Korg
Korg

Lammskinn

Ett lammskinn gör bänken, fåtöljen och soffan skönare att sitta på. Sittmöblerna ser också extra inbjudande ut med ett lamm- eller fårskinn på dem. Lammskinn är inte bara mjuka, de är också värmande och kommer därför väl till pass om vintern och kyliga höstkvällar.

Produkter: 6
Produkter:6
Välj visning:
Visar 6 av 6

En lamm- eller fårskinnsfäll värmer skönt

Ett äkta fårskinn isolerar värme och är därför mycket behagligt att sitta på. Materialet andas, vilket gör att det inte blir fuktigt på samma sätt som syntetmaterial kan bli. Med en fårskinnspläd i läsfåtöljen eller arbetsstolen kan du sitta länge och få en behaglig temperatur. Och om det skulle bli för varmt kan du enkelt flytta på skinnet.

Ett lammskinn passar också bra på bänken i farstun. Ofta kan det vara lite kyligare i rummet vid ytterdörren, men med ett mjukt och värmande lammskinn blir det behagligt att sitta ned och sätta på sig skorna. Får- och lammskinn är även utmärkta i sommarstugor, husvagnar och andra platser där temperaturen lätt sjunker. Och finns det något mysigare än att sitta på en fårskinnsmatta framför den öppna spisen på lantstället?

Ta hand om ditt lammskinn

Äkta får- och lammskinn kräver minimalt med vård, men för att hålla det vackert i många år bör du vara uppmärksam på följande:

  • Lammskinn tål inte fukt och väta.
  • Direkt solljus kan missfärga lammskinnet.
  • Lammskinn ska borstas och dammsugas ett par gånger i månaden.
  • Tvätta inte lammskinnet i tvättmaskinen.
  • Undvik at stryka, bleka och torktumla lammskinnet.

Om du spiller på lammskinnet kan du försiktigt rengöra det med en fuktig trasa.

Det finns också fusk-fårskinn av olika syntetmaterial. Ett sådant ser ut som ett fårskinn men har i regel inte samma värmealstrande och fuktavledande egenskaper. Fördelen med ett fusk-fårskinn är att det kan tåla väta och kan vara billigare i pris.

Inred med ett fint lammskinn

Lamm- och fårskinn ser trevliga och mysiga ut, och ger en naturlig känsla till din inredning. De är perfekta om du har en nordisk inredningsstil med mycket trä och andra naturliga material. Till exempel passar ett vitt fårskinn snyggt på en träbänk eller i en skinnfåtölj. Det finns också bruna och svarta fårskinn. Både svarta, vita och bruna fårskinn är vanliga överdrag på sittmöbler och förekommer bland annat som klädsel på flera klassiska designerfåtöljer.

Utöver lammskinn i olika färger har vi också skinn i olika storlekar. Så oavsett om du letar efter ett litet eller stort fårskinn, finner du det i vårt utbud.

I vårt sortiment hittar du även fårskinn av både långhårig och korthårig typ. Korthåriga fårskinn är lättast att hålla rena och fina, medan långhåriga fårskinn är fluffigare och har ett mer karaktäristiskt utseende. Du kan också välja mellan fårskinn med lockig eller rak päls.

Lammskinnen på ILVA kommer från olika delar av världen. Vårt sortiment består som regel av får- och lammskinn från Island, Gotland och Tibet. Alla dessa är äkta lammskinn som håller hög kvalitet och är riktigt mjuka.

Inredningstips: Är du ute efter ett lammskinn till din fåtölj? Om fåtöljen har ljus klädsel kan du förslagsvis välja ett brunt eller svart fårskinn. Och om din fåtölj i stället är mörk kan du välja ett vitt fårskinn. På så sätt skapar du snygga färgkontraster i ditt hem.

Köp lammskinn på rea

På ILVAs sidor med erbjudanden samt i våra butiker kan du med jämna mellanrum hitta billiga fårskinn. Erbjudandena gäller bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta för länge om du hittar ett billigt fårskinn, eller något annat du letar efter.

Du kan också följa vårt nyhetsbrev om du vill läsa om när vi har fårskinn på rea. Nyhetsbrevet innehåller också inredningstips, nyheter och annat kul för den inredningsintresserade.

Smidig leverans

När du har bestämt dig för at köpa ett fårskinn från ILVA.se kan du välja mellan att få det levererat hem eller hämta ut det utan fraktkostnad i någon av våra butiker.

En stol till lammskinnet: Är du ute efter en vacker stol till ditt lammskinn? På ILVA finns ett stort utbud av fåtöljer, kontorsstolar och matstolar. Vi har stolar för varje behov i vårt sortiment, både på hemsidan och i butik.