Korg
Korg

Sängar

På ILVA vet vi att det inte finns en specifik säng som passar alla. Därför har vi ett stort utbud av sängar och madrasser i olika prisklasser. Våra sängrådgivare finns här för att vägleda dig - både i chatten och i butikerna. Våra sängar är av hög kvalitet, och vi erbjuder trygga sänggarantier som garanterar din komfort i många år.

Utvalda sängkategorier:

RESÅRBOTTNAR

En säng med resårbotten kan enkelt anpassas efter ditt behov - både vad gäller storlek och komfort. ILVA har ett stort urval av storlekar och varianter, så att du enkelt kan hitta en favorit som passar dig. En prisvärd och enkel säng med lång livslängd.

Se resårsängar

KONTINENTALSÄNGAR

Kontinentalsängen erbjuder en hög komfortnivå. Sängens konstruktion har ett flertal lager som säkerställer optimal komfort under hela natten. Med en kontinentalmadrass kan du dessutom välja en större bäddmadrass som inte är delad på mitten.

Se kontinentalsängar

STÄLLBARA SÄNGAR

En funktionell säng som kan höjas och sänkas i olika nivåer. Den ställbara sängen erbjuder toppkomfort då den kan anpassas personligt för dig. På så vis blir det lätt att läsa en bra bok eller titta på TV i sängen. Ett utmärkt val för dig med ett arbete som belastar rygg och ben. Eller för dig med en aktiv livsstil som har behov för avlastning av trötta ben. .

Shop ställbara sängar

    

Guide: Så väljer du rätt säng

Det är inte alltid enkelt att veta, vilken säng man ska välja, när behovet av en ny uppstår. Det är viktigt att komma underfund med sina egna önskningar och individuella behov, angående sängtyp. Se mer här och bli klokare kring, vilken säng du bör välja.

Se guide

God kvalitet & lång hållbarhet

Vi förstår hur viktigt det är med kvalitet och trovärdighet, därför erbjuder vi en omfattande sänggaranti, så du tryggt kan handla din nya säng på ILVA. 

Se din sänggaranti

Hitta DItT FAVORITmärke

Wonderland har länge varit en innovativ ledare inom sängindustrin, och introducerade Skandinaviens första kontinentalsäng och uppfann axelzon, justerbar fasthet och tvättbara textilier. Wonderland-sängar erbjuder anpassning till personliga preferenser för optimal sömn.

Nocturne, ILVAs exklusiva samling av högkvalitetssängar, tillverkas i Danmark av förstklassiga material. Dessa madrasser är designade enligt den senaste sömnforskningen, vilket garanterar en fridfull sömn med maximalt kroppsstöd och avslappning.

  Hos ILVA får du alltid

Alla sängar

På ILVA vet vi att det inte finns en säng som passar för alla. Därför hittar du ett stort utbud av sängar i alla prisklasser hos oss. Vi är alltid redo att hjälpa dig i valet av ny säng, kontakta oss här i chatten eller i butik.

Ett stort utbud av sängar online och i butik

Sömnen är avgörande för vår trivsel. För lite sömn gör oss irriterade och vi får svårare med koncentration och minne. Dessutom påverkar sömnbrist vår hälsa. Därför är det viktigt att välja rätt säng, som ger dig förutsättningarna för en god natts sömn.

Det finns inget facit över vad som är en bra säng. Alla människor är olika och därför ställer vi också olika krav på våra sängar. Se vårt utbud, läs våra sängguider och kontakta oss gärna för att få vägledning. Du kan skriva till oss i chatten på hemsidan eller besöka en ILVA-butik och få hjälp på plats.

4 frågor som guidar dig när du ska köpa säng

Det är mycket du och eventuell partner ska ta ställning till i valet av ny säng. Dels val av madrass, dels sådant som sängben, sängram och kanske också nya sängkläder? Här är några frågeställningar som kan hjälpa dig i valet av ny säng.

 1. Hur stor ska sängen vara?
  En tumregel är att en vuxen behöver en minst 80 cm bred säng, även om många föredrar 90 cm och ännu bredare. En dubbelsäng brukar bestå av två enkelbäddar med gemensam bäddmadrass. Med olika sängar under bäddmadrassen kan du och din partner också välja olika fasthet i respektive säng, efter era individuella önskemål.

