Korg
Korg

Huvudkuddar

Sov bättre med en ny, behaglig huvudkudde

Det är en riktigt god idé att prioritera en bra huvudkudde när du ska inreda sovrummet. Den ger stöd och avlastar nacke samt skuldror, vilket leder till att till att du vaknar utan huvudvärk, ömma skuldror och stel nacke. Det är med andra ord en god idé att välja korrekt huvudkudde för just dig.

Men en huvudkudde är inte bara en huvudkudde, en kudde som passar just dig behöver nödvändigtvis inte passa andra. Det är därför extra viktigt du väljer en kudde som passar dig personligen.  

Tips vid val av kudde

Det är stor skillnad på hur vi sover om natten, visa människor sover på ryggen nästan hela natten, andra sover bäst på sidan eller på magen. Din sovställning har stor betydelse för vilken kudde som passar dig bäst.

Generellt bör du ha en högre huvudkudde om du föredrar att ligga på sidan. På detta sätt ger kudden stöd till huvud och nacke, samtidigt som ryggraden förblir liggandes. Sover du mest på rygg eller magen kan det vara en god idé att välja en plattare kudde som inte ger nacken felaktigt stöd när du ligger ner.

Din hållning för övrigt har stor betydelse för hur hög din kudde ska vara. Det säger nästan sig själv att en person med bredare skuldror bör ha en högre kudde än en mindre person.

Som du kan läsa är det en del saker man ska vara uppmärksam på när man köper sin nya kudde. Är du osäker vilken kudde du ska välja kan du besöka vårt varuhus. Vår utbildade personal står redo med råd och vägledning, så du kommer hem med kudden som passar just dig och dina behov.

Du kan också få fler råd i vår guide: Goda råd om täcken och kuddar.

 

Kudde med natursstoppning eller fast kärna?

Den traditionella huvudkudden består av ett överdrag med flexibelt innehålls som exempelvis dun och fjädrar. Du får här en huvudkudde som kan formas efter dina behov och ger stöd oavsett vilken ställning du ligger i. För många är detta den självklara typen av kudde man väljer varje gång ny kudde ska köpas. Dock har fler och fler fått upp ögonen för de ergonomiskt utformade huvudkuddarna med fast kärna av exempelvis skum eller latex som stöttar huvud och nacke utan att tappa form.  

Hos ILVA hittar du båda typerna av kuddar, så oavsett vilken typ du föredrar kan du alltid hitta den rätta modellen i vårt varuhus eller här på sidan.

Vi erbjuder huvudkuddar från flertal olika leverantörer som garanterar hög kvalité, nytänkande konstruktion och sist men inte minst en god komfort. Ta gärna en titt i vårt stora utbud och hitta den perfekta kudden för dig.