Korg
Korg
Produkter: 123
Produkter:123
Välj visning:
Visar 21 av 123

Stort utbud av matbord

Matbordet är familjens samlingsplats i en hektisk vardag. Det är vid matbordet vi berättar om dagens alla upplevelser, njuter av maten och är förtroliga med varandra. Välj därför ett matbord som ni får lust att sätta er vid och prata om skolan, arbetet och allt annat som händer.

Matbordet används inte endast när vi sitter och äter. I många familjer är det på matbordet man gör läxor, reparerar datorn, spelar bordshockey och så vidare. Därför ska ett matbord tåla lite av varje, särskilt i en barnfamilj.

Att välja nytt köksbord

När du köper nytt matbord är det viktigaste är att du gillar bordet, men det finns också många praktiska saker att ta hänsyn till. Här är några frågor som är bra att fundera kring när du ska köpa nytt köksbord.

Stort eller litet matbord?

Storleken är förstås en viktig faktor vid valet av matsalsbord. Både rummets storlek och hur många gäster ni brukar ha spelar in i valet mellan ett stort och ett litet köksbord. Tänk på att det ska finnas plats att dra in och ut stolar och att man enkelt ska kunna lämna och sätta sig vid bordet.

Tips: Letar du efter ett köksbord som måste rymmas inom särskilda mått? Till exempel ett matbord som är mellan 140–160 cm långt? Kolla i menyn till vänster längre upp på sidan, där kan du filtrera så det endast visas matbord inom dina valda mått.

Matbord med iläggsskiva

Ett matbord för 10 personer kan passa bra till fest men vara för stort i vardagen. Om du ibland behöver ett större matbord kan ett bord med iläggsskiva vara ett praktiskt alternativ.

Det är trevligt att kunna bjuda hem personer även om man bor litet. Med iläggsskivor kan ett bord för fyra personer enkelt förvandlas till ett matbord för 6 personer. Det finns även matbord med iläggsskivor för riktigt stora bjudningar. Du kan utan problem hitta förlängningsbara matbord för 12 personer och uppåt.

Runt eller fyrkantigt matbord?

ILVA har både ovala, runda och fyrkantiga matbord. Ett fyrkantigt matbord är lätt att möblera mot en vägg, medan ett runt matbord kan skapa en luftigare känsla i rummet.

ILVAs runda matbord finns både med fast bordsskiva och med iläggsskiva. Du kan välja runda matbord med storlekarna ø120, ø140, ø150, ø160 och ø180.

Ett matbord i massivt trä eller med laminat?

Beroende på material får köksbordet olika egenskaper och utseenden. Till exempel kräver ett träbord mer underhåll än ett bord med laminatskiva.

Här är några exempel på matbord i trä från ILVAs stora sortiment:

Matbord ek. Ek är ett material som både hårt och vackert och lämpar sig därför väl för köksbord.
Lake är ett matbord i massiv ek. Det ett stort köksbord som kan bli ännu större med iläggsskivor.
Letar du efter ett matbord i ljust trä? I så fall är Curve ett bra val, det är ett stiligt matbord i vitpigmenterad ek. Curve är ett kvadratiskt matbord som kan förlängas med de integrerade utdragbara skivorna.

Matbord valnöt. Valnöt är ett exklusivt träslag med en mörkare färg.
Skovby Michigan är ett rymligt matbord i valnöt. Bordsskivan har valnötsfaner och stommen är av massiv valnöt. Det från grunden stora bordet kan ge plats åt väldigt många gäster med de medföljande iläggsskivorna.

ILVA har även matbord i marmor. Marmorbordet Cactus är ett runt matbord som finns i färgerna svart och brunt.

Vill du ha hjälp att välja matbord?

Är du på jakt efter ett vitt matbord, eller kanske ett matbord i björk? Har du blivit trött av alla valmöjligheter? Kontakta gärna oss, så hjälper vi dig i valet av nytt matbord.

Tips: ILVA har regelbundna kampanjer. Håll ögonen öppna om du letar efter billiga matbord i hög kvalitet.