  Det går också bra för två vuxna att sova i en 140 cm bred säng, men i längden tycker många att det är bekvämare med mer plats än så. I ett gästrum däremot kan en så kallad trekvartssäng (140x200 cm eller 120x200 cm) vara en riktigt bra lösning.

  Kom också ihåg att sängen helst ska vara ca 20 cm längre än personen som ligger i den. Om du eller din partner är längre än 190 cm är det därför en bra idé att välja en extra lång säng, så fötterna inte sticker ut över fotändan.

 2. Vilken sorts säng passar dig bäst?
  Du ska också besluta dig om vilken sorts säng som passar dig bäst. På ILVA hittar du ett stort utbud av de vanligaste varianterna: Kontinentalsängar, resårbottnar samt olika sorter av ställbara sängar.
  Väldigt många svenskar sover på en klassisk resårbotten, de är enkla och förhållandevis billiga sängar. En resårbotten är en flexibel säng som ger dig mycket bekvämlighet för pengarna. Det är en låg säng som väger mindre än de andra alternativen – den är helt enkelt ett bra standardalternativ.

  En kontinentalsäng är en hög säng och ger ett luxuöst intryck. Den har flera lager av madrasser som ger en superb bekvämlighet, samtidigt som den har ett elegant utseende som för tankarna till finare hotellsängar.

  En ställbar säng kan du både ligga och sitta bekvämt i. Den är därför ett bra val för dig som älskar att läsa före du lägger dig, eller vill sova med upphöjt huvud eller fötter om natten. En ställbar säng är som utgångspunkt dyrare än andra sängmodeller, men i gengäld kan du ställa in den för att ge ett optimalt stöd för höft och ländrygg.

 3. Väljer du en fast eller mjuk säng?
  Det är väldigt individuellt om man föredrar en mjuk eller fast säng, men baserat på din vikt kan du utgå från olika fasthet. Om du väger under 75 kg rekommenderas en madrass med medium fasthet. Väger du mellan 75 – 90 kg är det i regel bekvämast med en fast madrass. Och du som väger över 90 kg rekommenderas att välja en extra fast madrass. Därför är det fullt tänkbart att du och din partner väljer olika fasthet.

  Materialet i madrassen, som fjädrar eller skum, har betydelse för om en säng känns mjuk eller fast. Läs gärna mer om olika fasthet om du vill veta mer: Goda råd till val av säng.

 4. Vilken bäddmadrass är bäst till min säng?
  På ILVA hittar du bäddmadrasser med olika material på insidan. De vanligaste materialen är polyesterskum, latex och ”celsius”. Polyesterskum har god bärförmåga och ger därför en hög bekvämlighet. Latex karaktäriseras av lång hållbarhet, att den låter huden andas och anpassar sig i hög grad efter kroppens rörelser. Celsius formar sig efter kroppen och ger därmed ett bra stöd just där du behöver.

  Liksom sängen har även bäddmadrassens material stor betydelse. I guiden som nämns ovan, Goda råd till val av säng, kan du läsa mer om olika material i bäddmadrasser.

  Du är förstås också välkommen in i våra butiker runt om i Sverige, där våra duktiga sängrådgivare står redo att vägleda dig i valet av ny säng. Hitta din närmsta ILVA-butik här.

En säng med gavel och fina möbler gör sovrummet trevligare

En vacker säng, nya lakan och ett rent sovrum gör att vi förknippar sänggåendet med mys och harmoni. Genom att välja en säng med sänggavel får du en sovplats som ser inbjudande ut, och som dessutom förhindrar att kudden trillar ner om sängen åker ut från väggen. Om sänggaveln är fodrad är den också skön att luta sig mot, om du vill läsa innan du släcker lampan.

Fina och behagliga lakan, Huvudkuddar och överkast bidrar också till ett behagligare sovrum. Även färgen på sängen är med och skapar harmoni i rummet. ILVA har sängar i flera olika kulörer och du kommer säkert att hitta en som passar, oavsett om du vill ha en blå, grå eller beige säng.

