Korg
Korg

Iläggsskiva

Med iläggsskivor till ditt matbord får du enkelt plats med fler gäster. Om du är osäker på vilken iläggsskiva som passar till ditt matbord kan du höra av dig till kundservice eller besöka en ILVA-butik, så hjälper vi dig.

Produkter: 29
Produkter:29
Välj visning:
Visar 21 av 29

BORDSFÖRLÄNGNING NÄR VARDAGEN KRÄVER DET

Oavsett om man bor stort eller litet verkar behovet av att kunna rymma fler personer runt matbordet ändå alltid dyka upp. Ett matbord med iläggsskiva är då en mycket praktiskt möbel, eftersom det enkelt kan förlängas för att rymma fler gäster. Och när är bjudningen är över förminskas matbordet lika enkelt igen. Det gör kanske därför inte så mycket om bordet med iläggsskiva tillfälligtvis blir aningen för stort för rummet, det viktiga är att alla får plats.

Iläggsskivor kan antingen placeras i mitten av bordet eller längst ut på ändarna. Det finns också olika typer av bord med iläggsskiva. Vissa har lösa iläggsskivor som förvaras separat från bordet och plockas fram när bordet ska förlängas. Andra bord har inbyggda iläggsskivor som göms undan under den ordinarie bordsskivan när de inte används. Det finns också bord som är utfällbara där den extra bordsskivan är fäst med gångjärn och vinkas upp när den ska begagnas.

För alla rum

Iläggsskivor till bord är användbara i alla rum. Likväl i vardagsrummet som i köket kommer en bordsförlängning väl till pass när du minst anar det.

RUNT BORD MED ILÄGGSSKIVA

Ett runt matbord är trevligt att äta och samtala vid eftersom det skapar en särskild dynamik mellan de som sitter runt det. Men bord med cirkelform är svåra att sitta många personer kring om inte cirkeln ska bli jättestor. Som tur är finns det iläggsskivor till bord som är runda. Det runda bordet förlängs då på mitten där det blir rakt och blir följaktligen endast runt på ändarna.

På ILVA kan du hitta iläggsskivor till runda bord i olika storlekar och modeller.

OLIKA MATERIAL

I vårt sortiment kan du hitta iläggsskivor i ek, linoleum och flera andra material. En iläggsskiva i ek kan vara antingen massiv eller ha faner. Ek och andra träslag brukar också vara behandlade för att bättre motstå att få fläckar. Träet är då ofta antingen oljat eller lackerat. Det finns också inläggskivor med obehandlad ek. Tänk på, att om du har ett matbord i obehandlat trä måste du vara ännu mer uppmärksam om du spiller, eftersom det obehandlade träet är extra känsligt för fukt.

Oavsett vilket material du väljer kommer det vara vackert och hålla längre om du tar hand om det på bästa sätt. I ILVAs skötselguide kan du läsa om hur du underhåller din iläggsskiva i ek och andra material.

VÄLJ RÄTT ILÄGGSSKIVA

De flesta av ILVAs bord kan utrustas med iläggsskivor. Med en matchande iläggsskiva märks det inte att bordet är utdraget, färgen och materialet matchar perfekt. Kolla bara efter en iläggsskiva i samma produktserie som ditt matbord och välj sedan en passande kulör. Om du är osäker på vilken iläggsskiva du ska köpa och om ditt bord ens rymmer en extraskiva är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Du kan chatta, ringa eller skriva till oss. Du kan också få hjälp direkt av vår personal om du besöker en fysisk ILVA-butik.

BESTÄLL IDAG FÖR SMIDIG TRANSPORT HEM

Iläggsskivor och andra skrymmande produkter kan vara besvärliga att själv köra hem, speciellt om du också handlar flera saker. Genom att beställa från hemsidan kan du enkelt få dina varor levererade hem av oss. Om du vill se iläggsskivan och andra möbler före du köper dem är du varmt välkommen in i en ILVA-butik. Våra möbler och andra produkter gör sig mest rättvisa i verkligheten.

Du kan välja att själv frakta hem ditt köp eller beställa leverans hem, även om du handlar i en fysisk ILVA-butik.

MER ÄN BARA BORDSFÖRLÄNGNING

Med ett extra långt bord passar det väl bra med nya dekorationsföremål att ställa på det? På ILVA hittar du bland annat dekorationsfat och ljusstakar att pryda ditt bord med. Vi har också matstolar, mattor, vitrinskåp och annat som passar i matrummet. Se gärna våra sidor med inspiration till matrummet för att få nya idéer till hur du kan inreda.

Tips: På våra sidor med erbjudanden för matrummet kan du med lite tur hitta iläggsskivor eller något annat du letar efter i vårt matrumssortiment. Utbudet på fyndsidorna ändras löpande och rabatterna gäller bara så länge varan finns kvar i lager. Ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha.