Korg
Korg
Produkter: 303
Produkter:303
Välj visning:
Kategori
Pris
Anpassa sortimentet
Antal personer
Material (Överdrag)
Höger- / vänstervänd
Färg (klädsel)
Längd
Vidd/Djup
Visar 21 av 303
Loading...
Loading...

Hitta den perfekta soffan till ditt hem

Soffan är kanske den viktigaste möbeln i ditt vardagsrum. Det är här du slappnar av, det är här familjen eller vännerna samlas för trevliga stunder och soffans storlek betyder att den i stor utsträckning är med och definierar hela vardagsrummets uttryck och inredning.

Därför är det avgörande att du hittar en soffa som du både älskar att sitta i och titta på. Hos ILVA hittar du alltid mer än 100 olika soffor, så oavsett om du föredrar det brokiga och ovanliga former eller det klassiska och avdämpande, så hittar du garanterat en soffa som uppfyller dina behov. Du hittar också tygsoffor och soffor i läder i sortimentet, så valet av material är naturligtvis helt upp till dig. Äntligen hittas soffor i alla prisklasser så att alla kan vara med.

3 goda råd när du väljer den perfekta soffan

När soffan är en så viktig möbel som den är i vardagsrummet så måste du säkerligen göra några övervägningar för att hitta det som uppfyller dina behov. På ILVA är vi experter inom detta område och vi vet att de tre ämnena som berörs här, är de mest generella övervägningarna du behöver göra för att hitta rätt i vårt stora sortiment av soffor.

1: Hur stor ska soffan vara?

Det gynnar inte att köpa en soffa som sticker ut framför dörren eller helt enkelt inte får plats i ditt hem. Därför är det naturligtvis nödvändigt att mäta vardagsrummet innan du köper din nya soffa. Det ger dig möjlighet att anpassa ditt sökande efter storleken på rummet. Men även om du vet att det är så och så många centimeter plats till soffan, så kan det svårt att föreställa sig hur mycket den nya soffan kommer att fylla ut – särskilt om den är markant större eller mindre än soffan du redan har.

Det finns flera olika sätt att visualisera hur mycket plats soffan kommer att ta upp i rummet. Vissa rekommenderar att man t.ex. lägger ut tidningar på golvet för att få en uppfattning. Men detta ger inte en helt träffsäker bild av hur mycket av rummet soffan kommer att ta upp.

Om du däremot placerar ut några mindre möbler, t.ex. matstolar eller sittpuffar där soffan ska stå så får du plötsligt en uppfattning av soffans sanna storlek. Det verkar kanske lite löjligt att flytta runt på alla möjliga möbler i hemmet, men med en bra uppfattning säkerställer du att köpet av soffa blir rätt då den även så småningom kommer att sätta ramarna för vardagsrummet.

2: Vilket material ska du välja på soffan?

Grovt talat finns där två olika typer av överdrag till soffor – läder och tyg. Båda typerna av överdrag har fördelar och nackdelar. Långtgående är det en fråga om smak gälande vilket överdrag man föredrar. Vi önskar dock ge ett par råd på vägen innan du bestämmer dig för ett material.

På ILVA säljer vi mest tygsoffor och det kanske hänger ihop med att tygvarianterna ofta är billigare än motsvarande soffor i läder. Det är också något som berättar för oss att många föredrar känslan av att sitta på ett tygöverdrag. Om du har ett husdjur som hund eller katt, som kommer att spendera tid nära eller på soffan, kan det vara bra att ta detta i beräkning, är en tygsoffa det mest praktiska valet? Det kan nämligen vara riktigt svårt att få bort små hårstrån från tygöverdraget. För en lädersoffa är saken lättlöst med en dammsugare.

Om du har barn kan det också vara en smula riskabelt med en tygsoffa – i alla fall om barnen äter och dricker i soffan. Och särskilt om du väljer en soffa med ett ljust överdrag. I dessa fall kan det vara fördelaktigt med en soffa i läder, där man som utgångspunkt kan torka bort vätska och dammsuga soffan på ett lättare sätt.

Omvänt kräver läder mindre underhåll än tyg. Därför kan en tygsoffa vara fördelaktig om du inte orkar lägga ner en massa tid på skötsel. Men med rätt underhåll av en lädersoffa kommer den att få en helt unik patina och med tiden bli ännu vackrare än när soffan var helt ny.

3: Vilken färg ska soffan ha?

Den perfekta färgen på din nya soffa är i hög grad en fråga om smak. Men det kan alltid vara bra att fundera lite extra om favoritfärgen är den riktiga när det kommer till soffan. Om ditt vardagsrum är lite mörkare och kanske inte är så stort, så kan det gott löna sig att kika på soffor i ljusare färger då dessa inte absorberar ljuset på samma sätt som mörkare soffor gör. Om du omvänt har ett ljust och stort vardagsrum kanske det kan vara en bra idé att välja en mörk soffa som fångar ljuset i rummet på ett elegant sätt.

Utöver färgen spelar designen självklart också en roll i hur soffan upplevs i rummet. En ljus soffa i massiv design kan därför också upplevas som klumpig i ett litet vardagsrum.

Blå eller röd soffa – soffor i alla möjliga färger

Är du på jakt efter en lila soffa? Eller kanske en blå soffa? Oavsett vilken färg du önskar på din soffa, så har vi ett urval som nästan uppfyller hela färgpaletten. Under lång tid har det stått svarta och grå soffor i de flesta hem. Men idag är inredningen i högre grad präglad av modigare färgval när det kommer till soffor.

Fokus har lagts på färger, liv och värme i våra hem och därför kommer en soffa i roströd, duvblå eller ockergul färg att ge inredningen attityd och personlighet. Gemensamt för våra soffor är att de alla är designade på ett stilfullt och enkelt sätt med mjuka, lugna nyanser. Dock betyder det inte att en grå eller svart soffa inte längre är en hit – och därför hittar du även dessa i vårt stora sortiment.

Stor eller liten läder- och tygsoffa

På ILVA har vi både samlat stora soffor till de stora vardagsrummen och små soffmöbler ditt det mindre hemmet. Med andra ord finns där soffor som passar i varje hem. Med en lädersoffa får du en klassisk, tidlös och stilfull möbel som är mjuk och bekväm att sitta. Och alla våra lädersoffor är producerade med kvalitetsläder som bara blir vackrare med åren.

Om du föredrar möbler och soffor i tyg, har vi också ett stort sortiment av dessa, som du även hittar i olika nyanser. Till det lilla hemmet kan det vara en god idé att välja en soffa med tunna ben som inte dominerar vardagsrummet, medan soffor med tjockare ben lättare smälter in i större vardagsrum.