Korg
Korg

FÖNSTERLAMPOR

En fönsterlampa ger ett hemtrevligt sken och är fin att se på både inifrån rummet och utomhus ifrån. ILVA har fönsterbelysning i olika material och storlek som passar många sorters inredningsstilar. Fönsterlampor är vanligast som hängandes eller ståendes på fönsterbrädan.

Produkter: 84
Produkter:84
Välj visning:
Visar 21 av 84

EN FÖNSTERLAMPA SOM ÄR HÄNGANDE

En hängande fönsterlampa tillhör den vanligaste modellen av belysning i fönster. Hängande lampor i fönster har fördelen av att de sprider ett trevligt sken utan att de tar någon plats på fönsterbrädan. En fönsterpendel är ofta liten eftersom den ska hänga nära fönstret. En fönsterlampas ljusspridning är därför begränsad men bidrar till att skapa hemtrevnad. Tillsammans med flera mindre lampor i rummet kan hänglampor i fönstret skapa ett tillräckligt starkt ljus som också är stämningsfullt i rummet.

En fönsterlampa som är en pendel betyder att den är hängandes, till skillnad från en fönsterlampa på fot som är ståendes. På ILVA hittar du fönsterbelysning som både är hängande och stående i massor av olika storlekar och material.

DET ÄR LÄTT ATT HITTA PLATS FÖR EN LITEN FÖNSTERLAMPA

Små fönsterlampor är lätta att få plats med och de avger ett mysigt sken. En liten fönsterlampa som är hängande passar i nästan alla fönster. Vill du ha ett starkare ljussken? Då kan du inreda med två eller fler små lampor i fönstret.

En stor och smal fönsterlampa
Letar du efter lampor till stora fönster? Då är en stor fönsterlampa att föredra. En stor fönsterlampa i ett stort fönster ser ofta bra ut rent proportionerligt. Ett stort fönster är en bra möjlighet för att få visa upp en stor och vacker lampa.

En stor fönsterlampa som är hängande bör vara av en platt modell för att den inte ska hänga ut för långt i rummet. En platt fönsterlampa kan se ut på många olika sätt och finns bland annat i både modern- och retrodesign.

EN FÖNSTERLAMPA SOM ÄR STÅENDE

En stående fönsterlampa är ett praktiskt alternativ till hängande fönsterbelysningar, eftersom de bara behöver ställas på plats och inte skruvas upp. Och med höga fönsterlampor kan du få en liknande ljusspridning som med en hängande modell. En hög fönsterlampa på fot utgör en vacker inredningsdetalj på fönsterbrädan där den står bland krukor, blomkrukor, växter och annan heminredning.

En smal fönsterlampa på fot kan vara ett klokt val, eftersom lampskärmen då har mindre risk för att nudda fönstret. Precis som med de hängande modellerna finns höga fönsterlampor på fot i massor av olika utföranden. Oavsett om du vill ha en hög fönsterlampa eller en liten fönsterlampa på fot hittar du dem i ILVAs sortiment.

INSPIRATION MED ILVA

Letar du efter en rund fönsterlampa? Eller en hög fönsterlampa men vet inte vilken modell du ska välja? Kolla i så fall in ILVAs sidor med inspiration, där kan du få idéer till valet av fönsterlampa. På inspirationssidorna finns det bilder på dels fönsterlampor, dels massor av andra möbler i vårt sortiment. Eftersom bilderna visar inredningar från riktiga rum kan du också få idéer till bland annat val av soffor, soffbord och färgsättning i hemmet.

Välj en fönsterlampa designad i Danmark från ILVA
Vår målsättning är kunderna som köper en lampa till fönstret inte bara ska komma hem med en snygg fönsterlampa. Vi vill också att lamporna till fönstret ska ha hög kvalitet och vara hållbart tillverkade. Dessutom strävar vi efter att våra produkter ska ha en förnuftig prissättning.

ILVAs fina fönsterlampor formges i Danmark och finns bland annat i den klassiska skandinaviska stilen med avskalad design och naturliga material. Men vi har också tuffa fönsterlampor i industri-stil och helt moderna fönsterlampor med vågad design och nya material. Med andra ord formger vi designlampor till fönster som ska passa till olika sorters inredningsstilar.

Tips: Har du fönsterlampor i retrostil med synliga ljuskällor? Kolla i så fall in våra LED-lampor med vintage-design. De är formgivna för att vara fina att se på och passar utmärkt till armaturer där ljuskällan är synlig.

