Korg
Korg

Utemöbler & Trädgårdsmöbler 

Hitta nya utemöbler till altanen, terrassen och trädgården. ILVA har ett stort sortiment av trädgårdsmöbler i slitstarka material och ordentlig kvalitet, som klarar det svenska vädret. Se vårt stora utbud av loungemöbler, solsängar, matgrupper för utomhusbruk och mycket mer.

Produkter: 444
Produkter:444
Välj visning:
Visar 21 av 444

Eleganta utomhusmöbler till altan och terrass

Gläder du dig, likt många andra svenskar, åt att tiden snart är kommen för att ställa fram sommarmöblerna? Det är få saker som är lika härliga som en ljus och varm sommarkväll i gott sällskap och upplevelsen blir ännu angenämare om altanen ni sitter på är trevligt inredd med snygga utemöbler.

I ILVAs stora utbud hittar du allt från billiga utemöbler till mer exklusiva trädgårdsstolar och trädgårdsbord i påkostade material. Oavsett vilken sorts utemöbel du letar efter är chansen stor att du hittar den på ILVA. Vi har allt från små caféset till rymliga loungemöbler för avslappning i trädgården. I vårt sortiment finns även massor av tillbehör till uteplatsen.

Vilka utemöbler väljer du?

Du har kanske redan upptäckt att ILVAs sortiment med trädgårdsmöbler är stort, och att det därför kan vara svårt att välja? Här är några saker du kan överväga i valet av nya sommarmöbler:

 1. Vilken stil gillar du?
  Börja gärna med att fundera på de stora dragen och i vilken stil du vill inreda med. Väljer du exempelvis den romantiska stilen med vitmålade utemöbler i trä eller ett mer bohemiskt utseende med utemöbler i rotting? Det finns också utemöbler i aluminium och betong om du vill ha en modernare atmosfär. Se gärna ILVAs inredningssidor för att bli inspirerad i valet av nya möbler till uterummet.

 2. Hur mycket plats har du i trädgården?
  Hur mycket utrymme du har spelar också in i valet av trädgårdsmöbler. Bra sommarmöbler är sådana som både är fina och fungerar bra praktiskt. Ett tips är därför att du först mäter upp din altan eller balkong för att veta ramarna du har att röra dig inom. Du kan också fråga dig själv om du vill prioritera fyra rejäla trädgårdsstolar och ett stort bord, eller om du i stället ska välja enklare hopfällbara stolar och ett cafébord för att ge plats åt en stor solstol?

  Inredningstips: Välj ett fåtal färger som går igen genom hela uteplatsen för att skapa en känsla av enhet. Samstämmiga färger kan också få en liten altan eller balkong att kännas mindre rörig. Gällande val av kulör är det svårt att ge allmänna råd eftersom så många faktorer spelar in. Men generellt sett framstår vita trädgårdsmöbler som lätta och smidigare, medan svarta utemöbler kan kännas tyngre.

 3. Hur har du inrett resten av ditt hem?
  Det är alltid en god idé att välja utemöbler som passar resten av ditt hem. Om du bor i ett nybyggt arkitektritat hus passar stilrena utemöbler i stål förmodligen bra. Till äldre hus eller sommarstugor passar mer klassiska utemöbler och kanske en trädgårdsbänk i trä. Utemöbler som är vita fungerar nästan överallt, men om du bor i villa eller radhus från 60- eller 70-talet kan det vara kul att välja trädgårdsstolar som är svarta, bruna eller i någon annan tidstypisk kulör.

Underhållsfria trädgårdsmöbler eller utemöbler i trä?

Trädgårdsmöbler finns i många olika material och före du köper nytt är det en god idé att överväga hur mycket tid du är villig att lägga ned på att underhålla dem.

Utemöbler i konstrotting, metall och fibercement är i det närmaste underhållsfria. Utemöbler i trä däremot kräver en del arbete. Hur mycket beror på behandling och träslag. Om du väljer utemöbler i teak får du det bästa av två världar. Teak är ett träslag som i regel är underhållsfritt utöver rengöring, och som står emot det svenska vädret under utesäsongen.

På ILVA finns även utemöbler i bambu och akacia som klarar den ombytliga svenska sommaren, men du undgår inte helt från att behöva ge dem möbelvård emellanåt.

Här nedanför kan du få en överblick över olika material du kan hitta i utemöbler, och kanske blir klokare på vilket material du ska välja.

Fördelar med olika material till trädgårdsmöbler

 • Polyrotting: Polyrotting är ett plastmaterial som till sitt utseende liknar rotting men är mycket starkare. Polyrotting är ett flätat material och är populärt tack vare att det tål varierande temperaturer året runt. Dessutom bleknar polyrotting mindre i solen än naturlig rotting.

 • Plast: Välj utemöbler i plast om du är ute efter ett billigt alternativ. På ILVA finns snygga utemöbler i plast i hög kvalitet som håller länge. Plastmöbler kan också stå utomhus stora delar av året och behöver endast rengöras emellanåt. Tips! För att få ett riktigt billigt pris kan du planera ditt köp till när det är rea på utemöbler, vilket brukar ske i slutet av utesäsongen.

