Korg
Korg
Produkter: 3
Produkter:3
Välj visning:
Visar 3 av 3

FÅ KONTROLL PÅ BELYSNINGEN MED Lampfäste OCH ELEKTRISKA KABLAR

Oavsett om du är en erfaren gör-det-självare eller en nybörjare när det gäller lampupphängningar, har du goda möjligheter att hitta den elektriska utrustning du behöver till dina lampor här på sidan.

Här har vi nämligen samlat vårt utbud av elektriska kablar, lampfästen, socklar och annan elektrisk utrustning. Så det finns något för dig som ska hänga upp lampor i taket; dig som behöver en förlängningskabel; och dig som letar efter en takkopp för att fullända utseendet på din belysning. Om du är ute efter annat lamptillbehör kan du även se vårt utbud av lampskärmar och LED-lampor.

Om du vet vad du letar efter, kan du bara dyka in i vårt utbud här ovan. Om du är nybörjare när det gäller elektriska kablar och upphängningar för lampor, kan du bli klokare här nedan.

NÄR ÄR DET NÖDVÄNDIGT MED ETT Lampfäste?

Inte alla kan skryta med att vara bra på gör-det-själv. Lyckligtvis behöver du inte vara särskilt händig för att hantera ett lampfäste. För dig som inte är bekant med elektronikens värld, börjar vi med att förklara: Vad är ett lampfäste?

Lampfäste är för alla taklampor som är avsedda att hängas på egen kabel. Du kan använda upphänget om det antingen inte finns någon lampkontakt i taket, eller om du vill att lampan ska hänga någon annanstans än där kontakten sitter; det ger dig således möjligheten att placera lampan där du önskar. Därför kräver ett lampfäste till taket inga färdigheter inom elektronik, eftersom det bara ska skruvas i, varefter du kan leda lampans kabel in i anordningen och därefter till lampkontakten – om du sedan vill ansluta lampan själv eller få någon annan att göra det, är upp till dig.

Var också medveten om att om lampan är mycket tung kan det också i det fallet vara nödvändigt att komplettera med ett lampfäste, så att kontakten inte behöver hantera all vikt. På ILVA kan du få lampfäste i olika färger, så att det passar stilen i ditt hem.

BYTE AV LAMPSOCKLAR OCH NYA KABLAR: VAD FÅR DU SJÄLV UTFÖRA?

Det mesta arbetet med elektricitet bör du överlåta till professionella, men det finns dock några saker som du gärna får ge dig i kast med. Kom bara alltid ihåg att stänga av strömmen, så att du undviker stötar.

Som tumregel får du faktiskt själv arbeta med all synlig el i hemmet. Det betyder att du gärna får hänga upp lampor, byta elektriska kablar i dina lampor, liksom du får byta sockeln. Få dock gärna hjälp från någon som har erfarenhet av arbetet första gången du ger dig ut på det, så att du kommer igång på ett bra sätt. Det kan till exempel handla om att få de rätta färgerna kopplade till de rätta stickkontakterna i samband med uppsättning av lampor.

Om lampsockeln ska bytas, var uppmärksam på storleken. Den ska nämligen passa till lampan som sitter i lampan. Ta gärna med den gamla sockeln eller den tillhörande lampan när du letar efter en ny; så är du säker på att komma hem med den rätta. Kom gärna förbi något av våra butiker, så hjälper vi dig gärna på vägen.

HITTA OCKSÅ LAMPUPPHÄNG OCH ELEKTRISKA KABLAR PÅ ERBJUDANDE

Det är en god idé att investera i kvalitet när det gäller elektricitet. Kvalitet behöver inte vara dyrt. På ILVA lägger vi alltid vikt vid att föra kvalitetsprodukter till priser som de flesta kan ha råd med. Dessutom har vi en förkärlek för bra erbjudanden.

Det är vanligtvis inte den mest spännande posten om din lampa behöver få bytt sockeln, eller om du akut behöver en ny elektrisk kabel. Men när priserna är tryckta i botten blir det lite roligare, och bland våra erbjudanden på lampor är det också möjligt att hitta el-tillbehör till nedsatta priser.

Om du har frågor om vårt utbud av kablar och upphäng, våra erbjudandepriser eller andra av våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta oss. Så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig vidare.