Korg
Korg

Kelimmatta

En kelimmatta är en klassisk mattmodell som ofta är slitstark och passar i allt från farstun till sovrummet och vardagsrummet. Denna slätvävda matta är vacker och ger ett naturligt utseende till rummet. Kelimmattor är populära och finns både i mönstrade och enfärgade varianter.

Produkter: 28
Produkter:28
Välj visning:
Visar 21 av 28

Kelimmattor används över hela världen

Kelim kallas den vävteknik som används för att tillverka mattan. Tekniken ger en tät och slätvävd matta som passar många olika ändamål. Kelimmattan har sitt ursprung från asiatiska nomader, vilka använde den i sina tält som skydd mot kyla och fukt. Kelimmattorna vävdes för hand, vilket är vanligt även i vår tid. Idag är denna typ av vävda matta uppskattad av människor över hela världen.

En matta av kelimmodell i hemmet

Kelimmattor passar i hela hemmet och ger en tydlig karaktär till rummet. Förutom att vara vacker är kelimmattan även praktisk. Den maskin- eller handknutna mattan tillverkas ofta i slitstarka material som ull, vilket är motståndskraftigt mot smuts. Det gör denna flatvävda matta hållbar och lätt att underhålla. Dessutom brukar den grova kelimmattan hålla sig fin i många år.

Bonusinfo: En kelimmatta bidrar till bra akustik i hemmet.

Inred med en modern slätvävd matta med mönster

Mönstrade eller abstrakta motiv på mattor återkommer ständigt på modet. På ILVA hittar du ett stort utbud av vävda mattor med motiv i både klassiska och moderna mönster. De har noggrant avstämda färgnyanser som gör att även avancerade mönster blir harmoniska för ögat. En mönstrad kelimmatta bidrar till att skapa både liv och personlighet till inredningen i ditt hem.

Mer än bara mönster

På ILVA hittar du också flera enfärgade modeller. Vi har bland annat kelimmattor i bruna, gråa, röda och blåa färger. Färgerna på våra kelimmattor är typiskt sett dämpade (i motsats till att vara grälla) och är därför lätta att matcha med andra kulörer. Det gör att hemmet får ett behagligt utseende. En enfärgad matta låter kanske tråkigt, men tack vare kelimmattans vävteknik blir även de livfulla och trevliga att se på.

Kom ihåg att köpa till ett mattunderlägg. Mattunderläggen ser till att din matta ligger fast på hala golvytor och att du inte halkar på den.

Tips: Vissa av våra kelimmattor kan vändas och ha bägge sidor uppåt. Beroende på hur mattan är vävd kan mönstret då inverteras. Det betyder exempelvis att du enkelt kan byta mellan att ha en mörk och ljus golvmatta.

Vi har både maskin- och handvävda mattor

På ILVA hittar du både maskin och -handknutna mattor. I produktbeskrivningen står det ibland angivet om det är en maskin- eller handvävd matta. Där står det också vilket material den är gjord i, om den exempelvis är en handvävd ullmatta. Om du inte finner någon information är du välkommen att fråga oss i chatten.

Välj en kelimmatta i hållbara material

ILVA är engagerade i hållbarhet och vi är därför stolta över att kunna erbjuda produkter som lever upp till särskilda standarder. Bland våra kelimmattor hittar du bland annat modeller tillverkade av 100% återvunna material. Med en sådan matta är du med och bidrar till långsiktig hållbarhet.

Beställ knutna mattor från ILVA

Beställ en kelimmatta från ILVA och få den levererad hem. Du är också välkommen att besöka någon av våra butiker för att se mattorna och vårt övriga sortiment i verkligheten. I butik finns också vår personal som gärna hjälper dig.

Oavsett om du handlar i butik eller via hemsidan kan du välja mellan att få varorna hemlevererade, eller att du själv hämtar ut dem i butik utan fraktkostnad.

Ytterligare en fördel med att besöka en ILVA-butik är att du kan få nya idéer till hur du kan inreda med din nya kelimmatta. Kanske hittar du en matgrupp, soffbord och soffgrupp att ställa ovanpå mattan?

Spartips: Är du ute efter en vävd ullmatta eller någon annan modell till ett billigt pris? Kolla i så fall in ILVAs sidor med erbjudanden. Där finns massor av prissänkta produkter och kanske hittar du det du letar efter, eller något du inte visste att du ville ha? Rabatterna gäller bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att beställa direkt om du hittar en matta du gillar.