Korg
Korg

Huvudkuddar

En bra huvudkudde kan ha stor betydelse för sömnen. Med rätt kudde får huvudet och nacken bekvämt stöd och kan slappna av. I vårt sortiment hittar du sovkuddar i bland annat memory foam och andra material.

Produkter: 6
Produkter:6
Välj visning:
Visar 6 av 6

SOVKUDDAR I ALLA FORMER

På ILVA hittar du både stora kuddar för sängen och normalstora till små huvudkuddar. Vi har både klassiska dunkuddar och funktionskuddar, som också kallas ergonomiska kuddar, vilka ger extra stöd till nacke, rygg och axlar. Läs mer om både kuddar, täcken och annat i vår guide till täcken och kuddar.

Tips. Utöver huvudkuddar och täcken hittar du sängkläder och överkast i vårt sortiment.

DUN, MEMORY FOAM OCH ANDRA MATERIAL

Kuddens material avgör inte bara hur mjuk eller hård den är. Lika viktigt är materialets egenskaper vad gäller fasthet och avlastning. Fjäder- och dunkuddar är traditionella typer av huvudkuddar, som består av ett överdrag och ett mjukt innehåll. Denna slags sovkudde kan formas efter dina behov och anpassas efter olika sovställningar. Dunkuddar är populära alternativ och finns i olika fasthet.

Ergonomiska kuddar är en annan slags huvudkudde med en fast kärna av exempelvis fiber, skum eller latex. De ergonomiska kuddarna stöttar huvud och nacke utan att tappa form. Om du är ute efter en extra mjuk kudde brukar en dunkudde av mjuk modell vara ett bra alternativ. Men också ergonomiska kuddar kan fås i olika fasthet.

Tempur-kudde

Tempur är ett märke som tillverkar kuddar av en slags memory foam. Det exklusiva materialet i tempurs sovkuddar ger ett mycket bra stöd och samtidigt avlastning. Tempur-kudden anpassar sig också efter din kroppsvärme och håller formen länge. Tempurs ergonomiska sovkuddar är också särskilt lätta att hålla rena.

På ILVA hittar du både dunkuddar, memory foam-kuddar och Tempurkuddar. Vi har också funktionskuddar av andra tillverkare, som Nocturne och Dunlopillo.

Ekologiska textilier

De flesta huvudkuddar på ILVA har överdrag i textil märkt med OEKO-TEX. OEKO-TEX är en miljömärkning med olika innebörder, till exempel betyder certifieringen standard 100 att produkten inte innehåller skadliga mängder kemiska ämnen och därför är säker för människors hälsa.

SMÅ OCH STORA SOVKUDDAR

När du ska sova är storleken på kudden viktig. Både höjden, bredden och djupet bidrar till avlastning av nacke och huvud. En stor sovkudde passar ofta bättre för de som sover på sidan. En hög kudde ger stöd till huvud och nacke, samtidigt som ryggraden förblir liggandes. Om du mest sover på ryggen eller magen kan en plattare huvudkudde passa bättre, för att inte ge nacken ett felaktigt stöd.

Bredden på sovkudden har också betydelse. Om du är bredaxlad kan en extra bred sovkudde på 50x70 cm eller större vara ett bra alternativ. Standardmåttet för huvudkuddar är 50x60 cm. En extra lång sovkudde kan också passa om du rör dig mycket i sängen och inte vill behöva flytta kudden.

BESTÄLL EN HUVUDKUDDE ELLER HANDLA FRÅN EN ILVA-BUTIK

Om du vet vilken storlek och material som är en bra sovkudde för dig är det mycket smidigt att beställa från hemsidan. Men om du gärna vill testa kudden först är du varmt välkommen in i en ILVA-butik. Utöver att prova olika kuddar för sängen kan du se vårt övriga sortiment i verkligheten, vilket alltid ger möblerna mest rättvisa. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.

Du kan också få hjälp att välja sovkudde om du skriver till oss i chatten. När du bestämt dig för en huvudkudde kan du beställa den och få den hemlevererad av oss. Du kan också hämta ut din beställning utan fraktkostnad i någon av våra butiker.

Tips! På ILVAs sidor med erbjudanden kan du hitta allt från prissänkta sovkuddar till sängar och annat ur vårt sortiment. Utbudet på fyndsidorna är begränsat och rabatterna gäller bara så länge lagret räcker. Ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du gillar.