Korg
Korg

Sängbord

Ett sängbord, även kallat nattduksbord, är en praktisk möbel som håller ordning på boken, mobilen, vattenglaset och väckarklockan när du sover. I vårt sortiment finns både stående och vägghängda sängbord. Vi har också sängbord i olika material som trä och metall.

Produkter: 33
Produkter:33
Välj visning:
Visar 21 av 33

Ett nattduksbord på väggen

Ett vägghängt nattduksbord är ett populärt alternativ. En fördel med ett sängbord på väggen är att det är enkelt att hålla rent under. Vägghängda sängbord är också snygga och ger en modern och stilren känsla till rummet. De passar bra tillsammans med andra möbler och är lätta att hitta plats till. Ett litet hängande sängbord är diskret och kan kombineras med massor av olika inredningsstilar.

Du kan också montera ett sängbord för väggen på precis den höjd du vill ha det. Med andra ord är det inte konstigt att väggfasta sängbord har blivit allt vanligare. I ILVAs sortiment finns det många olika modeller att välja mellan, bland annat vägghängda sängbord med låda eller annan förvaring.

Väljer du ett sängbord i valnöt eller något annat material?

Det finns sängbord i marmor, rotting, ek och flera andra material att välja på. Här kan du läsa mer om sängbord i olika material och hur du kan inreda med dem.

  • Ett sängbord i ek är typiskt skandinaviskt och ger ett ljust utseende och en känsla av kvalitet till sovrummet. Ett nattduksbord i ek kan ha olika behandlingar, till exempel kan det vara obehandlat, oljat, lackat, betsat eller pigmenterat. Ek är ett bra materialval om du vill ha ett sängbord i ljust trä.
  • Ett sängbord i teak är exklusivt. Materialet är fint att se på och kan användas i de flesta inredningsstilar. Till exempel kan du inreda med ett väggmonterat sängbord i teak bredvid en kontinentalsäng med elegant sänggavel. Teak har fördelen av att ha naturligt hög oljehalt och behöver därför sällan eller aldrig oljas om. Ett nattduksbord i valnöt är ett annat exempel på en möbel med ett starkt och fint material. Både teak och valnöt kan vara bra val om du vill ha ett sängbord i mörkt trä.
  • Ett sängbord i rotting skapar en levande atmosfär. Ett nattduksbord i rotting passar exempelvis bra i sovrum med en organisk inredningsstil med stora mattor och flera växter. Det finns också sängbord i trä som har detaljer i rottingväv.
  • Ett sängbord i metall ger ett stilrent och elegant utseende. Till exempel passar ett sängbord i svart metall bra i hem inredda med moderna möbler och material. Eftersom metall kan vara både tunt och samtidigt stabilt är det ett utmärkt materialval för dig som vill ha ett litet nattduksbord på väggen.

Tips: Är du osäker på om du ska välja ett sängbord i trä, ett svävande sängbord eller något tredje? Kolla i så fall in ILVAs sidor med inspiration. Där kan du se bilder på möbler ur hela vårt sortiment, bland annat på nattduksbord i trä och andra material.

Olika storlek, form och funktion

Här kan du läsa om vanliga varianter av sängbord och hur de kan användas i olika rum.

Litet nattduksbord:

Ett litet sängbord passar dig med ont om plats. Det lilla bordet rymmer det nödvändigaste – vattenglas, mobil och bok. Ett sängbord på 30 cm är litet men kan vara fullt tillräckligt. Om bordet dessutom har en låda eller fler hyllplan får du plats med överraskande mycket. Det finns också extra smala sängbord att välja på. Ett tips för att vara platseffektiv i exempelvis sommarstugan är att kombinera sängbord och byrå. Det gör du genom att helt enkelt ställa byrån bredvid sängen och ha dina saker på den när du sover.

Ett annat sätt för att spara plats är att ha ett litet sängbord på väggen. Med ett nattduksbord som är vägghängt frigör du golvyta under, där du exempelvis kan ha lådor eller korgar.

Högt sängbord

Höga sängbord passar dig som behöver förvaringsplats eller har en hög säng. Ett sängbord som är 70 cm högt rymmer både små och stora ting och passar till många sängar. Ett säkert kort är annars att välja ett svävande nattduksbord och montera det på den höjd du själv önskar. Inte minst är det ett bra val av sängbord för kontinentalsängar och andra höga sängar

Runt sängbord

Ett runt nattduksbord ser trevligt ut och är ett vanligt alternativ till de fyrkantiga modellerna. Runda nattduksbord finns i flera olika storlekar och material.

Sängbord med förvaring

Det finns både stående och vägghängda nattduksbord med förvaring. Vanliga alternativ är nattduksbord med hylla, skåp eller med lådor.

Vårt utbud

Billiga nattduksbord, små sängbord och sängbord med låda – på ILVA finns nattduksbord för alla. Vi har också runda sängbord och nattduksbord i svart. Letar du efter något särskilt i vårt sortiment? Skriv till oss i chatten så hjälper vi dig gärna.

Har du svårt att bestämma dig om du exempelvis ska välja ett sängbord med hylla eller ett nattduksbord med lådor? Besök i så fall gärna en ILVA-butik. Ibland kan det vara lättare att fatta ett beslut efter att ha sett produkterna i verkligheten. (Försäkra dig bara om att nattduksbordet du är ute efter finns framme i butiken före du åker.)

Dansk design

På ILVA finns gott om snygga sängbord att välja mellan. Flera av våra sängbord är designade i Danmark och följer den danska traditionen av vacker, kvalitativ och funktionell formgivning. Ett stort antal av våra möbler är tillverkade i trä (flera av dem med FSC-certifiering), och vi kan därför erbjuda många alternativ för dig som letar efter sängbord i så kallad naturfärg.

Den skandinaviska inredningsstilen

Den skandinaviska inredningen brukar kännetecknas som avskalad och ljus och i material som furu, ek och tegel. Utöver nattduksbord i obehandlat trä har vi också sängbord i vit kulör. Ett nattduksbord som är vitt ger en lätt och ljus känsla till rummet och är snyggt till bland annat trägolv och ljusa väggar. Vi erbjuder även sängbord i grått, svart och andra färger som är spännande att inreda med.

Sängbord på rea

På ILVAs sidor med erbjudanden till sovrummet kan du hitta ett billigt sängbord om du har tur. Fyndsidorna uppdateras kontinuerligt, ett tips är därför att besöka dem med jämna mellanrum. Du kan också ta del av våra erbjudanden genom att prenumerera på ILVAs nyhetsbrev.

Oavsett om du beställer från ILVA.se eller handlar i butik kan du få varorna levererade hem. Du kan också välja att själv hämta ut dem utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker.