Korg
Korg
Produkter: 59
Produkter:59
Välj visning:
Visar 21 av 59

Sitt bekvämt med nya köksstolar

Matstolar ska vara bekväma att sitta i, det är en förutsättning för långa samtal och trevliga middagar. Köksstolarna ska också gärna ha bra kvalitet, vara trevliga att se på och ha rimliga priser.

På ILVA finns ett stort utbud av snygga matsalsstolar i olika form, material och prisklasser. Vi har köksstolar för alla och du kommer säkert att hitta några som passar dig.

Två råd när du väljer nya matbordsstolar

1: Välj stolar som passar till matbordet

Tänk på att köksstolarna ska ha nog med utrymme under bordet. Ta med lite marginal när du räknar på hur dina nya matstolar ska få plats. Om det är för trångt att skjuta in matstolarna lämnas de ofta kvar utdragna i rummet. Ett tips är att jämföra måtten på dina befintliga matstolar med de nya du har tänkt köpa.

2: Hur ska matplatsstolarna användas?

I vilket rum planerar du att ställa dina nya matstolar? Stolar i köket används oftare än en de i finrummet och bör därför tåla lite tuffare tag och vara enkla att rengöra. En matbordsstol för vardagsrummet kan istället vara i ett finare material som kräver mer försiktighet, som obehandlad ek eller sammet.

Matstol med armstöd

Matstolar med armstöd är både bekväma och snygga. Med armstöd kan man luta sig åt sidorna och lättare resa sig ur stolen. Men kom ihåg att armstöden också gör att stolarna tar mer plats. Ett alternativ kan vara att köpa en eller två matstolar med armstöd och resten utan.

Välj mellan köksstolar i trä, sammet, läder etc.

Materialet påverkar både matstolarnas utseenden och egenskaper. Exempelvis ger en matstol i sammet ett annat intryck än en trästol. Fundera över hur materialet passar in i rummet och hur köksstolarna ska användas. Barnfamiljen brukar prioritera att matstolarna är i ett lättavtorkat material.

På senare tid har köksstolar i sammet blivit allt populärare. På ILVA hittar du snygga köksstolar i sammet i olika färger. Ett annat material som efterfrågas allt mer är matstolar i läder. Läderklädsel är relativt lättskött och får med åren en snygg patina.

Matstol i trä

Köksstolar i trä är en klar favorit bland ILVAs kunder. En skandinavisk inredning med ljusa färger och rena linjer passar bra ihop med naturmaterial. Kanske kan det förklara varför det är så populärt att välja trästolar till köket?

ILVA har flera snygga matstolar i trä. Här är två exempel.

• ”Norrland” är en matstol i ek med en klassisk och stilig formgivning.

• Matstolen ”Noak” finns i oljad och svartlackerad ek. Den oljade varianten har en naturlig träfärg medan träet nästan är helt dolt på den svartlackerade stolen.

Beroende på modell kan ILVAs köksstolar i ek fås med olika ytbehandlingar, till exempel obehandlad eller vaxlackerad ek. Valet av ytbehandling påverkar bland annat stolarnas underhåll och deras känslighet för fläckar.

Föredrar du vita eller svarta köksstolar? Eller någon annan färg?

Genom färgsättningen på dina nya bordsstolar kan du på ett enkelt sätt påverka stilen på ditt matrum. Svarta eller vita köksstolar är trygga val och brukar passa i de flesta hem.

Ett tips för att liva upp matplatsen är att blanda färgerna på stolarna. Till exempel kan två svarta och tre vita matstolar skapa en ny dynamik i rummet. Eller experimentera med iögonfallande färgkombinationer, till exempel fyra orangea och en svart matstol. Besök gärna din ILVA-butik och se själv hur de olika färgerna på matstolarna fungerar tillsammans.

Kontakta oss gärna i butiken eller på nätet om du letar efter något specifikt, till exempel ett par extra sköna köksstolar eller stolar i en viss färg.

Tips! ILVA har regelbundet kampanjer. Håll ögonen öppna om du vill hitta extra billiga köksstolar i bra kvalitet!