv med. Tuftade mattor är snygga och ofta även värmeisolerande. På ILVA älskar vi mattor eftersom de snabbt kan piffa upp hemmet och göra det finare. Våra mjuka mattor skapar en känsla av exklusivitet och elegans samtidigt som de är bekväma och härliga att gå, stå och sitta på. Dessutom bidrar en tuftad matta till att förbättra akustiken i hemmets rum.

VAD ÄR EN TUFTAD MATTA?

Att en tuftad matta är mjuk, mysig och fin känner de flesta till. Men inte alla vet vad som utmärker en tuftad matta. En tuftad matta vävs genom att garnet skjuts in från baksidan. Resultatet blir en mjuk matta med en skön och värmande ovansida. Det finns både maskinellt framställda och handtuftade mattor. En industriellt tuftad matta och en handtuftad matta har gemensamt att de båda är slitstarka och håller hög kvalitet.

INRED MED EN MJUK MATTA

Det finns många sätt på vilka man kan inreda med tuftade mattor. Du kan till exempel inreda med en tuftad matta i sovrummet och få ett riktigt behagligt underlag till dina fötter när ska lägga dig och stiga upp. Har du och din partner en dubbelsäng? Då kan ni överväga att välja mellan en stor mjuk matta eller två små mattor på varsin sida av sängen.

En tuftad matta är också perfekt i barnens rum eftersom den låter barnen leka bekvämt på golvet.

En stor mjuk matta är också ett utmärkt val i vardagsrummet. Till exempel hjälper en stor matta till med att skapa en känsla av enhet mellan soffan, soffbordet och fåtöljerna. Att inreda med en stor tuftad matta är ett enkelt sätt för att förändra hela rummets utseende. Du kan överväga om du vill ha en rund eller fyrkantig tuftad matta. En rund tuftad matta kan skapa en trevlig dynamik mot de många räta vinklarna i hemmet.

Oavsett vilken form du väljer på din nya mjuka matta är det en bra idé att mäta upp mattans storlek på ditt golv före du beställer den. På så sätt får du en uppfattning om hur mattan kommer passa i ditt rum.

Få idéer till hur du kan inreda med din nya tuftade matta

Kan du inte bestämma dig mellan två tuftade mattor? Ett tips är i så fall att kolla in ILVAs sidor med inspiration. Där finns det massor av inredningsbilder på våra produkter i riktiga rum. Fotografierna är en utmärkt källa till att få inredningsidéer om allt från möblering till färgsättning och ljus. Om du har tur kan du få inspiration till valet av tuftad matta från ILVA.

Du kan du också ta del av spännande inredningstips på ILVAs sidor på instagram och facebook, samt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. I de kanalerna kan du även läsa om möbelnyheter, realisationer och mycket annat.

ETT STORT UTBUD AV MJUKA MATTOR

På ILVA finns ett stort utbud av mjuka mattor. Vi har allt från enkla och tidlösa varianter till tuftade mattor i moderna mönster. Våra mjuka tuftade mattor finns också i olika material, bland annat bambuviskos. Bambu är ett hållbart material tack vare plantans snabba växt. Vi har tuftade mattor i bambuviskos i flera olika färger och storlekar. Ett annat populärt val är tuftade mattor i ull. En tuftad ullmatta är riktigt varm och mysig.

Utöver vårt stora utbud av tuftade mattor hittar du också kelimmattor, ryamattor och naturmattor i vårt sortiment.

BESTÄLL EN TUFTAD MATTA ELLER BESÖK EN ILVA-BUTIK

Beställ en tuftad matta från ILVA idag och få den levererad hem. Du kan också välja att hämta ut din beställning själv i någon av ILVAs butiker. Om du är i närheten av en ILVA-butik är du alltid varmt välkommen in. Våra tuftade mattor och andra produkter upplevs bäst av att ses och kännas på i verkligheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.

Tips: På ILVAs sidor med erbjudanden kan du fynda allt möjligt ur vårt sortiment. Om du har tur kan du hitta en tuftad matta till nedsatt pris, annars finns det mycket annat att välja på.