Korg
Korg

Sängkläder

Kommer snart! Denna sida kommer snart att innehålla fina sängkläder till ditt hem.

Sov gott i nya sängkläder i sköna och hållbara material. På ILVA hittar du flera påslakanset med tillhörande örngott i olika färger och storlek. Välj sängkläder i bland annat bomull, satin, silke och siden. Vi har även sängkläder för barn.

ETT STORT UTBUD PÅ ILVA

ILVA har ett stort utbud av fina sängkläder. Vi har bland annat påslakan på 180x200 cm och flera andra storlekar. I vårt sortiment hittar du även vita, svarta och beigea sängkläder i olika material och storlek. Oavsett om du är ute efter ett påslakanset som är billigt eller sängkläder som är exklusiva, finner du dem hos oss.
Vi har även täcken och huvudkuddar att fylla dina nya sängkläder med.

VÄLJ PÅSLAKAN PÅ 240x220 CM OCH ANDRA STORLEKAR

Letar du efter rymliga sängkläder på 180x200 cm? Eller är du möjligen på utkik efter extra breda och långa sängkläder på 200x220 cm? På ILVA hittar du dem bägge, men även flera andra storlekar.
Sängklädernas angivna storlek ska vara samma som på täcket, du behöver inte ta höjd för att ha marginal.

Sängkläder som är extra breda och långa
Ett påslakan på 200x220 cm är extra brett och långt och passar till dubbelsängar. Ett annat vanligt mått med generös bredd är påslakan på 180x200 cm. Överväger du påslakan i kingsize? Då är sängkläder på 240x220 cm ett bra val, de har en storlek anpassad för en riktigt stor säng. Till den aningen mindre queensize-sängen kan i stället ett något mindre påslakan på 220x220 cm passa bra.
Om du och din partner gärna vill sova under samma täcke är det en bra idé att ni först tar reda på hur varmt täcke ni vill ha. Annars finns risken att den ena sover gott och den andra fryser eller svettas. Ofta kan det vara klokt att ha varsina täcken.

Längd på påslakanet
Täcket och det tillhörande påslakanet ska gärna vara minst 20 cm längre än dig för att inte fötterna ska sticka ut. Ett påslakan på 150x210 cm är en decimeter längre än standardmåttet. Men det finns också påslakanset på 200x220 cm och andra extra långa storlekar.

PÅSLAKAN FÖR BARN

Sängkläder för små barn har ofta fantasifulla motiv och är mindre i storleken. På ILVA hittar du flera påslakanset för barn i olika åldrar. Till tonåringar passar påslakan på 150x200 cm, vilket är en vanlig vuxenstorlek.

OLIKA MATERIAL: SATIN, LINNE, BOMULL MED MERA

Oavsett om du är ute efter extra lyxiga sängkläder eller klassiska standardmodeller, hittar du dem på ILVA. Här kan du läsa mer om sängkläder i bambu, siden, bomull och andra material.

 • Sängkläder i satin
  Satintyg är vävt i en särskild teknik som gör det extra mjukt och ger textilen en särskild lyster. Det är därför inte konstigt att många väljer satinpåslakan. Sängkläder i satin är behagliga att sova i och behöver heller inte vara allt för kostsamma beroende på vilket material du väljer. Ett påslakanset i satin är inte sällan vävt i något av materialen bomull, siden eller rayon.
 • Sängkläder i linne
  Påslakan i linne är tillverkade av lin. Linnepåslakan andas och släpper ut fukt på sommaren och håller dig varm om vintern. Om du vill ha hållbara sängkläder i ett skönt material kan ett påslakanset i linne vara något för dig.
 • Påslakan i bomull
  Påslakan i bomull är ett säkert val, eftersom bomull både absorberar fukt och andas på ett behagligt sätt. Det finns massor av varianter av sängkläder i bomull med olika vävteknik och kvalitéer. Påslakan i bomullssatin är extra härliga med sin mjukhet, och är ett bra val om du önskar en känsla av lyx. Om du vill köpa sängkläder till ett billigt pris men som ändå är bekväma och håller hög kvalitet, är bomull ofta ett bra val.
 • Sängkläder i silke
  Av silkestråden görs tyget siden, vilket är lent och skinande. Sidensängkläder håller värmen bra och är mycket slitstarka. Om du vill ha riktigt lyxiga sängkläder är sidenpåslakan ett bra alternativ, då de både är mycket sköna, vackra och hållbara.
 • Sängkläder i bambu
  Bambusängkläder är mjuka och andas, och är därför ett populärt val. Materialet kan också vara glansigare, varför bambupåslakan kan vara ett mindre kostsamt alternativ till siden.

