Korg
Korg

OVALA MATBORD

Ett ovalt bord har en snygg rund from som bryter av mot hemmets alla räta vinklar. På ILVA hittar du ovala bord i olika storlekar och flera av borden har också iläggsskiva. Välj bland ovala matbord i trä och flera andra material. Vi har också matchande stolar.

Produkter: 5
Produkter:5
Välj visning:
Visar 5 av 5

VÄLJ ETT OVALT MATSALSBORD OCH MATCHANDE STOLAR

Ett matbord som är ellipsformat bryter av mot hemmets räta vinklar och är fint att se på. Men ett ovalt bord ger också praktiska fördelar. Med den ovala formen blir det lättare att gå runt bordet eftersom det inte är lika brett i hörnen som fyrkantiga matbord. Det ovala bordet sparar därmed utrymme gentemot ett fyrkantigt bord, vilket kan vara värt att ha i åtanke om du har ett smalt matrum.På ILVA hittar du ett stort utbud av bord som är ovala. Oavsett om du letar efter ett omålat ovalt köksbord i trä eller ett vitt ovalt matbord med iläggsskiva är chansen stor att du finner det hos oss. Vi har också matstolar som passar till våra matbord. Därför kan du vara säker på att du får en komplett matgrupp som ger ett harmonisk intryck.

Utöver ovala matbord finner du också flera andra runda matbord i vårt sortiment.

OLIKA STORLEKAR

Letar du efter ett ovalt matbord för 6 personer eller någon annan storlek? På ILVA finns både små och stora ovala matbord. Ett litet ovalt matbord är perfekt om du har ont om utrymme. Ett stort ovalt matbord passar förstås till större rum. Ibland vill man kunna förstora matbordet och då är en modell med iläggsskiva ett perfekt alternativ. Läs mer om dem under nästa rubrik.

ETT OVALT MATBORD MED ILÄGGSSKIVA

Ett matbord som är ovalt är redan från början lämpligt att sitta flera personer vid, på grund av sin avlånga form. Och med ett ovalt matbord som är förlängningsbart finns det plats till ännu fler gäster. Om du exempelvis letar efter ett ovalt matbord för 8 personer kan ett bord med iläggsskiva vara en bra lösning.
Ett ovalt matbord som är förlängningsbart har oftast en av två vanliga tekniska lösningar. Antingen har bordet lösa iläggsskivor som förvaras separat eller så har det inbyggda iläggsskivor, vilka kommer fram när matbordet dras isär.
Ovala bord med iläggsskivor finns både i stora och små varianter. I vardagsrummet där vi äter med våra gäster är det nästan alltid en god idé att välja ett matbord som är ovalt med iläggsskiva, eftersom du då får fler alternativ.

Ett ovalt köksbord med iläggsskiva
Det är inte bara i vardagsrummet det är praktiskt med ett matbord med iläggsskiva. Ett ovalt matbord som är förlängningsbart är ett flexibelt val också till köket. Utöver att rymma fler matgäster är det också praktiskt ifall du exempelvis ska bygga pepparkakshus eller pyssla med något annat skrymmande.

TRÄ, MARMOR, LINOELUM OCH ANDRA MATERIAL

Det finns ovala matbord i flera olika material för olika sorters inredningsstilar. Här kan du läsa om några av dem:

  • Trä. Ett ovalt matbord i valnöt, ek eller något annat träslag ger ett levande utseende till rummet. Oavsett om du väljer ett ovalt matbord i ek eller valnöt får du ett tidlöst bord som håller länge. För att minska risken att bordsytan blir fläckig kan ett oljat eller lackat träbord vara en bra idé.

 Ett ovalt bord i valnöt är mörkt och rödaktigt i färgen, medan ett ovalt bord i ek är relativt ljust. Bägge träslagen ger ett elegant och samtidigt naturligt utseende till rummet. Oavsett vilket du väljer är ett ovalt träbord trevligt att äta på och vackert att se på.

  • Ett ovalt matbord i marmor signalerar lyx och tar en central plats i matrummets inredning. Den exklusiva stenen är vacker att se på och finns i olika färgnyanser. Marborbordets hårda yta ger ett trevligt klirr när du lägger ned besticken, vilket för tankarna till trattorior och bodegor på kontinenten.
  • Ovala köksbord i linoleum är lättskötta och snygga alternativ. Linoleumet ska rengöras med svalt eller ljummet vatten utan starka rengöringsmedel, och oljas emellanåt för att hålla länge. Ett ovalt matbord i linoleum har också fördelen av att det dämpar akustiken i rummet något.

Tips: Se gärna ILVAs skötselguide för hur du kan ta hand om ditt ovala matbord i trä, marmor och andra material.

ETT OVALT MATBORD I OLIKA FÄRGER

Oavsett om du letar efter ett blått, svart eller vitt ovalt matbord är chansen stor att du hittar det på ILVA. Ett ovalt matbord i vit kulör ger ett lätt utseende till inredningen och kan få rummet att kännas luftigare. Ett svart ovalt matbord ger ett tuffare intryck och bildar en snygg kontrast till ljusa väggar och vitt porslin. Avgörande för vilken färg du ska välja på ditt nya matbord som är ovalt, är hur resten av ditt matrum eller kök är inrett.

För att få idéer till färger, ljussättning, möblering och annat kan du kolla in ILVAs sidor med inspiration till matrummet. Kanske kan bilderna där hjälpa dig att välja ett ovalt vitt matbord, eller någon annan kulör som passar ditt hem.

ERBJUDANDEN

På ILVAs sidor med erbjudanden till matrummet kan det finnas möjlighet att fynda ett köksbord som är ovalt, fyrkantigt eller runt. Utbudet på fyndsidorna består av allt möjligt ur vårt sortiment. Rabatterna är dock begränsade till att gälla så länge lagret räcker, och ett tips är därför att inte vänta med att beställa om du hittar något du gillar.

BESTÄLL ETT OVALT MATBORD IDAG ELLER BESÖK EN ILVA-BUTIK

När du har hittat ett passande matbord som är ovalt kan du beställa det från hemsidan och få det levererat hem. Du kan också välja att hämta ut det utan fraktkostnad i någon av våra fysiska butiker. I ILVAs butiker kan du också se våra möbler i verkligheten, vilket vi kan rekommendera. Du är varmt välkommen in till en ILVA-butik där du möts av vår hjälpsamma personal.