Korg
Korg

SOVRUMSLAMPOR

Lamporna i sovrummet kan används både som mysbelysning och för att tända upp hela rummet. I vårt sortiment hittar du bland annat läslampor och taklampor till sovrummet. Väljer du en sovrumslampa med dimmer kan du enkelt byta mellan full ljusstyrka och dämpad belysning.

Produkter: 55
Produkter:55
Välj visning:
Visar 21 av 55

TAKLAMPA TILL SOVRUM

I ILVAs sortiment finner du olika sorters taklampor till sovrum, vi har både pendellampor och takplafonder. En pendel är en lampa som hänger ned från taket, medan en plafond sitter tätt mot taket. En takplafond i sovrummet är perfekt om du vill ha en diskret lampa som inte tar för mycket uppmärksamhet och som ger ett behagligt ljussken. En pendellampa kan i sin tur upplevas ge ett starkare ljus, eftersom den hänger ned och kommer närmare sakerna i rummet.

Sovrummets taklampa kan både ge praktisk allmänbelysning och stämningsfull mysbelysning. För att kunna växla mellan svagt och starkt ljus behöver du en dimmer. En dimmer kan vara inbyggd i din strömbrytare, men det går också att köpa till särskilda led-lampor där du styr ljusstyrkan från en app eller fjärrkontroll.

Välj design på din taklampa i sovrummet

Det är inte ovanligt att lampor i sovrummets tak har dämpade färger och återhållen formgivning, med syftet att bidra till en lugn atmosfär. ILVA har flera sådana sovrumslampor. Vill du i stället inreda med en vågad lampa i taket i sovrummet? Då kan en taklampa med fjädrar vara något för dig. Det är en trendig lampa som både ser mjuk och tuff ut på samma gång.

ILVAs takplafonder och pendellampor till sovrummet finns i massor av olika utföranden, för att du ska hitta någon som passar ditt sovrum.

Inspiration till sovrumslampan i taket

Har du svårt att välja bland alla lampor till sovrummet? På ILVAs sidor med inspiration till sovrummet finns massor av inredningsbilder på sovrumslampor i riktiga rum. Med lite tur kan bilderna ge dig inspiration att välja sovrumslampa i taket.

Ett annat sätt som skulle kunna ge inspiration till belysningen i sovrummet är att besöka ILVAs profiler på Facebook och Instagram. Där lägger vi regelbundet upp bilder på produkter ur hela vårt sortiment, och däribland också sovrumsbelysning.

OLIKA BELYSNING I SOVRUMMET

Vi menar att det inte finns en enskild lampa som är den perfekta lampan i sovrummet och som täcker alla dina behov. I stället är det kombinationen av olika lampor i sovrummet som utgör den bästa sovrumsbelysningen.

Vill du ha inspiration till valet av sovrumsbelysning? Läs i så fall gärna våra förslag på hur du kan inreda med olika sorters lampor i ditt sovrum:

  • En sänglampa i sovrummet gör att du kan läsa innan du somnar och enkelt tända upp rummet om du vaknar under natten. Sänglampan i sovrummet kan antingen stå på nattduksbordet, golvet eller sitta på väggen. En fördel med en sovrumslampa på väggen är att du enkelt kan få den på precis den höjd du önskar. Vissa modeller har dessutom en inbyggd hylla med plats för en bok, vattenglas och väckarklocka. Dessutom spar du golvplats med vägghängda lampor i sovrummet.

    En sovrumslampa på nattduksbordet är också en praktisk lösning som både ser trevlig ut och du slipper borra i väggen. Har du en säng med sänggavel? Då kan du ha läslampan i sovrummet ståendes eller fastsatt med klämma på sänggaveln.
  • En pendel eller plafond som lampa i taket i sovrummet ger god allmänbelysning.
  • En eller flera hängande lampor i sovrummets hörn ger en härlig mysbelysning. Sätt gärna upp en vacker tavla eller affisch som kan lysas upp av den hängande sovrumslampan.
  • En bordslampa i sovrummet ger ett behagligt sken på skrivbordet. En sovrumslampa på bordet är perfekt för dig som gärna arbetar med något stillsamt när mörkret har lagt sig.

Med några få lampor tända får du en mysig belysning i ditt sovrum, vilket hjälper att skapa ro när du ska lägga dig. Och är det inte precis en sådan slags belysning vi önskar i sovrummet?

INSPIRATION TILL SOVRUMSLAMPAN

Förutom att kolla in våra inspirationssidor kan du också besöka en ILVA-butik för att få inspiration i valet av lampa till sovrum. I en butik kan du se och känna på våra mysiga lampor till sovrum i verkligheten. Där kan du också se hur olika färger och möbler ser ut tillsammans.

Du kan också få inspiration till sovrumsbelysningen och annat genom att prenumerera på ILVAs nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kan innehålla allt från inredningstips till information om prissänkningar och möbelnyheter. Utskicken är ofta fulla av produktbilder och bilder på rum möblerade med ILVA-möbler.

LED-LAMPA I SOVRUMMET

En mysig sovrumslampa känns ännu bättre om den är utrustad med en energisnål och miljövänlig led-lampa. Led-lampor är standard nu för tiden och passar i alla ILVAs armaturer. Bland våra led-lampor finner du också specialdesignade ljuskällor som är snygga i egen rätt. En sådan ljuskälla är tänkt att användas i armaturer med öppen design där led-lampan är synlig.

BESTÄLL EN SNYGG LAMPA TILL SOVRUMMET

Har du bestämt dig för vilka fina lampor till sovrummet du vill beställa? När du lägger en order kan du välja mellan att få varorna hemlevererade eller att du själv hämtar ut dem utan fraktkostnad i en ILVA-butik. Samma fraktalternativ gäller också när du handlar direkt från en fysisk butik, du kan då välja mellan att själv köra hem varorna eller beställa leverans av ILVA.

Fynda sovrumslampor

På ILVAs sidor med erbjudanden finns produkter ur hela vårt sortiment till extra förmånliga priser. Om du har tur kan du hitta en tyglampa till sovrummet, eller något annat du letar efter. Kom bara ihåg att utbudet är begränsat och att prissänkningarna bara gäller så länge lagret räcker.