Korg
Korg

4 sits soffor

Produkter: 22
Produkter:22
Välj visning:
Visar 21 av 22

Därför ska du välja en 4-sitssoffa

Soffan är vardagsrummets mittpunkt. Vi använder soffan efter en lång dag i skolan eller på arbetet, och sitter i den när vi har gäster på besök. En 4-sitssoffa är en rymlig soffa och bjuder in till både social samvaro och avslappning. Den är med andra ord en samlingsplats för familj och vänner, och en utmärkt möbel när du vill ta en skön tupplur. I en 4-sitssoffa kan alla breda ut sig och ladda upp batterierna!

Tänk på följande när du köper en 4-sitssoffa

Kom ihåg följande när du köper en 4-sitssoffa.

  1. Innan du köper soffan är det en bra idé att mäta upp soffans mått på golvet. Då får du en uppfattning om hur soffan kommer få plats och te sig ut i rummet.

  2. Välj material på 4-sitssoffan. Det finns soffklädsel i olika material och med olika hållfasthet. Om du har barn, husdjur eller ofta har gäster på besök, är ett slitstarkt material att föredra. En tålig soffa kan till exempel vara gjord i ull, polyester eller nylon.

    Tänk också på att olika material påverkar rummets utseende på olika sätt. Rent inredningsmässigt ger till exempel en 4-sitssoffa i svart skinn ett annat intryck än en likadan soffa i nylon. Olika material kräver också olika skötsel. Läs gärna våra skötselråd för skinn, bomull och andra vanliga material.

  3. Välj en färg som passar inredningen. Tänk gärna över vilka färger du gillar och som du redan använder i ditt hem. Ska den nya 4-sitssoffans färg matcha eller kontrastera mot befintliga kulörer? Väljer du ett säkrare kort med dämpad färgskala, eller en djärv och iögonfallande färg? Färgstyrkan kan också påverka hur stort rummet upplevs. Ofta känns små rum något rymligare om du väljer en ljus soffa, som vit eller cremefärgad.

  4. Fundera på om du vill ha en 4-sitssoffa med divan. En divan, eller schäslongsoffa, tar upp mer plats men är också en perfekt möbel för dig som älskar att slänga upp benen framför dig efter en lång och hård dag. På ILVA kan du välja mellan många 4-sitssoffor med schäslong. Vi har både höger- och vänstervända, i flera olika material och designer.

    Psst! Har du svårt att veta ifall du ska välja en höger- eller vänstervänd 4-sitssoffa med divan? Om du vill att schäslongdelen ska vara på vänster sida när du står framför den, välj en vänstervänd soffa!

Alternativ till en 4-sitssoffa med divan

Gillar du schäslongsoffor men tycker att de är för stora för ditt vardagsrum? I så fall kan du i stället överväga en sittpuff eller fotpall som matchar din soffa. På ILVA hittar du flera puffar som matchar flera av våra 4-sitssoffor. Puffar och fotpallar är praktiska eftersom de kan ge samma funktion som en divan, men är mindre och kan flyttas runt. Dessutom har flera av våra sittpuffar inbyggt förvaringsutrymme.

Bonustips! När ingen sitter på sittpuffen kan den användas som ett litet soffbord!

Med en 4-sitssoffa i soffgruppen får alla plats i ditt vardagsrum

Om du ofta har flera gäster på besök kan du överväga att köpa en 2- eller 3-sitssoffa att placera vid sidan av din 4-sitssoffa. Då får du en soffgrupp med många sittplatser runt soffbordet. Det kanske låter mycket med mer än en soffa i vardagsrummet, men om du har tillräckligt med plats kan det vara ett bra val. Två soffor i vinkel bildar ett eget litet rum i vardagsrummet, som inbjuder till samtal och samvaro.

Ett annat alternativ är att möblera med en, två eller tre fåtöljer i stället för ytterligare en soffa. Det är trevligt att variera med olika sorters sittmöbler, och om du har ett mindre rum är fåtöljer ofta ett bättre val än ytterligare en soffa. Fåtöljer är lätta att gå runt och blockerar rummet inte på samma sätt som en soffa. Dessutom är det riktigt snyggt med fåtöljer och soffa i samma stil, det skapar en enhetlig möbelgrupp. På ILVA hittar du många fåtöljer som matchar våra 4-sitssoffor.

Komplettera din soffa med 4 sitsar med en snygg matta

En matta framför soffan ser hemtrevligt ut och hjälper till att skapa ett lugn i rummet. ILVA har flera snygga mattor i olika material och stilar. Du kan också komplettera din nya 4-sitssoffa med andra snygga möbler och inredningstillbehör som lampor, plädar och kuddar.

Få vägledning i valet av ny 4-sitssoffa på ILVA

Kom ihåg att du alltid är välkommen att besöka din närmaste ILVA-butik för att få vägledning till ditt nästa köp. En ny 4-sitssoffa kan vara ett stort beslut, och vi hjälper dig gärna. Du kan också få skräddarsydd inredningshjälp av våra stylister. Boka i så fall ett möte i förväg.

I våra butiker kan du också provsitta våra olika soffor - vi har många demomodeller framme. När du väl har bestämt dig för en soffa finns det flera smidiga alternativ för att få hem den. Du kan bland annat välja mellan gratis upphämtning i butiken eller att få den skickad till din hemadress.