Korg
Korg

VÄGGDEKORATION

Dekorationen på väggen förhöjer hela rummet och sätter pricken över i:et i inredningen. Tavlor, speglar, ljusstakar och designföremål i olika stil gör våra hem både finare och personligare. I ILVAs sortiment hittar du allt från fyrkantiga till runda väggdekorationer i olika material.

Produkter: 79
Produkter:79
Välj visning:
Visar 21 av 79

INRED MED VÄGGDEKOR I BARNRUMMET OCH ANDRA RUM

Väggdekorationer inomhus ger liv till väggarna och binder ihop hela rummets inredning. Så här kan du dekorera väggen i olika rum i hemmet:

  • Väggdekoration i barnrummet får gärna vara fantasifull och tillverkad av ett slitstarkt material som inte går sönder om det till exempel skulle få en boll på sig. Väggdekorationer i trä eller textil är därför bra val. En väggdekoration i tyg är också lätt att flytta på och finns med fantasifulla motiv och fina färger.
  • En vacker väggdekorationen i vardagsrummet kommer till sin fulla rätt tillsammans med andra fina möbler som vitrinskåp, soffgrupper och mattor. Genom att dekorera väggen i vardagsrummet får det en harmonisk helhet med passande färger.

    Du kan exempelvis inreda med väggdekorationer som går i linje med möblemangets kulörer, eller välja en djärv färg som bryter av helt. Väggdekor i vardagsrummet får gärna vara lite extrem och speciell, i finrummet förväntar vi oss konstnärliga uttryck.
  • Väggdekorationen i sovrummet kan skilja sig åt från den i vardagsrummet, eftersom fokus ligger på att skapa lugn där vi ska sova. I sovrummet får det därför gärna vara stilla och enkla väggprydnader, som får oss att bli harmoniska. Till exempel kan väggdekorationer i svart eller blått ge en känsla av natt och djup.
  • Väggdekoren i köket brukar bestå av posters, tavlor med matmotiv eller enkla objekt som smälter in i inredningen. Eftersom köket redan i utgångsläget ofta är fullt med annat kan en liten, hängande väggdekoration passa perfekt.
  • Väggdekorationen i hallen är lätt att förbise, men den är viktig eftersom hallen är ett rum som vi och våra gäster ofta går i. Exempelvis kan en långsmal väggdekor passa utmärkt. Om hallen är i anslutning till hemmets entré kan någon form av dekorativ spegel på väggen vara ett bra val. En sådan spegel är vacker i egen rätt och du kan dessutom få en sista titt på frisyren innan du går ut.

    En extra vägglampa är en bra idé om hallen saknar fönster. Och om hallen är smal är små väggdekorationer att föredra, eftersom de gör sig bäst på nära håll.

VÄGGDEKORATION I METALL OCH ANDRA MATERIAL

Det finns dekorationer för väggen i flera olika material. Många väljer väggprydnader i metall för att ge en elegant känsla till vardagsrummet. Väggdekorer i metall kan ha formen av allt från figurer till ljusstakar. I ILVAs sortiment hittar du också tavellister bland väggdekorationerna i metall. Tavellisterna är till för att ställa tavlor och fotografier på, men de kan också rymma små prydnadssaker.

Väggprydnader i metall kan också ha vitt skilda ytor och material. Till exempel finns allt från väggdekorationer i mässing till oborstad aluminium och rostfritt stål.

Väggdekoration i trä

Utöver väggdekorationer i metall finns det också gott om väggdekor i trä. Väggdekorationer i naturmaterial som trä, skinn och metall passar bra i den skandinaviska inredningsstilen. Den skandinaviska inredningen kännetecknas också av att vara sparsmakad, ljus, och stilren (samt att ha möbler som är ergonomiska). Många väljer också väggdekor i naturmaterial för att det ger en känsla av lugn och genuinitet till rummet.

Inredningstips: För att få en organisk och levande atmosfär i ditt hem kan du kombinera flera olika naturmaterial. Till exempel passar en väggdekoration i rotting bra ihop med ett matbord i trä, gröna växter i lerkrukor och ullmattor.

VÄGGDEKORATION – INSPIRATION

Att inreda väggen är inte det lättaste, det som hamnar där får mycket uppmärksamhet och beslutet kan kännas stort. Ett tips är att du helt enkelt testar hänga upp den väggkonst du gillar och ser hur det känns. Storlek, färger, eventuella motiv och budskap kan vara överväldigande att ta ställning till i förväg. När du väl har börjat inreda kommer du bli mer van och märka vad som passar bäst.

Ett vanligt tips till vägginredningen är att låta stora väggdekorationer få lite luft omkring sig för att väggen inte ska se överbelamrad ut. Det samma gäller om du har en väggdekor i 3d, eller någon annan inredningsdetalj du vill ge extra mycket uppmärksamhet. Genom att hålla lite avstånd mellan väggkonsten blir de enskilda objekten synligare.

Men förstås finns det inget rätt eller fel när det kommer till inredning, en hel gallerivägg full med tättsittande motiv kan också se harmonisk och trevlig ut.

Inspiration till saker att ha på väggen

En spännande inredningslösning är att utsmycka väggen med flera olika ting. Till exempel kan du kombinera en väggdekoration i svart metall med en vägglampa, spegel och klocka. En spegel som väggdekoration gör dessutom att rummet känns större och är därför ett bra val i mindre rum. För att få idéer till dekorationen av väggen i vardagsrummet kan du kolla in våra sidor med inspiration. Där finner du både inspiration till vardagsrummet i sin helhet och inspiration till mer specifika inredningsdetaljer.

BESTÄLL FRÅN ILVA IDAG

Beställ din nya väggdekor enkelt från ILVA idag och få den levererad hem. Du kan också själv hämta ut ordern i någon av våra butiker. Samma fraktalternativ gäller om du handlar från en fysisk ILVA-butik.

Du är varmt välkommen att besöka en ILVA-butik om du vill uppleva våra möbler och heminredning på riktigt. I butik kan du också få hjälp direkt av ILVAs personal. Vill du se något specifikt du har hittat på hemsidan i verkligheten? I produktbeskrivningen kan du se vilka butiker som har varan framme för tillfället.

Alltid nedsatta priser

På ILVAs sidor med erbjudanden finner du allt som är prissänkt i vårt sortiment. Om du har tur kan du hitta väggdekoration som är vit, eller något annat du letar efter. Ofta är de realiserade produkterna begränsade i antal, ett tips är därför att inte vänta för länge med att köpa om du ser något du vill ha.

Du kan också läsa om våra realisationer och mycket annat spännande som rör möbler och inredning i ILVAs nyhetsbrev.