Korg
Korg

HALLAMPOR

Lamporna i hallen brukar ge gott om ljus, vilket är praktiskt när vi sätter på oss ytterkläder eller letar efter våra handskar. Genom att kombinera flera lampor i hallen kan du både få gott allmänljus och mer stämningsfull belysning. ILVA har bland annat vägg- och taklampor till hallen.

Produkter: 10
Produkter:10
Välj visning:
Visar 10 av 10

TAKLAMPA TILL HALLEN

Det går att argumentera för att hallampan i taket är hallens viktigaste belysning. Det är taklampan som ger god allmänbelysning, vilken behövs då hallen ofta kan vara trång eller sakna fönster. I hallen är det också vanligt med garderober och annan förvaring till vilka det behövs rikligt med ljus.

Lamporna i hallens tak kan delas in i två kategorier, pendellampor och plafonder. En pendellampa hänger ned en bit från taket och sprider därför ljuset väl, och är ett utmärkt val som taklampa till hallen. En plafond sitter i stället tätt på hallens tak.

En fördel med en plafond som taklampa i hallen är att den inte är i vägen om exempelvis utrymmet är smalt och du har höga skåp och annan förvaring som sitter nära taket. En plafond som taklampa i hallen är både ett praktiskt val och en fråga om smak. Plafonder är ofta eleganta, diskreta och ger ett ordnat och enkelt utseende till rummet.

Även om taklampan i hallen har som främsta syfte att ge mycket ljus kan den också ge mysbelysning. Om hallbelysningen i taket är kopplad till en dimmer, eller har en dimbar led-lampa, kan du reglera ljusstyrkan från praktisk städbelysning till ett atmosfäriskt dämpat ljus. På ILVA hittar du flera plafonder och pendellampor till hallen.

Takbelysningen i hallen kan också kompletteras av spottar eller liknande för att lysa på tavlor och annan heminredning. En eller flera spotlights vid sidan av den primära hallbelysningen i taket är en praktisk lösning för att få ett extra starkt ljus riktat dit du önskar. Men belysningen i hallen är inte begränsat till taket, ILVA har även vägglampor till hallen.

Hallampan på väggen

Väggarmaturer är också utmärkta lampor till hallen. Hallbelysning på väggen ger en mysig och hemtrevlig atmosfär. Du kan också kombinera flera lampor på hallens vägg om du vill ha starkare ljussken. Är du osäker på vilken sorts belysning till hallens väggar du ska välja? I ILVAs guide Lys upp ditt hem kan du få både praktisk information och inspiration till vägglampan i hallen.

LAMPOR I HALLEN – INSPIRATION

Letar du efter en snygg lampa i hallen men vet inte vilken du ska välja? På ILVAs inspirationssidor finns massor av bilder på riktiga rum inredda med ILVAs möbler. Ett tips är att kolla in dem för att få inspiration till belysningen i hallen. Ett annat sätt för att få inspiration till valet av hallampa är att besöka en ILVA-butik. I våra fysiska butiker kan du se, känna på och testa vårt sortiment i verkligheten. Att uppleva våra möbler på riktigt kan ofta väcka nya idéer och göra det lättare att veta vad man gillar mest.

Nyhetsbrev och sociala medier

Genom att följa ILVAs nyhetsbrev kan du ta del av realisationer, inredningsförslag och mycket mer som både rör hallampor och resten av vårt sortiment. I nyhetsbrevet kan du även se och läsa om våra möbelnyheter.

ILVA finns också på facebook och instagram, där du kan delta i tävlingar och få tips på trender. Alla tre nämnda digitala kanaler visar också rikligt med bilder som kan ge inspiration till hallampor och annan inredning i ditt hem.

BELYSNING I EN LITEN HALL

En hallampa i en liten hall kan förslagsvis vara en plafond, eftersom den tar mindre plats än en pendellampa. En plafond är heller inte i vägen om du har en hatthylla. Du kan också överväga att ha mer än bara en lampa i en trång hall. Eftersom annat ljus kan ha svårt att nå in i smala utrymmen kan det vara en bra idé att ytterligare lampor där.

Bra belysning i hallen gör det smidigt att hitta ytterkläderna på klädhängarna och skorna i skoskåpen, vilket gör det mycket trevligare att komma hem och gå ut.

Belysning i en hall som är stor

Om din hall är stor är det förstås lättare att inreda. Till exempel kan en bordslampa i hallen, ståendes på en byrå eller skänk, ge ett hemtrevligt sken som komplement till hallampan i taket.

Ett helt annat slags tips till belysningen i hallen, oavsett hallens storlek, är att du väljer energieffektiva led-lampor och att du kommer ihåg att släcka dem när du lämnar rummet eller hemmet.

BESTÄLL EN SNYGG LAMPA TILL HALLEN IDAG

Har du bestämt dig för en ny lampa till hallen i vårt sortiment? När du beställer en hallampa från ILVA kan du välja att få den levererad hem. Du kan också välja att hämta ut den utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker.

Om du handlar från en fysisk ILVA-butik, vilket vi tycker är jätteroligt när våra kunder gör, så kan du också välja mellan att själv köra hem varorna eller att få dem levererade av oss. Det senare är ett praktiskt alternativ om du inte har en bil eller köper något skrymmande, som en hörnsoffa eller liknande.

Spartips: Letar du efter en extra billig lampa för hallen? Ett tips är i så fall att kolla in ILVAs sidor med erbjudanden. På våra fyndsidor kan du hitta allt från billiga fåtöljer till nedsatta hallampor. Kom bara ihåg att utbudet på erbjudandesidorna är begränsat och rabatterna gäller bara så länge lagret räcker. Ett tips är därför att inte vänta med att handla om du hittar något du gillar.