Kurv
Kurv
Produkter: 21
Produkter:21
Vælg visning:
Viser 21 af 21

Visa dina prydnadssaker i ett vitrinskåp

Ett vitrinskåp kallas också för glasskåp, helt enkelt för att det är ett skåp med glasdörrar. Ett vitrinskåp är till för att visa upp fina föremål som konst, designerglas och minnessaker, samtidigt som dessa skyddas från smuts och damm. Det vanligaste är att vitrinskåp står på golvet, men det är heller inte ovanligt med vitrinskåp på väggen.

På ILVA hittar du glasskåp i flera olika material och färger. Vi har bland annat svarta vitrinskåp, vitrinskåp i ek och vitrinskåp med lådor. Du kan också välja mellan olika storlekar, så oavsett om du vill ha ett stort eller litet vitrinskåp kan du hitta det på ILVA.

Upptäck vårt sortiment ovanför eller fortsätt läs för mer information och inspiration!

Väljer du ett litet eller stort vitrinskåp?

Med ett högt vitrinskåp kan du visa upp fina designföremål i ögonhöjd. Om du tycker det är för stort med en hög och bred modell kan du i stället välja ett smalt vitrinskåp. Det finns också låga vitrinskåp som har fördelen av en extra yta att ställa saker på. Ett lågt vitrinskåp passar perfekt som barskåp, då du ser innehållet och enkelt kan fylla upp glasen på bordsytan.

Ett glasskåp är ett elegant skåp där innehållet är tänkt visas upp snarare än stuvas undan. Därför är det inte ovanligt med vitrinskåp i valnöt och andra fina träslag. På ILVA hittar du vitrinskåp med synligt trä i bland annat ek, men även målade vitrinskåp i vitt eller svart.

Olika varianter av vitrinskåp

De vanligaste vitrinskåpen står längst väggen, men det finns även hörnvitrinskåp och vägghängda vitrinskåp. Det förra är praktiskt eftersom hörnvitrinskåpet kan utnyttja den annars så svårmöblerade hörnytan. Ett vitrinskåp för hörn rymmer inte lika mycket som vanliga vitrinskåp, men sakerna som visas i det tenderar att få extra mycket uppmärksamhet eftersom de kan skådas från flera vinklar.

Ett vitrinskåp som är vägghängt passar bra i kök och mindre rum, då du får plats med en arbetsbänk eller skrivbord under. I en smal hall kan ett vitrinskåp med skjutdörrar vara ett praktiskt alternativ.

Ett vitrinskåp är en personlig möbel

Oavsett om du föredrar ett vitrinskåp i metall eller trä är det en finmöbel som visar upp andra fina ting. De flesta har finporslin och designföremål glasskåpet men det går också utmärkt att ha böcker i det. Ett bokskåp med glasdörrar är snyggt och håller samtidigt böckerna fria från damm.

Ett vitrinskåp står förstås inte ensamt i rummet, och ILVA har flera snygga inredningsprodukter som kan komplettera ditt nya glasskåp. Du hittar bland annat vaser i flera olika stilar, samt konstgjorda växter och coola designfigurer.

Få inspiration till att inreda ditt hem

Föredrar du en futuristisk stil med mörka väggar och vitrinskåp i borstat stål? Eller väljer du den organiska stilen med färger, rottingskåp och fåtöljer i trä och läder? Ett bra sätt för att veta hur man vill inreda är att låta sig inspireras av andra, vilket du bland annat kan göra när du hälsar på hos vänner och läser inredningstidningar. Du kan också besöka ILVAs sida för inspiration, som visar hur våra möbler ser ut i riktiga rum och miljöer.

Du är alltid välkommen in till din närmsta ILVA-butik för att testa, se och känna på möblerna. Att uppleva våra produkter i verkligheten kan ge dig massor av idéer till ditt hem!

Att handla vitrinskåp och andra möbler från ILVA

Vårt mål på ILVA är att erbjuda designade möbler av hög kvalitet. Vi vill dessutom ge dig god kundservice och smidiga hemleveranser. Du kan också kostnadsfritt hämta ditt nya vitrinskåp och övriga möbler i någon av våra butiker.

Kontakta oss gärna om du har frågor om hemleverans eller våra produkter.

Tips! Kolla gärna in vår sida för erbjudanden. Med lite tur hittar du ett skåp med glasdörrar, eller något annat du inte visste att du ville ha!