 • Metall: Utemöbler i metall är hållbara och lätta att underhålla. Tänk bara på att sitsen eller armstöden ofta kan vara i trä och därför behöva oljas. Utemöbler i gjutjärn är vackra och har ett klassiskt utseende. De inger pondus tack vare sin tyngd, vilket också kan göra dem opraktiska om de ska flyttas mycket. Idag är det vanligare med utemöbler i aluminium och andra lätta metaller.

 • Nonwood: Nonwood kallas även för polywood och är ett plastmaterial som till utseendet är mycket likt trä. Det är slitstarkt och kräver minimalt med underhåll. Med trädgårdsmöbler i nonwood får du med andra ord en utemöbel med trä-look men som är underhållsfri. Nackdelen är att nonwood inte känns eller doftar som äkta trä, och heller inte får någon naturlig patina.

 • Trä: Klassiska trädgårdsmöbler i trä fungerar nästan på alla uteplatser. Materialet får en vacker patina med åren och kan hålla i många år med rätt möbelvård. Utemöbler i trä är sköna att sitta på och blir behagligt varma när solen lyser på dem. Dessutom är de aningen flexibla. Utemöbler i trä är ett populärt val i Sverige. Trä är en vanlig resurs som har använts länge i vårt land och är en självklar del i den skandinaviska inredningsstilen.

Hållbara trädgårdsmöbler tillverkade av FSC-certifierat trä

Alla ILVAs utemöbler i trä är tillverkade av FSC-certifierat trä. FSC är en internationell märkning med tre grundprinciper:

 • Det får inte avverkas mer virke än vad skogen kan återskapa.
 • Hänsyn ska tas till lokalbefolkningen som bor i området.
 • Skogsarbetarna ska ha försäkring, bra arbetsvillkor och en rimlig lön.

Därför kan du ha gott samvete när du väljer utemöbler i trä med FSC-märkning.

Underhåll och förvaring av utemöbler

Genom att täcka över dina möbler till uterummet kommer de hålla längre, vilket förstås är bra ur alla aspekter och inte minst för dig som prioriterar hållbart tillverkade trädgårdsmöbler. ILVAs överdrag för utemöbler passar flera olika modeller. De flesta trädgårdsmöbler håller också längre om de förvaras torrt under vintern, till exempel i ett förråd.

Utemöbler i trä behöver de oljas emellanåt för att hålla länge. Läs mer om hur du bäst tar hand om dina trädgårdsmöbler i olika material i vår skötselguide.

Bra utemöbler i hög kvalitet

ILVA har mer än 60 års erfarenhet av att sälja möbler till rimliga priser och hög kvalitet. Vi har ett stort sortiment som rymmer allt från utemöbler till soffor och matbord. Oavsett om du handlar billiga sommarmöbler på rea eller exklusiva kontinentalsängar från oss, kan du vara säker på att kvaliteten alltid är hög på våra produkter. Vi kontrollerar ständigt kvaliteten på materialen och väljer dem med omsorg. Det är lika viktigt att materialet är miljömässigt hållbart som att det tål det svenska vädret.

Hitta också tillbehör till altanen och sommarmöblerna

En trevlig uteplats har utöver utemöbler även vackra tillbehör som krukor och utomhusbelysning. Dynor att sitta på är också uppskattade tillbehör till dina nya utemöbler. Till våra loungegrupper ingår dynor, men till utemöblerna kan de behöva köpas till. Dynor är inte bara mjuka utan isolerar även värme, vilket kan vara särskilt bra om du har utemöbler i gjutjärn eller någon annan metall. Se gärna våra smidiga dynboxar du kan stoppa undan dynorna i när de inte används.

Andra vanliga tillbehör till uteplatsen är parasoller och utomhusmattor.

Handla utemöbler på rea

Kolla in ILVAs sidor för erbjudanden om du är på utkik efter billiga trädgårdsmöbler. Om du har tur hittar du utomhusmöbler på rea, eller något annat bra erbjudande. Utbudet på fyndsidorna är begränsat och skiftas kontinuerligt, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du gillar.

Du kan läsa när ILVA har rea på trädgårdsmöbler i vårt nyhetsbrev och våra sociala medier. I de kanalerna kan du även ta del av spännande nyheter och inspirerande inredningsidéer.

Köp dina utemöbler online eller besök en ILVA-butik

Om du vet vad du vill ha är det smidigt att beställa dina utemöbler online och låta oss leverera dem till dig. Om du vill prova trädgårdsmöblerna före köp är du varmt välkommen till din närmsta ILVA-butik. Utöver att uppleva ILVAs sortiment i verkligheten kan du även får hjälp av vår personal. Oavsett om du beställer från hemsidan eller köper i butik kan du välja mellan att själv hämta ut och köra hem dina varor eller att få dem fraktade av oss.