Korg
Korg

Sidobord utomhus

Produkter: 5
Produkter:5
Välj visning:
Visar 5 av 5

Ett sidobord utomhus kompletterar trädgårdsgruppen

Ett sidobord utomhus är ett praktiskt komplement till utemöblerna på altanen och balkongen. Om det står bredvid matbordet kan det exempelvis användas till brödfat och annat du vill ställa ifrån dig. Ett avlastningsbord utomhus kan också användas som soffbord till loungegruppen.

De flesta avlastningsbord som används ute är ganska små och kan därför flyttas efter behov. Till exempel kan ett sidobord ute stå bredvid solstolen under dagen och flyttas till matgruppen utomhus när du ska äta middag på kvällen. På ILVA finns olika sorters sidobord som passar till utemöbler i olika stilar. Du hittar bland annat sidobord i trä, konstrotting och med metallstomme.

Så här kan du inreda med ett avlastningsbord utomhus

Med ett ute-sidobord gör du din altan eller balkong ännu trevligare. Här är några tips på hur du kan inreda med ett sidobord utomhus:

  • Ställ en kruka med kryddor eller din älsklingsblomma på ute-sidobordet.
  • Med en liten ljuslykta eller solcellslampa på ditt sidobord utomhus får du en mysig stämning på sena och mörka kvällar.
  • Bjud över några gäster, sätt er i loungegruppen och använd avlastningsbordet utomhus som en minibar.
  • Skapa ett tillfälligt uterum med en trädgårdsstol och ett sidobord utomhus. Till exempel under ett träd där du kan slappna av i skuggan och dricka något svalkande.

På ILVAs sidor för inspiration till trädgården kan du se fler inredningsidéer till ditt uterum. Kanske får du inspiration till hur du ska möblera med ditt nya sidobord utomhus?

Välj rätt sidobord utomhus

Det finns flera olika avlastningsbord att ha utomhus. Om du vill kunna ställa från dig många saker kan en avlastningsbänk ute vara ett bra alternativ. En avlastningsbänk ute har en stor avställningsyta och kan exempelvis användas som buffébord eller som en vacker växthylla.

Om du bara vill ha något att ställa solkrämen, kaffekoppen och andra småsaker på, kan ett litet sidobord utomhus i stället vara det bästa valet.

Vad är viktigast för dig när du väljer material på ditt sidobord utomhus?

Trämöbler utomhus är ett klassiskt alternativ som passar de flesta uterum. Trä är ett snyggt material, men kräver i regel att det oljas regelbundet. Undantaget är teak som är ett träslag med naturligt hög oljehalt. Teak är också väldigt vackert och är därför ett populärt material på ute-sidobord och andra trädgårdsmöbler.

Konstmaterial är också vanliga på sidobord utomhus. Till exempel polyrotting som ser ut som naturrotting men är hållbarare och tål fukt. Ett ute-sidobord med marmor är eller travertin är ett snyggt alternativ som ser lyxigt och elegant ut. Se gärna ILVAs skötselguide för att läsa mer om hur olika material ska tas om hand.

Ett klaffbord utomhus kan fungera som sidobord

I stället för att ha ett litet brickbord ute kan du välja ett större klaffbord. Ett klaffbord har en eller flera bordsskivor som kan fällas upp och ned efter behov. De är ofta större än vanliga sidobord utomhus och används främst som flexibla matbord. Eftersom storleken kan varieras är det mycket praktiskt med ett klaffbord ute på en liten altan eller balkong.

Beställ ditt ute-sidobord från ILVA idag

Beställ ett sidobord för utomhusbruk från ILVA idag och gör din uteplats redo för våren och sommaren. Om du vill se vårt utbud i verkligheten före du köper är du varmt välkommen att besöka en ILVA-butik. I butik kan du också se våra andra möbler och få hjälp direkt av vår personal.

Letar du efter ett billigt sidobord utomhus?

På ILVAs sidor med erbjudanden för trädgården kan du se alla våra prissänkta utemöbler. Där kan du hitta saker från ILVAs hela trädgårdssortiment, från klaffbord ute till parasoller och annat. Erbjudandena gäller bara så länge varan finns kvar på lager, ett tips är därför att inte vänta för länge med att köpa om du hittar något du gillar.