Korg
Korg

Kontinentalsängar

Kontinentalsängar består oftast av tre madrasslager vilket särskiljer dem från andra typer av sängar. Det nedersta lagret utgörs av en resårmadrass med en vändbar madrass ovanpå, samt en bäddmadrass överst. Konstruktionen gör att kontinentalsängar oftast är högre än andra typer av sängar.


Välj sängstorlek:

Produkter: 49
Produkter:49
Välj visning:
Pris
Anpassa sortimentet
Størrelse
Brand
Fasthet
Madrasstyp
Bäddmadrasstyp
Vidd/Djup
Längd
Visar 22 av 49

Vad är en kontinentalsäng

Kontinentalsängar består oftast av tre madrasslager, vilket särskiljer dem från andra typer av sängar. I botten är en resårmadrass, mellanlagret består av en vändbar madrass och på toppen ligger en bäddmadrass. Konstruktionen gör att kontinentalsängar ofta är högre än andra typer av sängar och att den saknar sängram.

Det finns flera olika sorters madrasser att välja på och du kan själv sätta ihop skikten efter dina önskemål i förhållande till fasthet, stöd och storlek. På ILVA hittar du bland annat kontinentalsängar 180X200 cm, som är en populär storlek. Vi har även större och mindre modeller.

Är du osäker på om du ska välja en vanlig säng eller en kontinental? Se gärna vår enkla madrassguide eller kom in i en ILVA-butik och prova de olika sängmodellerna.

Vi har kontinentalsängar av olika tillverkare och i olika storlekar

ILVA har kontinentalsängar från Tempur, Wonderland, Temprakon och vårt eget märke Nocturne. Kända varumärken som Tempur och Wonderland har ett gott renommé och ligger i framkant i utvecklingen av nya material, men alla våra kontinentalsängar håller hög kvalitet och har flera lager av madrasser för att skapa en god sömnupplevelse.

Vilken storlek ska jag välja?

Utöver standardmåttet 180x200 cm hittar du även kontinentalsängar 160x200 cm och våra minsta modeller som är 140x200 cm. Om du letar efter en kontinentalsäng 120x200 cm rekommenderar vi i stället någon av våra andra sängar.

En kontinentalsäng 140x200 cm fungerar åt två vuxna men kan kännas för liten med tiden. Om ni har utrymme i sovrummet kan det därför vara en god idé att överväga en större modell. Hur stora ni själva är spelar förstås också in. Om du är osäker i valet av bredd på din nya kontinentalsäng är du alltid välkommen att rådfråga oss. Vi är redo att vägleda dig både i chatten på hemsidan och personligen i butik.

Tips: För att din madrass ska hålla länge rekommenderas att du vänder den regelbundet. Madrassen formar sig efter dig vilket gör att fjädrarna mjuknar. Genom att låta huvudända och fotända byta plats någon gång om året ger du madrassen längre hållbarhet.

Inred snyggt med en kontinentalsäng i sammet eller något annat material

ILVA har kontinentalsängar i moderiktig design som bidrar till ett vackert och rofyllt sovrum. Ställ gärna sängen på en lugn plats i sovrummet som hjälper dig att slappna av när du ska sova. En sänggavel gör både att sängen ser trevligare ut och är skön att sitta mot när du läser. ILVAs sänggavlar till kontinentalsängar finns i olika färger och material. Du kan bland annat välja mellan skinn, rotting och tyger med olika stoppning.

Vi har också sängben i ek, metall och andra material. Våra sängkläder finns i en stor variation av mönster och färger. Och med ett läckert överkast ovanpå din nya kontinentalsäng blir sovrummet riktigt fint.

För kyligare nätter har vi värmande plädar du kan lägga vid fotänden av sängen när de inte används. ILVA har många smarta lösningar på hur du ska inreda ditt sovrum, se gärna våra övriga möbler och hur du kan kombinera dem med en kontinentalsäng för att skapa din egen stil.

Om du inte har en kontinentalsäng med förvaring är en rymlig garderob eller byrå bra alternativ. Vi har också flera praktiska sängbord att hänga på väggen eller ställa på golvet.

Tips: Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på sociala medier för at ta del av inredningstips, trender och erbjudanden. Vill du ha nya idéer till hur du kan möblera i sovrummet med din nya kontinentalsäng? Se i så fall våra inspirationssidor som är fulla av inredningsbilder till bostadens alla delar.

Beställ en kontinentalsäng idag

ILVA erbjuder smidiga hemleveranser av kontinentalsängar, oavsett om du handlar på hemsidan eller i butik. Du kan också göra din beställning från hemsidan och själv hämta ut sängen gratis i någon av våra butiker.