Se gärna vår guide om du är intresserad av en säng med gavel!

Välj mellan dyra och billiga sängar

I valet av säng kan det vara svårt att överblicka vad du får för pengarna. Hänger pris och kvalitet ihop? Är dyra sängar alltid bättre än billiga sängar?

Hur väl du sover i en säng behöver nödvändigtvis inte hänga samman med sängens kvalitet. Vissa sover som en stock på billiga sängar och andra har svårare att sova oavsett vilka egenskaper sängen har.

Med det sagt, sängens pris hänger tydligt ihop med dess kvalitet och egenskaper. På ILVA hittar du massor av bra sängar till förmånliga priser, där du får god kvalitet för dina pengar. Vi har också lyxiga sängar med oöverträffad kvalitet och bekvämlighet. Vi står bakom att kvaliteten och egenskaperna hos våra sängar är kopplat till priset, oavsett om du väljer en märkessäng eller en billig säng från vårt eget märke Nocturne.

Du kommer långt med en vanlig resårbotten, men om du har högre krav vad gäller extra stöd för exempelvis nacken och ryggen, kan du behöva en dyrare och mer avancerad säng.

När du klickar runt på sidan kommer du snabbt se att priset för en säng varierar stort. Vi har allt från enkla resårbottnar för ett par tusen kronor, till märkessängar för 40,000 kr och uppåt. Med andra ord har vi sängar för alla plånböcker. Därför är vårt bästa råd att du sätter dig in i sängarnas olika egenskaper och pris, och väljer efter det.

Du är alltid välkommen in i en ILVA-butik för att testa våra sängar i verkligheten. Där kan du också få vägledning av våra sängspecialister. De hjälper dig gärna i alla frågor, från om du ska välja en liten eller stor säng, till vilka egenskaper och funktioner den ska ha.

Därutöver är det en god idé att överväga hur mycket du ska använda din nya säng. Om sängen ska stå i ett gästrum eller sommarstuga kommer den förmodligen att användas färre nätter om året än din vanliga säng i ditt sovrum. Så till vida du inte har väldigt specifika krav för att kunna sova, fungerar det ofta bra med billigare sängar i gästrum och lantställen.

Är det en vits med att välja en Tempur-säng eller något annat känt märke?

Många väljer att köpa en märkessäng eftersom de förväntar sig mer av kända tillverkare. På ILVA saluför vi både vårt eget märke Nocturne och sängar från mer kända tillverkare som Wonderland, Tempur och Dunlopillo. Vilket märke du ska välja är beroende av vilka behov du har och vad du förväntar dig av din nya säng.

Vissa tillverkare utmärker sig genom att vara extra innovativa och att ha utvecklat unika teknologier, som ger deras sängar särskilda egenskaper. Andra har under många år förfinat kvalitet och bekvämlighet, och har på så sätt funnit ett eget kundsegment. Gemensamt för alla sängtillverkare som säljs på ILVA, är att de gör sängar av hög kvalitet. Som redan nämnt kostar kvalitet, och därför är exempelvis en säng från Wonderland eller Tempur dyrare än sängar från okända tillverkare. Men även bland märkessängarna finns olika prisklasser, där vissa är dyrare än andra.

Är du på utkik efter en säng på rea? Kolla i så fall in ILVAs sida för erbjudanden

På ILVAs sida för erbjudanden hittar du produkter till riktigt bra priser. Utbudet varierar, ena veckan hittar du billiga sängar, andra veckor något helt annat. Vänta därför inte för länge om du ser något du vill ha, sidan för erbjudanden har ett begränsat lager!

Välkommen in och testa en säng före du köper

Det går förstås bra att beställa sängar online. Och om du inte har några specifika önskemål är chansen stor att du blir nöjd trots att du inte har testat din nya säng före köp. Ett tips är ändå att göra research innan du beställer, så du vet om du vill ha en fast eller mjuk säng.

Du är alltid välkommen att skriva till oss i chatten eller besöka en butik, för att få hjälp av vår kunniga personal. Du kan också först prova sängen i butik, och sedan välja att få den levererad hem.