Korg
Korg

Fyrkantigt & rektangulärt parasoll

Produkter: 3
Produkter:3
Välj visning:
Visar 3 av 3

Ta en paus från solen under ett fyrkantigt parasoll

Om sommaren brukar utomhuslivet bjuda på massor av härlig sol, men det är också viktigt att ta pauser i skuggan. Ett rektangulärt parasoll ger skön skugga under solens starka strålar. I skuggan av ett fyrkantigt parasoll kan du njuta av din trädgård eller krukväxter på altanen, medan du dricker ett kallt glas vitvin eller saft. Utöver att ge svalkande skugga skyddar ett parasoll som är fyrkantigt också mot UV-strålar och blåst. Ett rektangulärt parasoll är även perfekt om du bor nära andra och vill begränsa insynen.

ILVA har olika modeller av rektangulära parasoller i olika storlekar och färger. Vi har även hängparasoller och flera tillbehör.

Guide: Hitta rätt parasoll som är fyrkantigt

På ILVA finns flera olika sorters parasoller och det verka svårt att avgöra vilket som bäst fyller ens behov. Här är några överväganden du kan göra när du ska välja ett parasoll som är rektangulärt.

  • Storlek: Vanliga mått på ett fyrkantigt parasoll är 3x3 och 4x4 meter. De stora fyrkantiga parasollerna ger skön skugga över stora ytor. Välj gärna en extra stor modell, som ett fyrkantigt parasoll på 4x4 meter, om du har en generös altan med stora loungemöbler. Ett tips är att kombinera det stora fyrkantiga parasollet på 4x4 meter med en mindre modell som du lättare kan flytta runt.
    Det är också idealt med ett litet parasoll som är rektangulärt på en liten balkong där varje kvadratcentimeter ska tillvaratas. Om det lilla parasollet dessutom kan vinklas får du fler valmöjligheter och du kan använda balkongytan ännu mer effektivt.

  • Material: Stommen i fyrkantiga parasoller är ofta tillverkade av aluminium som är ett lätt och rostfritt material. Aluminium har fördelen att vara mycket lättskött i jämförelse med trä, som kräver en aning underhåll. Polyester och olefin är slitstarka material till duken, de är dessutom lätta att hålla rena. Både polyester och olefin skyddar mot sol, blåst och regn. Välj ett rektangulärt parasoll i aluminium och polyester för att få ett lättskött, funktionellt och snyggt parasoll.

  • Design: De flesta fyrkantiga parasoller kommer i en enkel och tidlös design, vilket gör dem lätta att inreda med. ILVAs fyrkantiga parasoller finns med duk i ljusa eller mörka färger. Om du väljer ett fyrkantigt parasoll i vitt eller svart är en smaksak, ett tips är att du helt enkelt väljer det som matchar bäst till resten av dina utemöbler.

Kom ihåg tillbehören till ditt rektangulära parasoll

Om du inte köper ett väggmonterat parasoll behöver du en parasollfot. I produktbeskrivningen till ditt fyrkantiga parasoll kan du läsa om hur tung parasollfot som krävs för att parasollet ska stå säkert. På ILVA hittar du bland annat parasollfötter på 35 och 60 kg. Du kan också överväga om du ska köpa till ett parasollöverdrag till ditt fyrkantiga parasoll. Ett överdrag skyddar parasollet mot nederbörd, sol och vind under utesäsongen och förlänger dess livslängd.

Även om du har ett parasollöverdrag behöver ditt parasoll underhållas med jämna mellanrum. Duken behöver rengöras och om ditt fyrkantiga parasoll har en trästomme ska den oljas. Läs specifikt om underhåll av olika material i ILVAs skötselguide.

Köp ett fyrkantigt parasoll till ett extra billigt pris på ILVA

På ILVAs fyndsidor kan du ha tur och hitta ett kvadratiskt parasoll eller något annat du letar efter. Vi har löpande utförsäljningar och kampanjer där du kan få stora rabatter. Du kan också läsa om våra prissänkningar, kampanjer och mycket annat om du prenumererar på vårt nyhetsbrev och följer ILVA på sociala medier.

Du är varmt välkommen att besöka en ILVA-butik för att se våra rektangulära parasoller, utemöbler och övriga sortiment i verkligheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.

Tips! ILVA har även massor av möbler till uteplatsen som trädgårdsbord, trädgårdsstolar, loungegrupper med mera. Vi har också trevliga inredningsdetaljer för altanen eller balkongen, till exempel utomhusbelysning och ljuslyktor som bildar en underbar atmosfär när det börjar skymma. Det är helheten av alla dessa ting som skapar en harmonisk uteplats.