KOMPLETTERA INREDNINGEN MED FINA SÄNGKLÄDER I OLIKA FÄRGER

På ILVA kan du välja bland ett stort utbud av sängkläder i olika mönster och kulör. Vi har både vita och svarta sängkläder och massor av färger där emellan.

Ljusa och färgrika sängkläder
Om du är ute efter något luftigt och fräscht kan vita sängkläder vara ett bra val. Vitt är en kulör som sällan går fel när det gäller sängkläder. För att få in mer färg i sovrummet kan du exempelvis välja rosa eller gröna sängkläder, bägge är färger som är populära just nu.
För att få en lugn och trivsam känsla till sovrummet kan du till exempel välja rosa sängkläder i en diskret nyans. Ljusa färger är ett bra val om du vill få in kulörer och samtidigt få sovrummet att kännas lätt och luftigt.

Mörka sängkläder
Svarta, mörkröda och blå sängkläder ger karaktär till sovrummet och kan kännas mer spännande än ljusa påslakan. Om du har vita lakan kan nästan vilken färg som helst vara snygg till. Med exempelvis bruna påslakan får du en färg som ser naturlig ut och matchar bra till trämöbler och trägolv.

Sängkläder med mönster
Ett randigt eller rutigt påslakan är ett bra sätt för att få in liv i inredningen i sovrummet. Rutiga och randiga sängkläder kan se ut på alla möjliga vis, och kan framstå både dämpade och livfulla. Med mönstrade påslakanset kan du snabbt och enkelt få variation i inredningen.

Överkast
Om du tycker att dina beigea sängkläder ser allt för diskreta ut, eller att de svarta påslakanen inte matchar väggen, kan du enkelt lösa det med ett snyggt överkast, som bäddar in sängkläderna när du inte sover i sängen.  

Tips: Kolla gärna in ILVAs sidor med inspiration om du utöver att köpa nya fina påslakan också vill få idéer till större förändringar i sovrummet.

MILJÖMÄRKNINGAR OCH TVÄTT AV SÄNGKLÄDER

Flera av ILVAs sängkläder är märkta med Oeko Tex Standard 100, vilket innebär att alla delar i påslakanet är testade för hälso- och miljöfarliga ämnen. 

Tvätta sängkläder
Nya lakan, påslakan och örngott är en fröjd att krypa ned i. Men hur ofta bör man tvätta sina sängkläder? De flesta sängkläder rekommenderas att tvättas omkring var 14e dag i 60 grader. Men läs tvättinstruktionerna på sängkläderna först. Det är också en bra idé att fylla maskinen för att spara pengar och energi.
Under våren och sommaren är det också fiffigt att lufttorka sängkläder, särskilt extra stora påslakanset på exempelvis 240x220 cm, vilka annars tar lång tid i torktumlaren.

PÅSLAKANSET PÅ REA

Letar du efter sängkläder på rea? På ILVA finns det olika sätt för att hitta extra billiga sängkläder. Ett sätt är att besöka ILVAs sidor med erbjudanden för sovrummet. Där kan du med lite tur hitta billiga påslakanset. Fyndsidorna finns tillgängliga hela året runt och utbudet på dem skiftar kontinuerligt.
Ett annat sätt för att hitta billiga påslakan är att handla när ILVA har större realisationer, vilka inte sällan inträffar på hösten. Utöver att kunna hitta påslakan på rea är chansen stor att vi också har soffor, fåtöljer, matbord och massor med annat till nedsatta priser.

BESTÄLL IDAG

När du har bestämd dig för något av ILVAs fina påslakanset kan du enkelt beställa och få det levererat hem. Du kan också själv hämta ut det utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker.
Du är varmt välkommen in i en ILVA-butik och vi rekommenderar alla som är nyfikna på våra möbler ett besök. Förutom att kunna se på produkterna i verkligheten och känna på dem, kan du få hjälp direkt av vår personal.