Korg
Korg

SKRIVBORDSLAMPOR

Med en bra arbetslampa på skrivbordet kan du fokusera på arbetet. Skrivbordslampans behagliga sken kan också fungera som mysbelysning på kvällen. På ILVA hittar du både klassiska arkitektlampor och skrivbordslampor i nyskapande design. Vi har även vägglampor till skrivbordet.

Produkter: 35
Produkter:35
Välj visning:
Visar 21 av 35

EN STORT UTBUD AV KONTORSLAMPOR TILL SKRIVBORD PÅ ILVA

Oavsett om du letar efter en arkitektlampa, en liten skrivbordslampa eller någon annan belysning till hemmakontoret hittar du den på ILVA. I vårt breda sortiment finns allt från moderna till klassiska skrivbordslampor.

När du väljer arbetsbelysning till skrivbordet är det viktigt att den ger tillräckligt starkt ljussken för sitt ändamål. En skrivbordslampa med 40W brukar räcka till det vanligaste kontorsarbetet. Om du vill ha mer ljus kan du välja en starkare ljuskälla, men kom ihåg att i förväg undersöka att skrivbordslampan klarar den önskade effekten.

Du kan också komplettera med ytterligare kontorsbelysning på skrivbordet. Till exempel är en liten datorlampa ett populärt val att ha vid sidan av den större arbetsbelysningen i kontoret.

Men lika viktigt som att välja en passande ljusstyrka är att välja en snygg skrivbordslampa. Föredrar du en skrivbordslampa i retro- eller samtida design? Eller något helt annat? På ILVA finns både skrivbordslampor med ett tufft industriellt utseende och eleganta armaturer i glas. Nedanför kan du läsa mer om kontorslampor i olika formgivning.

INRED MED EN FIN BORDSLAMPA TILL KONTORET

Det finns massor av material att välja på till lampan på skrivbordet. Olika material passar olika inredningsstilar, till exempel får du en lyxig känsla till rummet med en skrivbordslampa i guld eller kristall. På motsvarande sätt passar en skrivbordslampa i trä i mer minimalistiskt och organiskt inredda hem. På ILVA hittar du allt från skrivbordslampor i mässing till glas, trä, metall och plast.

På senare tid har skrivbordslampor i mässing blivit trendiga. En skrivbordslampa i mässing ger ett både elegant och avslappnat utseende till rummet. Mässing är också snyggt ihop med massor av färger och kan därför vara tacksamt att inreda med. Se gärna våra kontorsstolar och skrivbord för att hitta snygga kontorsmöbler till din nya skrivbordslampa.

Väljer du en skrivbordslampa som är rosa eller någon annan spännande färg?

Letar du efter en grön skrivbordslampa? Eller en kontorslampa i någon annan färg? På ILVA finns skrivbordslampor i svart, vitt och flera andra kulörer. De många valen gör att du med stor chans kan hitta en färg som matchar din inredning. Men du kanske är osäker på om du ska välja exempelvis en skrivbordslampa som är vit, rosa eller röd?

Ett tips är i så fall att du kollar in ILVAs sidor med inspiration. Där hittar du massor av inredningsbilder på mycket ur ILVAs sortiment, från kontorslampor till soffor. Om du har tur kan inspirationssidorna ge dig idéer i valet av ny kontorsbelysning. Eller så kanske du kommer på att någon helt annan del av hemmet behöver förnyas?

EN TAKLAMPA TILL KONTORET

Konstorsbelysning från taket ger ett starkt och jämnt ljus. En liknande ljusfördelning kan du få med en skrivbordslampa med lysrör, som ger ett kraftigt ljus över en stor yta. Taklampor till arbetsrummet kan antingen hänga över skrivbordet och ge ett riktat ljus eller ge ett brett allmänljus till hela rummet. Se gärna vårt utbud av taklampor om du är ute efter kontorsbelysning som är hängande.

Ytterligare en fördel med en hängande kontorslampa från taket är att du hushåller med utrymmet på skrivbordet. Den fördelen får du också med en skrivbordslampa på väggen, eller en skrivbordslampa med klämma.

EN SKRIVBORDSLAMPA TILL BARNRUMMET

En skrivbordslampa för barn bör vara gjord i ett slitstarkt material som inte går sönder i första taget. Dessutom är det en fördel om barnens arbetslampa har ett skydd för led-lampan, så att de inte bränner sig om de försöker ta på den.

Barn kan också uppskatta en laddningsbar arbetslampa, eftersom den kan användas som mysig belysning i kojor och loftsängar. En batteridriven skrivbordslampa kan förstås också användas av vuxna, utmärkt som den är i både sommarstugan och husvagnen.

EN SKRIVBORDSLAMPA MED LED-BELYSNING

Led-lampor har blivit standard och passar i ILVAs alla skrivbordsarmaturer. Om du exempelvis har skrivbordslampa med E27-sockel behöver du bara kolla efter en led-lampa med E27. En fördel med en led-arbetslampa är att du inte behöver byta ljuskälla lika ofta som med de gamla glödlamporna. Skrivbordsbelysning med led-lampor är också energisnålare eftersom den bygger på en teknik som drar väsentligt mindre ström än de gamla ljuskällorna. Har du en kontorslampa med synlig led-lampa? Då kan du med fördel välja någon av ILVAs specialdesignade led-lampor med vintage-utseende, som är vackra att se på.

Precis som med glödlamporna finns det massor av olika storlekar och styrkor att välja på bland led-lamporna till skrivbordsbelysningen.

Dimbar skrivbordslampa

Med en skrivbordslampa som är dimbar kan du ändra styrkan på ljuset. En dimmer gör det enkelt at vrida upp ljuset när du till exempel löser korsord på kvällen, och sedan vrida ned ljusstyrkan för att få mysbelysning. Om du letar efter en skrivbordslampa med led som är dimbar rekommenderar vi dig att köpa en separat led-lampa med dimmer-funktion. Dimmern styrs då genom exempelvis en app och inte från armaturen, vilken i regel inte har inbyggd dimmer.

FYNDA BELYSNING TILL KONTOR

Är du ute efter en billig arbetsbelysning? Kolla i så fall in ILVAs sidor med erbjudanden på produkter från hela vårt sortiment. Om du har tur kan du hitta prissänkta lampor till kontor eller något annat du letar efter. Tänk bara på att de nedsatta priserna endast gäller så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta med att beställa.

ILVAs nyhetsbrev och sociala medier

I ILVAs nyhetsbrev kan du också läsa om realisationer, men även spännande inredningstips och möbelnyheter. Utskicken innehåller rikligt med bilder på ting ur hela vårt sortiment, från belysning till skrivbord. Du kan även följa ILVA på facebook och instagram för att få inspiration till din inredning hemma.

BESTÄLL EN LAMPA TILL KONTORET IDAG

När du har hittat en passande bordslampa till ditt skrivbord kan du beställa den och få den hemleverad av oss. Du kan också välja att själv hämta ut din order utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker. Om du handlar direkt från en fysisk ILVA-butik kan du också välja hemleverans, vilket är smidigt om du till exempel köper en stor soffgrupp.