Korg
Korg

Skinnmattor

En skinnmatta är ger ett fint och karaktäristiskt utseende till rummet. En matta i skinn är också varm och skön att gå och sitta på. ILVA har skinnmattor från bland annat lamm och ren i flera olika storlekar och färger.

Produkter: 7
Produkter:7
Välj visning:
Visar 7 av 7

LÅT EN FÄLL SMYCKA UT DITT HEM

En pälsmatta ger hemmet en mysig atmosfär och en känsla av genuinitet. Fällar är vackra och mjuka och passar till flera inredningsstilar. En skinnfäll är också praktisk eftersom den isolerar värme och håller en behaglig temperatur när du står eller sitter på den. Äkta skinn är nämligen värmereglerande.

Eftersom en skinnmatta mjuk och varm att stå på är den perfekt på vintern. Våra skinnmattor kan också användas som en fäll i din soffa, fåtölj eller matstol. Det är också mycket skönt att ha en skinnfäll i kontorsstolen under långa arbetsdagar på vinterhalvåret.

FÅ ETT UNIKT UTSEENDE MED ETT KOSKINN

Det finns många olika varianter av skinnmattor och en av de häftigare är koskinnsmattan. Ett koskinn är en unik matta som kan vara enfärgad eller ha det typiska ko-mönstret. Ingen komatta är den andra lik och du kommer få en matta som bara finns i ett exemplar. En koskinnsmatta är inte bara snygg att se på den är också praktisk. En kohud har nämligen korta hår vilket gör den lättare att rengöra och att den kan fälla mindre än andra skinnmattor.

De korta håren gör visserligen att den inte är lika varm som de långhåriga skinnmattorna, men kohudsmattan värmer också. Eftersom en komatta är lätt att dammsuga kan den vara praktisk att ha som just matta i stället för som fäll att sitta på. Ett vackert koskinn kan också vara läckert att ha på väggen, förslagsvis i en sommarstuga med timmerväggar och öppen spis.

EN VARM OCH MYSIG LAMMFÄLL

En lammfäll är en mycket mjuk och varm matta och finns i flera olika färger och storlekar. De vanligaste kulörerna är vit, brun, grå och svart. Lammfällar kan också ha olika lång ull som kan vara både mellanlång och lång. En lammfäll har otroligt mjuk päls och kan även användas i exempelvis barnvagnen. En fårskinnsmatta är också mycket skön, men inte lika otroligt mjuk som en lammfäll. En fårskinnsmatta kan dock fås i större storlekar än en lammfäll.

FLER SORTERS FÄLLAR

Utöver ko-, får- och lammfällar hittar du även renfällar på ILVA. En renfäll håller värmen bra och är mjuk och härlig att gå och sitta på. En renfäll har dessutom ett mycket vackert och unikt utseende med sina skiftningar mellan brunt och vitt.

TA HAND OM DIN MATTA I SKINN

En skinnmatta bör dammsugas regelbundet. Du kan också skaka och torka den med en fuktig trasa. All ull gynnas också av att vädras ute då och då, särskilt när luftfuktigheten är hög. Tänk på att en äkta skinnfäll är naturligt fet. Det gör den självrengörande men den kan också ge fläckar på textilier.

ÖVERVÄGER DU EN KONSTFÄLL?

En konstfäll är en skinnfäll i någon form av syntetiskt material. Beroende på konstmaterialet får fuskfällen olika egenskaper. En fördel med en konstfäll är att den kan vara lättare att tvätta i maskin. Den riskerar heller inte att fälla hår. Dessutom kan de konstgjorda hårstråna vara ännu slitstarkare än de naturliga. En fuskpäls-matta brukar också vara billigare än en riktigt skinnmatta. Men en konstfäll når sällan upp till samma mysiga känsla och otroliga värmealstrande egenskaper som hos en riktig skinnfäll.

HITTA VACKRA SKINNMATTOR PÅ ILVA

På ILVA hittar du massor av olika sorters fällar. Vi har flera vackra pälsmattor i olika storlekar och färger för ditt hem. Våra skinnmattor är mjuka, funktionella och håller hög kvalitet. Om du inte skulle hitta den rätta skinnmattan på hemsidan kan du besöka en fysisk ILVA-butik. Utbudet i butik kan vara större än på hemsidan, men försäkra dig först om vad som finns framme genom att kontakta den ILVA-butik du tänkt åka till.

KÖP IDAG OCH FÅ VARORNA FRAKTADE HEM

Har du hittat en renfäll eller komatta som faller dig i smaken? Då kan du enkelt beställa och få den levererad hem. Du kan också välja att själv hämta ut den i valfri ILVA-butik utan fraktkostnad. Om du handlar i butik kan du också välja att få hemleverans.

Fynda på ILVA
Är du på utkik efter en skinnmatta till extra bra pris? Kolla i så fall in ILVAs sidor med erbjudanden. Där kan du hitta allt möjligt ur vårt sortiment, från u-soffor till fällar. Utbudet på fyndsidorna är begränsat, ett tips är därför att inte vänta för länge om du hittar något du vill ha.