Korg
Korg

Pallar

En pall är liten men fyller många funktioner, både som sittpall, nattduksbord och för att stå på vid behov. På ILVA finns moderna pallar i trä och andra material. En pall, eller taburett, är också en bra nödlösning om ni blir fler gäster än planerat.

Produkter: 4
Produkter:4
Välj visning:
Visar 4 av 4

KOMPLETTERA HEMMET MED EN MODERN PALL

En taburett, eller pall, är en mycket praktisk möbel. Dels är den liten och lätt att förvara, dels fyller den många funktioner. Här är några exempel på alternativa sätt att använda en pall:

  • Du kan använda pallen att stå på för att nå de översta hyllorna i köksskåpen.
  • En pall med förvaring är en smart kombination av sittplats och förvaringslåda som hjälper dig att hålla ordning.
  • En stoppad pall kan användas som ”puff-pall” och vara ett alternativ till en soffa med schäslong eller sittpuff.
  • En pall i hallen, köket eller sovrummet är också bra som tillfällig avlastningsyta.

EN PALL TILL HALLEN OCH ANDRA RUM

Med en sittpall i hallen kan du och dina gäster sitta ned när ni ska ta på och av skorna. En pall i hallen är också smidig att ha som tillfällig avlastningsyta, till exempel åt nycklar, cykelhjälm och annat på väg in och ut ur hemmet.

En taburett begagnas som bekant i fler rum än bara tamburen. Till exempel är en pall i badrummet mycket användbar för att lägga kläder på eller bara att ha som en liten sittplats. Och som hjälpreda är en pall i köket oumbärlig. Den finns där när du behöver nå den översta hyllan i köksskåpet eller lägga ifrån dig kokboken på en ledig yta. Och om det är en hög pall är den perfekt som sittplats till köksön.

Till barnens rum
En liten pall är en uppskattad barnmöbel med många funktioner. En pall för barn bör vara extra stabil och gärna tillverkad i ett slitstarkt material som är lätt att rengöra. Till exempel kan en liten pall i trä vara ett bra alternativ. Pallens platta sits gör den också utmärkt bland annat som ”scen” för leksaksfigurer. Pallar till barn från ILVA kan fås i flera olika färger som uppskattas av de små.

Sovrummet
I sovrummet är en pall utmärkt som sängbord. Som nattduksbord är en flat pall i trä eller annat hårt material att rekommendera över en taburett med stoppad eller formad sits. Ett platt underlag är stabilt för en bok eller mobil och du kan ställa ett vattenglas på det. Till exempel är en liten rund träpall lätt att flytta på och kan användas för att lägga kläder på vid behov.

PALLAR I TRÄ OCH ANDRA MATERIAL

Träpallar är populära möbler, inte minst i skandinaviska hem. En träpall passar som handen i handsken för den typiskt skandinaviska inredningsstilen. Vår nordiska stil är avskalad har samtidigt funktionell formgivning i kvalitativa naturmaterial. Trä, skinn, ylle och metall är kännetecknande för uttrycket.
En pall i ek, bok, valnöt eller furu ger ett enkelt och samtidigt elegant utseende. Men glöm inte att välja en ergonomisk pall, den är ju främst till för att sittas på.

Rotting, bambu och textil
En pall i rotting eller bambu ger också den ett naturligt och levande utseende till rummet. En pall i bambu väger oftast lite men är överraskande hållfast. Vill du ha en taburett som är extra skön att sitta på? En pall med en sits i rotting är lätt avlastande och därför mycket bekväm. För en ännu mjukare sits kan du välja en pall i sammet eller annan textil som är stoppad.

Metall
Med en pall i metall får du en stabil sittmöbel som håller länge. Om du är ute efter en smal pall kan en metallpall vara ett bra alternativ, eftersom det starka materialet både kan vara mycket hållfast och samtidigt ta liten plats.

OLIKA STORLEKAR, FORMER OCH FÄRGER

En ståpall är en extra hög pall och passar bra vid barbord, köksöar eller upphöjda arbetsbord och liknande. Den kan vara skön att både sitta och halvsitta på, med ena foten i marken. En pallstol är en annan slags hög pall men med ryggstöd som på en vanlig stol. En sittpall är en klassisk pall som används till det som namnet berättar, att sittas på. En extra låg pall går också att sitta på, men används ofta som fotpall eller som trappsteg för att nå höga hyllor.

En fyrkantig, oval eller rund pall
En rund träpall är ett exempel på en klassisk pallmodell, men det finns massor av andra former som också är sköna att sitta på. Till exempel finns det höga pallar med fyra ben och fyrkantig sits. En ergonomisk pall är formad efter kroppen för att ge riktat stöd till de rätta ställena.

En svart eller vit pall
På ILVA kan du hitta pallar i massor av snygga färger. En vit eller svart pall går sällan fel, men en liten pall i exempelvis orange eller blått kan också användas för att få in nya och mer vågade kulörer i inredningen.

INRED MED EN SNYGG PALL FRÅN ILVA

På ILVA kan du välja mellan flera snygga pallar med genomtänkt formgivning. När du handlar från ILVA får du en pall designad i Danmark framtagen efter ledorden estetik, kvalitet och hållbarhet. Dessutom är det viktigt för oss att våra pallar och andra produkter har förnuftiga priser.

FSC-märkt trä
När du handlar en liten träpall eller annan trämöbel från ILVA är chansen stor att träet är märkt med FSC. Det betyder bland annat att hänsyn tas till skogsarbetarna och skogens återväxt. Läs mer om FSC och annan märkning på vår sida om hållbarhet och miljö.

FYNDA EN BILLIG PALL

Vill du fynda möbler till bra priser? Kolla i så fall in de prissänkta möblerna på ILVAs sidor med erbjudanden. På fyndsidorna kan du hitta allt från små pallar till stora hörnsoffor och sängar, men utbudet ändras konstant och det som finns inne ena dagen kan vara borta nästa. Det är därför en god idé att beställa direkt om du hittar något du vill ha.

Du kan också läsa om kommande realisationer och mycket annat på ILVAs Facebook- och Instagram-sidor. Och genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du både erbjudanden och spännande möbelnyheter skickade till dig.

KÖPA PALL

När du har bestämt dig för vilken pall du vill köpa kan du beställa och få den levererad hem. Du kan också hämta ut den själv i någon av ILVAs-butiker, utan att betala fraktkostnad förstås. Du är också varmt välkommen in en fysisk ILVA-butik. Våra möbler upplevs bäst i verkligheten och i butik kan du få hjälp direkt av vår personal.