Korg
Korg
Produkter: 37
Produkter:37
Välj visning:
Visar 21 av 37

Snygga plankbord som matbord

De senaste åren har plankbord blivit riktigt populära i svenska kök och vardagsrum. Många har fallit för det fina hantverket och de naturliga materialen som känns typiskt nordiska. När du väljer ett plankbord som matbord får du en unik möbel, som tack vare dess material och design kan användas i många år. Bordsytan i trä kommer med tiden att få patina vilket gör bordet ännu mer personligt.

På ILVA hittar du ett stort utbud av plankbord i många olika storlekar och designer. Upptäck vårt sortiment och välj det plankbord du helst vill ha som matbord!

Plankbord i ek eller något annat träslag

Drömmer du om att byta ut ditt nuvarande matbord mot ett plankbord i massivt trä? Då har du kommit till rätt ställe. På ILVA hittar du ett stort utbud av snygga plankbord i ek och andra träslag. Våra plankbord finns också i olika storlekar och med olika formgivning.

Under de senaste åren har plankbord blivit allt populärare i svenska vardagsrum och kök. Plankbordets naturliga utseende och enkelhet gör att det passar bra in i den nordiska stilen som finns i många svenska hem. Materialens hållbarhet och kvalitet är ytterligare två anledningar som bidrar till plankbordens popularitet.

Möbler i massivt trä kommer med tiden att få patina, vilket innebär att bordsskivan kan få en något annan färgton och synliga spår av användning. Patina uppstår på alla möbler som används under många år. Många menar att patinan är det som ger bordet en unik charm och utseende.

För att försäkra dig om att ditt plankbord i ek, eller i något annat träslag, åldras vackert och förblir fint år efter år, rekommenderar vi att du lär dig att vårda materialet.

Sköt om ditt nya bord med rätt vård och rengöring

Plankbord är både fina och praktiska. Träets unika struktur är både vacker och se på och behagligt att ta på – du kan gott skippa bordsduken både till vardag och fest! Oavsett om du föredrar den rustika stilen med keramik-tallrikar, eller om du gillar en mer klassisk stil med vitt porslin, kommer ett plankbord att vara en snygg bakgrund för din servis och dina glas.

Det är förstås en bra idé att du försäkrar dig om att ditt nya plankbord får rätt möbelvård. På det sättet är du med och garanterar att bordet förblir snyggt år efter år. Vilken typ av möbelvård som behövs är beroende av träslaget och eventuell tidigare behandling. På vår sida om möbelvård hittar du goda råd om trämöbler.

Du kan också besöka din ILVA-butik och tala med vår utbildade personal. De hjälper dig gärna med råd och vägledning till hur du bäst tar hand om ditt nya plankbord.

”Timber” plankbord, ett matbord med många olika möjligheter

På ILVA hittar du serien ”Timber” som mer eller mindre tillåter dig att sätta ihop det bord du drömmer om. Du kan bland annat välja tjocklek och längd på plankbordet. Du kan också välja om bordsskivan ska bestå av en eller två plankor, liksom du kan välja mellan flera olika sorters finish och utformning. Till exempel kan du välja en enkel bordsskiva om du gillar en avskalad och stilren look. Och om du i stället vill ha en organisk bordsskiva som följer de naturliga formerna, kan du välja det.

Du kan också välja mellan flera olika sorters bordsben. Väljer du träben får du ett helt bord som enhetligt går i naturlig stil. Om du i stället väljer bordsben i metall skapar du en snygg kontrast mot träet.

I prislistan för Timber kan du läsa mer om vilka olika möjligheter du har. Annars kan du besöka någon av våra butiker där vår kunniga personal gärna hjälper dig.

Vi hjälper dig gärna

Vi hoppas att du har fått inspiration till att välja vilket rustikt plankbord du vill ha. Om du undrar över något hjälper vi dig gärna, både här på webben och i butik. Ett besök i butiken kan också vara ett tips om du har svårt att välja matbord. Det kan nämligen vara lättare att välja plankbord eller något annat matbord, efter att man har sett och känt på det.

Se också gärna våra matstolar och sida för heminredning där du bland annat hittar vaser, och annat fint att ställa på ditt nya plankbord.