Korg
Korg
Produkter: 20
Produkter:20
Välj visning:
Visar 20 av 20

Njut av skuggan under ett parasoll på din uteplats

Även om de flesta svenskar älskar när solen kommer fram är det också skönt att sitta i skuggan. Med ett parasoll bland utemöblerna får vi behaglig skugga och skydd från UV-strålning.

På ILVA hittar du parasoller i många olika storlekar, former och färger. Oavsett om du är ute efter ett stort hängparasoll till terrassen eller ett litet parasoll till balkongen, hittar du en passande modell hos oss. Vi har även klassiska trädgårdsparasoll och praktiska parasoll med tilt-funktion, som du kan anpassa mot solen. Med ett sådant behöver du inte släpa runt på parasollfoten eller trädgårdsbordet.

De flesta parasoller finns i ljusa och mörka modeller och både ett vitt och svart parasoll ger bra skugga. En praktisk skillnad är dock att ett parasoll som är vitt ger en ljusare uteplats, men smuts syns tydligare på det.

Välj ett frihängande parasoll till trädgården och ett litet parasoll till din balkong

Ett hängande parasoll, eller sidohängt parasoll, har stången bredvid i stället för mitt genom parasollet. Fördelen med det är att du då kan ställa hängparasollet vid sidan av uteplatsen och ändå få full skugga. Ett frihängande parasoll är därför perfekt att ha vid utegruppen på din altan eller i din trädgård. Kom ihåg att du behöver en tung parasollfot som motvikt om du väljer något av våra stora parasoller som hänger.

Parasoll för balkongen

Till balkongen är ett litet parasoll med tilt-funktion ofta ett bra val. Ett parasoll som är vinkelbart kan nämligen enkelt anpassas efter solens gång, vilket är smidigt om inte balkongmöblerna har möjlighet att flyttas på. På ILVA hittar du både häng- och balkongparasoll i flera olika färger och former.

Väljer du ett stort parasoll eller två mindre?

Stora parasoll ger ordentligt med skugga men kan vara otympliga att hantera, och de kräver dessutom tunga parasollfötter. Ett parasoll från 300 cm (i diameter) och uppåt brukar klassas som stort. Det finns också stora parasoll på 4 meter och uppåt, men tänk på att så stora dukar också fångar mycket vind. I stället för att välja exempelvis ett stort parasoll på 5 m, kan du överväga att ta två mindre hängparasoller på 250 cm var. De är lättare att manövrera och ger också gott om skugga.

Ett litet parasoll på 200 cm och nedåt

Ett parasoll på 180 cm är en vanlig storlek på ett litet parasoll, och är perfekt att ta under armen ned på stranden. Ett standardmått på ett parasoll är 250 cm, vilket också flera av ILVAs modeller har. Det är en storlek som både är smidig att hantera och ger mycket skugga.

Parasoll i olika material och med olika former

ILVAs parasoller är gjorda av slitstarka material och håller god kvalitet. Om du handlar från oss får du ett parasoll som tål vind, regn och förstås sol. Men parasollets utseende är lika viktigt som dess kvalitet, och därför kan du välja vackra parasoll i trä och andra material i vårt sortiment. Våra kvalitativa parasolldukar ser eleganta ut och finns i slitstark polyester. Den täta duken skyddar mot UV-strålning, vilket gör parasollet oumbärligt under heta sommardagar.

Halvparasoll och fyrkantiga parasoll

Utöver klassiska modeller och hängparasoll finns det även halvparasoll med formen av en halvmåne, där den raka sidan ska vara mot en vägg. Det är ett platseffektivt alternativ som kan passa utmärkt till ett litet caféset. Ett parasoll som är rektangulärt kan också stå mot en vägg men är till skillnad från halvparasollet fullstort.

Tips: Är du i valet och kvalet mellan ett parasoll i bambu eller bok till din altan? Se i så fall ILVAs inspirationssidor för att få idéer till material och färger du kan inreda med på din uteplats.

Parasoll med fot

Passa på och beställ en passande parasollfot till din nya parasoll till uteplatsen, den ingår oftast inte. I produktbeskrivningen till varje parasoll står det hur tung parasollfoten minst måste vara. I vårt sortiment hittar du också parasollskydd, som skyddar ditt parasoll från smuts och regn när det inte används.

Köp parasoll på rea från ILVA

Handla billiga parasoller på ILVAs erbjudandesidor. Om du har tur kan du hitta ett parasoll på 3 meter, ett hängparasoll, eller något annat du letar efter. Utbudet på erbjudandesidorna ändras kontinuerligt och rabatterna gäller ofta bara så länge lagret räcker. Ett tips är därför att beställa direkt om du hittar något du gillar.

När du beställer från ILVA.se kan du välja mellan att få din beställning hemlevererad eller att själv hämta ut den utan fraktkostnad i en ILVA-butik. Du kan också handla ditt nya parasoll till din altan direkt från en fysisk ILVA-butik. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.