Korg
Korg

Runt matbord

Produkter: 24
Produkter:24
Välj visning:
Visar 21 av 24

Ett runt matbord skapar samvaro

Ett runt matbord i matrummet skapar en trevlig stämning och ger en känsla av samvaro. Med ett runt bord kan det också kännas lättare och mer naturligt att se varandra i ögonen, eftersom alla har samma avstånd till mitten av bordet. Ett runt matbord bjuder helt enkelt in till trevliga samtal.

Ett litet eller stort runt matbord?

Har du ofta gäster på besök? Det behöver inte vara ett hinder för att köpa ett runt matbord. På ILVA hittar du flera stora och runda matbord med tilläggsskivor som gör det möjligt för sex personer eller flera att sitta runt bordet. När du utvidgar ditt runda bord med hjälp av utdrags- eller tilläggsskivor ändrar sig formen och det blir ett ovalt matbord.

På ILVA kan du hitta runda matbord i följande storlekar: ø120, ø140, ø150, ø160 och ø180. Oavsett om du har en liten eller stor matplats finns det helt säkert ett runt matbord som passar ditt hem.

I lägenheter och små boenden kan ett runt köksbord vara fördelaktigt eftersom det ser mindre ut än ett fyrkantigt bord. Därtill verkar ett runt matbord lättare och skapar en större rumskänsla.

Hitta ett runt matbord som matchar din inredning

ILVA har runda matbord i olika utseenden. Du kommer med största sannolikhet att hitta ett runt bord som du tycker är snyggt i vårt sortiment. Här nedanför får du några förslag på runda bord som kanske passar in i inredningen hemma hos dig:

Det moderna: Skapa ett samtida utseende genom att välja ett runt, svart matbord. Den svarta färgen bryter av och skapar en spänning i inredningen. Välj till exempel ett runt matbord i svart nanolaminat som är lätt att hålla rent.

Det klassiska: Välj gärna ett matbord i ek om du vill ha ett klassiskt utseende. Ett runt matbord i ek är tidlöst och du kommer inte att tröttna på det i första taget.

Det exklusiva: Marmor är ett klassiskt material som fortfarande fungerar utmärkt. Om du vill ha en exklusiv känsla i matrummet kan du överväga ett runt matbord i det snygga stenmaterialet. Kanske tycker du om vårt graciösa bord Cactus som är ett runt matbord i svart marmor?

Det praktiska: Om du har barn, eller bara vill ha ett bord med minimalt underhåll, kan du med fördel välja ett runt matbord i melamin eller nanolaminat. Dessa material är mycket lättskötta och kräver inte mer än en omgång med en fuktig trasa emellanåt.

Det stiliga: Fiskbensmönster är ett måste om du önskar en elegant och klassisk stil i ditt hem. På ILVA finns modellen Richmond som är ett snyggt, runt matbord med trästavar i fiskbensmönster.

När ditt nya, runda matbord är på plats kan du sätta pricken över i genom att ställa en snygg vas eller en läcker ljusstake på det.

Runda bord på flera platser i hemmet

Vill du ha runda bord på fler ställen än i matplatsen? Utöver matbord har ILVA ytterligare runda bord. Två sådana exempel är Larisa soffbord och Drasil loungebord för utomhusbruk.

Larisa är ett runt glasbord med ställning i metall. Soffbordet är en perfekt avställningsplats för mobilen, boken och tekoppen. Drasil är ett runt bord i trä och finns i flera olika storlekar, så du enkelt kan få en enhetlig stil på dina utemöbler.