Korg
Korg

Runt utebord

Produkter: 5
Produkter:5
Välj visning:
Visar 5 av 5

Fördelar med ett runt utebord

Ett runt trädgårdsbord ser trevligt ut i uterummet och gör det upplagt för mysiga fikor och samtal. Det känns annorlunda att sitta runt runda än rektangulära bord. Kanske beror det på den runda formen som underlättar ögonkontakt? Med ett runt utebord får också alla gäster samma avstånd till bordets mitt, vilket gör det enkelt att nå karaffer och serveringsskålar.

Beställ ett runt utebord från ILVA och bjud in dina vänner på något kallt att dricka en varm sommardag, och skapa minnen tillsammans.

Handla ett bord som är runt med gott samvete. Flera av ILVAs runda utebord och andra utemöbler i trä är certifierade med FSC®. Det är miljömärkning som innebär att skogens återväxt säkras, att skogsarbetarna har rimliga villkor och att hänsyn visas mot de som bor i skogen.

Välj rätt storlek och material till ditt runda utebord

På ILVA finns ett stort sortiment med runda trädgårdsbord i olika storlekar och material. ILVAs runda utebord finns både omålade med synligt trä och målade i olika färger, där vit och svart är de mest förekommande. Här kan du läsa om vanliga områden att ta ställning till i valet av ett runt bord utomhus:

STORLEK:

  • Runt utebord ø90 cm: Detta är ett litet runt utomhusbord, perfekt till små balkonger och uterum. Det kan också användas som komplement till matbordet utomhus, om du till exempel vill byta bord till efterrätten eller fikat. Ett litet runt utebord kan också användas som sidobord åt exempelvis krukor och blomkrukor.

  • Runt utebord ø130 cm och ø150 cm: Ett runt trädgårdsbord med diameter på 130 cm eller 150 cm är perfekta som mellanstora matbord. De är utmärkta storlekar om du är ute efter runt trädgårdsbord som rymmer sex personer.

  • Runt utebord ø170 cm och ø180 cm: Väljer du någon av dessa storlekar får du ett relativt stort runt utebord. Ett runt trädgårdsbord med diameter på 180 cm rymmer många personer, och passar dig med stor familj eller som älskar att ha många gäster på besök. Om du är ute efter en ännu större modell kan du i stället överväga ett stort runt bord med iläggsskiva.

Tips! Ett runt bord med iläggsskiva är en fiffig lösning om du inte behöver många sittplatser till vardags, men gärna vill ha möjligheten att bjuda hem släkt och vänner på besök. Iläggsskivan är i regel lätt att lägga i och ta ur, och är en smidig lösning både för stora och små runda utebord.

MATERIAL:

  • Nonwood: Nonwood är ett konstmaterial som liknar trä men är underhållsfritt. Ett runt utebord i nonwood tål varierande väder, allt från solsken till regn. Bordet kan med andra ord stå utomhus under utesäsongen och du behöver heller inte bekymra dig om att olja in det.

  • Trä: De flesta runda trädgårdsbord i trä kräver visst underhåll, men i gengäld är träbord ett klassiskt val som är snyggt på de flesta altaner. Det finns dock runda utebord i trä som kräver mindre möbelvård och rengöring än andra. Ett runt trädgårdsbord i teak är ett sådant exempel. Teak är ett hållbart träslag med ett naturligt högt innehåll av olja, som gör att träet inte torkar och tål fukt bättre. Därför behövs det minimalt med skötsel i jämförelse med andra träslag.

  • Glas: Ett runt utebord med bordsskiva i glas skapar ett stilrent och luftigt utseende på din uteplats. Dessutom är glasskivor förhållandevis lätta att rengöra, allt som behövs är en fuktig trasa.

  • Betong: Runda utebord i betong är ett populärt val, inte minst till loungemöbler på terrasser. Ett runt trädgårdsbord i betong ger ett rustikt och rått utseende som känns modernt. De flesta runda utebord i betong har dessutom en ytbehandling som gör de lätta att hålla rena och fina.

Du kan läsa mer om möbelvård för runda utebord och andra utemöbler i ILVAs skötselguide.

Utemöbler till ett runt bord

På ILVA kan du hitta flera olika trädgårdsmöbler till ett runt bord. Bland annat har vi trädgårdsstolar som passar ett runt matbord utomhus. Vi har också mindre caféstolar till små runda trädgårdsbord och loungefåtöljer och loungesoffor till låga runda utebord. I ILVAs sortiment finns även utomhusmattor, utomhusbelysning och annat som kompletterar ditt runda utebord utomhus.

Hitta ett runt utebord på ILVA

Utöver ILVAs fasta sortiment finns våra sidor med erbjudanden, där du kan hitta ett runt utebord om du har tur. Utbudet på fyndsidorna ändras kontinuerligt, så vänta inte för länge med att beställa om du hittar något du gillar. Du kan också ta del av aktuella kampanjer och mycket annat om du prenumererar på ILVAs nyhetsbrev.

Du är varmt välkommen att besöka en ILVA-butik om du vill se våra olika runda utebord och stolar i verkligheten, det kan ofta hjälpa i valet och kvalet. I butik kan du också få vägledning av vår personal.