Korg
Korg

Läslampor

Produkter: 51
Produkter:51
Välj visning:
Visar 21 av 51

Skapa en mysig stämning med en läslampa

Med en bra läslampa och en god bok kan du försvinna in i en annan värld när du vill. Här på sidan har vi samlat alla lampor som lämpar sig särskilt väl till att lysa upp boksidor. ILVAs sortiment består av massor av lampor designade för att ge ett fokuserat ljus, perfekt för läsning. Våra läslampor finns i en rad olika utseenden, chansen är därför stor att du kommer hitta en som passar din inredningsstil.

Tips: Skapa en härlig läshörna med en skön fåtölj, fotpall och kudde bakom ryggen tillsammans med din nya läslampa.

Letar du efter en läslampa att ha på golvet, väggen eller bordet?

Det finns läslampor i olika utföranden för olika delar av rummet. Här kan du läsa om några av de vanligaste modellerna:

 • En läslampa på golvet
  En golv-läslampa är smidig att ha bredvid soffan eller bakom fåtöljen. Golvlampor har ofta flera skärmar och rörliga armar, som låter dig rikta en av lampskärmarna mot boken medan de resterande lyser upp andra delar av rummet. En läslampa på fot kan också vara lätt att flytta, om du till exempel byter position från soffan till fåtöljen.

 • En läslampa på väggen
  En vägghängd läslampa passar både i vardags- och sovrummet. I vardagsrummet är en läslampa praktisk och samtidigt en del av inredningen. Fördelen med läslampa på väggen är att du själv väljer vilken höjd den ska sitta på. En vägghängd läslampa i sovrummet ser ordnat ut och ger dig plats till annat på sängbordet. Dessutom kan du precis som i vardagsrummet, få ljuset precis på den höjd du vill ha det.

 • En läslampa på bordet
  Bordslampor är utmärkta läslampor eftersom de är små och kan stå både på ett litet sidobord, en fönsterbräda bakom soffan och på en byrå eller bokhylla och lysa nedåt.

Vilken LED-belysning väljer du?

En läslampa med LED-belysning är idag vanligare än den klassiska glödlampan. En LED-läslampa ger lika bra sken som föregångaren, men är bättre för både miljön och plånboken. Bland LED-lampor kan du välja massor av olika ljusstyrkor. Vi rekommenderar att ljuset inte är för svagt och att du väljer en lampa på ca 400 lumen.

Överväg också vilken färgtemperatur läslampans LED-källa ska ha. Vill du exempelvis ha ett ljus som ser orange och varmt ut, ett vitare sken som mer påminner om dagsljus, eller något däremellan?

Har du en dimbar läslampa? Det är inga problem. Många LED-lampor är dimbara, men det kan vara bra att dubbelkolla i produktbeskrivningen före du köper.

Välj ett material på läslampan som passar din inredning

På ILVA finns läslampor i mässing, flätad korg, textil och flera andra material. Med andra ord är chansen stor att du hittar en modell som passar just din inredningsstil.

Två inredningstips med läslampor:

 1. En vägghängd läslampa i mässing är ett populärt val som är snyggt till både ljusa väggar och gröna nyanser. Till exempel bildar den varma mässingen en vacker färgkombination med gröna växter och prydnadskuddar.
 2. En vägghänd, liten läslampa är också en läcker inredningsdetalj som påverkar hela väggens utseende. En läslampa på väggen och en fåtölj framför aktiverar den delen av rummet.

Gå gärna in på våra sidor med inspiration för att se bilder på hur du kan möblera med din nya läslampa. Du kan också besöka någon av ILVAs butiker. I butik kan du även få vägledning direkt av vår personal, så du kommer hem med en läslampa som passar dig både vad gäller funktion, pris och formgivning.

En läslampa med klämma och andra flexibla lösningar

En läslampa med klämma är ett smidigt alternativ för dig som enkelt vill kunna flytta på ljuskällan. Det är också praktiskt om du inte vill behöva skruva i väggen. I stället kan du exempelvis klämma fast läslampan på sänggaveln eller i bokhyllan.

Ett annat flexibelt alternativ är en läslampa som går på batteri. En batteridriven läslampa är mycket enkel att flytta på eftersom du inte behöver tänka på hur du ska dra sladden. Den är perfekt att ta med ut på altanen eller bara för att ge extraljus där det behövs för tillfället.

En läslampa för barn

Med en bra läslampa i barnrummet kan du som förälder bidra till att grundlägga goda läsvanor för dina barn. Till exempel kan en läslampa på väggen i barnrummet utgöra en fast del av en läshörna tillsammans med en skön fåtölj eller saccosäck. Det är också vanligt att ha en läslampa vid sängen. Det ger en mysig belysning som även är praktisk och kan kännas trygg att ha nära till hands.

Beställ en läslampa idag

Beställ en läslampa från ILVA idag och välj om du vill få den hemlevererad eller att du själv hämtar ut den i butik. Fraktalternativen är precis likadana om du väljer att handla i en fysisk butik. Kolla också gärna in våra sidor med erbjudanden om du är på utkik efter en billig läslampa.