Korg
Korg

Sänglampor

Sängbelysningen ger ett mysigt sken när det är mörkt. Sänglampor sitter vanligtvis på väggen eller är ståendes på sängbordet eller golvet. På ILVA finns sänglampor i massor av olika utföranden för olika sorters inredningsstilar. Vi har också sänglampor med dimmer.

Produkter: 33
Produkter:33
Välj visning:
Visar 21 av 33

FLERA OLIKA MODELLER

Med en sänglampa kan du läsa en bok i sängen innan du somnar och få ljus när du kliver upp tidigt. Sängbelysning kan se ut på många olika sätt, det finns allt från hängande sänglampor till sänglampor på fot. Dessutom finns det sänglampor i mässing, trä och andra material, för att du ska hitta någon som passar din inredningsstil. Fortsätt läs för att få inspiration i valet av sänglampa till ditt sovrum.

SÅ HÄR VÄLJER DU RÄTT SÄNGLAMPA TILL DITT SOVRUM

När du ska välja möbler till ditt hem är regel nummer ett att tänka på vilka behov möblerna ska fylla, och det gäller även när du ska köpa en ny sänglampa. I denna miniguide hjälper vi dig att ta reda på vilka behov du har och ger dig också rekommendationer till vilken sänglampa du med fördel kan välja.

För dig som gärna läser i sängen

 • Om du njuter av att läsa en bra bok i sängen rekommenderar vi att du väljer en nattlampa med justerbart huvud. Med en sådan får du alltid gott om ljus på boksidorna, även när du byter ställning. Den justerbara funktionen är också smart om din partner på den andra sidan sängen vill sova. Det finns både stående och vägghängda sänglampor med justerbart huvud.

  Du kan också överväga om du ska välja en sänglampa med hylla, eftersom du då får ett bra ställe att lägga boken på.

För dig som inte vill famla i mörkret

 • Lägger du dig sent eller stiger upp tidigt? Är ditt främsta behov att hitta en sänglampa för att finna vägen till sängen när taklampan är släckt? Då kan du uteslutande fokusera på att hitta en snygg sänglampa som ger tillräckligt med ljus. Både en sänglampa som är ståendes på golvet eller nattduksbordet, eller är monterad på väggen, fungerar bra.

  I ILVAs sortiment finns sänglampor i svart, vitt och massor av andra färger, så chansen är stor att du hittar någon som passar färgerna i ditt sovrum.

Om du vill kunna ändra ljusstyrkan

 • Är du på utkik efter en dimbar sänglampa finns det två alternativ. Det ena är att välja en sänglampa med dimmer. Det andra är att du tar valfri armatur som och sätter i en led-lampa med fjärrkontroll. En sådan led-lampa kan också tändas och släckas på avstånd med fjärrkontrollen.

Letar du efter en sänglampa till barnrummet?

 • På ILVA finns ett stort utbud av sänglampor, och det är goda chanser att du hittar en sänglampa till barnens rum. En sänglampa för barn kan med fördel monteras på väggen så den inte välts ned från sängbordet. Sänglampan bör också ha någon form av skydd för att barnen inte ska bränna sig på ljuskällan.

  Om två barn i sover i samma rum kan det vara praktiskt med en dimbar sänglampa på väggen. Med en sådan kan det ena barnet läsa utan att lampans sken väcker det andra.

För dig som vill undvika att skruva i väggen

 • En lampa på sängbordet fungerar utmärkt som sänglampa och är ett bra alternativ om du vill slippa att skruva i väggen. ILVA har gott om sängbord att ställa en stor eller liten sänglampa på. En sänglampa på ett bord bredvid sängen ser trevlig ut och ger ett behaglig sken.

SÄNGLAMPOR I DANSK DESIGN

ILVAs lampor till sängen är designade i Danmark med ledorden kvalitet, estetik och funktion. Dessutom har vi ambitiösa mål för hållbarhet och miljö. Sedan starten har ILVA formgett allt från retro-sänglampor till stilrena och moderna armaturer.

I vårt sortiment finns nästan alltid sänglampor i vitt, svart och andra tidlösa färger. Annars byts ofta färgskalorna i takt med att trender kommer och går. Om du är ute efter dubbla sänglampor till dig och din partner är det därför klokt att köpa båda vid samma tillfälle, så du är säker på att ni får samma kulör.

Tips: Följ gärna ILVAs nyhetsbrev för att hålla koll på nyheter i vårt sortiment och för att ta del av trender och spännande inredningstips.

Inspiration

Är du osäker på om du ska välja en vit sänglampa eller någon annan färg? På ILVAs sidor med inspiration för sovrummet finns massor av inredningsbilder. Med lite tur kan bilderna ge dig idéer i val av sänglampa och övrig sovrumsinredning.

SÄNGLAMPANS PLACERING OCH LJUSKÄLLOR

En sänglampa kan både placeras rakt ovanför huvudkudden eller snett utanför sängen. Med en hög sänggavel brukar sänglampan sitta vid sidan snarare än rakt ovanför. Höjden på sänglampan varierar, ofta monteras den från minst 50 cm ovanför madrassen och uppåt. Testa att mäta vid din säng och rådfråga gärna en säljare om du är osäker.

Led-lampor

Sänglampor med led-belysning är energieffektiva och led-lampan håller länge. På ILVA finns flera led-lampor att välja mellan i olika styrkor, ljusfärger och socklar, så chansen är stor att du hittar en passande modell till din nya sänglampa.

BESTÄLL IDAG ELLER BESÖK EN ILVA-BUTIK

Beställ en sänglampa från ILVA.se och bestäm om du vill ha den levererad hem eller om du själv hämtar ut lampan utan fraktkostnad i någon av våra butiker. Du kan också handla direkt från en ILVA-butik. Att se vårt utbud i verkligheten gör också produkterna mest rättvisa. Kanske får du inspiration att välja en ny sänglampa till väggen efter att ha sett den på riktigt? Du är varmt välkommen in till någon av ILVAs butiker, där vår personal på plats gärna hjälper dig.