Korg
Korg
Produkter: 79
Produkter:79
Välj visning:
Visar 21 av 79

En soffa med schäslong passar i alla hemförhållanden

Schäslongsoffan är den perfekta kompromissen. Du får en fantastisk komfort med gott om sittplats samtidigt som att den inte tar upp allt utrymme i rummet. Soffan kan utgöra ramen när det är dags för kvalitetstid med barnen eller avslappning med en bra bok eller serie. Det är här du lutar dig tillbaka efter en tuff dag på jobbet. Det är här du har det trevligt med kuddar när du är sjuk eller bara behöver ligga ner.

En soffa med schäslong är både bekväm och stilfull och hos ILVA hittar du ett stort urval av olika modeller i många olika färger, designer och material. Det finns med andra ord riktigt goda möjligheter för dig att hitta din drömsoffa hos ILVA.

Schäslong eller divansoffa?

ILVA har både schäslonger och soffor med divan. Schäslong eller divan kanske du tänker, vad är skillnaden? I ILVAs utbud är schäslongerna och divansofforna i princip samma typ av möbel. En soffa med divan har likt schäslongen en del som är förlängd och är bekväm att vila i. Därför har vi både divansoffor och schäslonger samlat i samma kategori här på sidan.

Hur väljer du schäslongsoffan som passar dig?

Den bästa soffan för dig och ditt hem är först och främst den soffan som du tycker om allra mest. Därutöver finns det några saker som du borde ha i åtanke innan du lägger soffan i varukorgen och beställer den.

3 goda råd när du köper din nya soffa med schäslong:

  1. Kom ihåg att mäta vardagsrummet ordentligt – välj en soffa som passar. Det är irriterande att få en soffa levererad som inte passar in i vardagsrummet.
  2. Välj överdrag med omsorg. Om du har husdjur, barn, ofta har besök av gäster eller bara använder soffan mycket, så är det väldigt viktigt att du tänker praktiskt och väljer ett överdrag med en hög slitstyrka och som är lätt att rengöra.
  3. Fundera en extra gång över färgvalet. Överväg om soffans överdrag passar med resten av inredningen och de övriga färgerna i ditt vardagsrum. Det blir tråkigt om soffan suger upp allt ljus i rummet eller skiljer sig för mycket från resterande inredning.

Även om du tänker att ovanstående kanske begränsar dig lite, så lovar vi att det finns så många soffor att välja mellan hos ILVA, att du med säkerhet kommer att finna soffan som gör dig allra gladast.

Ska din schäslongsoffa vara höger- eller vänstervänd?

De flesta av våra soffor är inte vändbara och därmed är det väldigt viktigt att du på förhand bestämmer dig för om schäslongen ska vara på höger eller vänster sida. På många av våra soffor kan du välja fritt, men det finns några modeller som endast finns i antingen en höger- eller vänstervänd modell.

Tvekar du på vad som betecknar en höger- eller vänstervänd soffa? Det kan vara lite förvirrande var man ska stå i förhållande till soffan för att förklara uppställningen. På ILVA.se är det enkelt, du behöver bara titta på bilderna. Här ser du åt vilket håll din soffa är vänd så du slipper att spekulera. Men om du gärna vill veta avgör man om en soffa är höger- eller vänstervänd genom att titta på placeringen av schäslongen. Om schäslongen är på vänster sida sett framifrån så är din schäslongsoffa vänstervänd och vice versa – svårare är det inte.

Hur ska din soffa med schäslong se ut?

När du har spenderat tid att överväga allt det praktiska så är det dags för det roligaste – nämligen frågan hur din soffa ska se ut. Vilken färg och stil drömmer du om och vilka detaljer önskar du? Oavsett vad kan ILVA hjälpa dig.

En divansoffa i sammet eller något annat material?

Val av soffklädsel är förstås viktigt när du köper en divan eller schäslong. En schäslong i sammet ger ett annat intryck än om den har skinnklädsel. ILVA har bland annat de klassiska schäslongsofforna med ett enkelt uttryck i en grå nyans. De är bland de mest populära sofforna i vårt sortiment, just för att de passar in hos de flesta samt för att man kan styla dessa soffor efter önskemål och smak.

Men du hittar också lite mer ”vågade” utföranden i modefärger eller med en särskild formgivning som kanske inte passar alla, men som kommer att göra sig väldigt bra i vissa vardagsrum.

Här är två exempel på en divansoffa i skinn och en liten schäslong i textil:

  • Volanti är en läcker divansoffa i skinn. Den har en bred divan-del för det stora vardagsrummet.
  • Lotus är en liten soffa med schäslong som finns i tre olika färger.

Att välja storlek på divansoffan

Är du på jakt efter en liten divansoffa? Eller en stor soffa med divan? ILVA har flera olika storlekar på schäslonger och divansoffor. Kom bara ihåg att även en liten soffa med divan ändå är större än en vanlig soffa eftersom den har en förlängd del. Därför är det bra att före köpet planera för hur den nya soffan ska passa ihop med rummet och dina övriga möbler.

Prata med oss på ILVA

Valet är förstås ditt, men du är varmt välkommen att besöka oss i butiken om du önskar lite mer vägledning när du ska köpa en schäslong- eller divansoffa. Där kan vi också ge dig råd om exempelvis finansiering av ditt möbelköp. Vi kan även hjälpa dig med att få soffan hemlevererad, allt för att det ska vara så lätt och bekvämt för dig som möjligt.

En billig divansoffa på erbjudande

ILVA har ofta kampanjer och erbjudanden. Om du har tur kan du hitta en billig divansoffa, eller den schäslongsoffa du har väntat på ska gå ner i pris. Eller så upptäcker du någon inredningsdetalj du inte visste att du saknade. Men vänta inte för länge om du hittar något, det är först till kvarn som gäller.