OLIKA MATERIAL

En fönsterlampa i glas tillhör de vanligare materialen. Men det är också populärt med en fönsterlampa i mässing och andra vackra metaller. Här kan du läsa mer om fönsterlampor i metall, glas och andra material:

  • En fönsterlampa som är hängande och i glas tillhör kanske de mest klassiska lamporna i fönstret. En skomakarlampa har en enkel men fin lampskärm i glas och ger ett bra ljussken som inte bländar. En fönsterlampa med glaskupa ger också den ett klassiskt och elegant utseende till rummet.
    En fördel med glas, förutom att det är vackert, är att ljuset sprids åt flera olika håll. Avhängigt av om du har en fönsterlampa med rökfärgat glas, målat glas eller helt genomskinligt glas kommer du få olika ljusspridning. Tänk på att en fönsterlampa med klart glas riskerar att blända dig om den hänger i ögonhöjd.

  • En fönsterlampa i rotting eller trä ger en levande känsla till rummet. Till exempel passar en fönsterlampa i trä bra ihop med inredningsdetaljer i ull, skinn och andra naturmaterial. En fönsterlampa i naturmaterial passar också i hem med mer moderna material och kan utgöra en snygg kontrast till exempelvis ett betonggolv.
    En fönsterlampa i bambu ger också den en organisk atmosfär till rummet. Både bambu och rotting har fördelen av att materialen väger lite och kan göras i flera olika spännande former och mönster.

  • En fönsterlampa i guld, koppar eller andra metaller passar hem med en genuin eller lyxig inredningsstil. Till exempel kan en fönsterlampa i koppar både se mycket luxuös ut och framstå som rustik beroende på dess formgivning. En hängande fönsterlampa i mässing ser stilfull ut, utan att kännas som allt för påkostad. Om du vill ha en renodlat lyxig stil i rummet är en fönsterlampa i guld ett bra val.

  • Fönsterlampor i tyg, papper och andra lättare material ger en luftig känsla till inredningen. Om du exempelvis är ute efter ett lätt och avskalat utseende till fönstret kan en fönsterlampa i papper passa bra. Papper känns anspråkslöst men ser samtidigt elegant ut och signalerar ett medvetet inredningsval. Både en fönsterlampa i tyg och i papper har fördelen av att den släpper igenom ljus utan att det bländar.

FÖNSTERLAMPOR I KÖK OCH ANDRA RUM

En lampa i köksfönstret kan både vara praktisk och trevlig att se på. Om matbordet står vid fönstret sprider fönsterlampa ljus och kan vara ett bra komplement till bordslampan. Som fönsterlampa i vardagsrummet brukar en armatur i ett finare material väljas. Det kan vara i guld, kristall eller ett extra fint glas.

Om du är ute efter en mysig fönsterlampa som ger ett begränsat sken i vardagsrummet, kan en fönsterlampa som är svart vara ett bra alternativ. En svart lampa eller annan mörk kulör ger en djupare atmosfär till rummet. På ILVA hittar du både stående och hängande fönsterlampor i svart.

En fönsterlampa i sovrummet ger ett behagligt och dämpat sken som skapar lugn innan sänggåendet. Tillsammans med exempelvis en golvlampa och sänglampa får du tillräckligt med ljus när du klär av dig, utan att rummet känns allt för upplyst.

FÖNSTERLAMPOR MED BATTERI OCH ANDRA MODELLER

En batteridriven fönsterlampa är perfekt i exempelvis sommarstugan eller om du har långt till närmsta eluttag. Om du är ute efter en fönsterlampa utan sladd finns det flera batteridrivna modeller att välja på. Och ifall du har begränsad tillgång till elektricitet kan en fönsterlampa kopplad till solceller vara ett praktiskt val.

Spar energi
En fönsterlampa med led-belysning är ett smart sätt att spara energi på. Alla ILVAs lampor är kompatibla med led-belysning.

BILLIGA FÖNSTERLAMPOR PÅ ILVA

Letar du efter en fönsterlampa som är vit? Eller en rund fönsterlampa? På ILVA hittar du fönsterlampor i massor av olika färger, former och material. Vi har allt från låga till höga fönsterlampor med fot och hängande modeller. För att hålla koll på ILVAs nyheter kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på facebook och instagram. Utöver möbelnyheter kan du även ta del av spännande inredningstips och annat kul.

Beställ idag
Har du hittat några snygga fönsterlampor på fot eller en liten pendellampa som passar i ditt fönster? Eller har du bestämt dig för någon annan fönsterlampa? Då kan du enkelt beställa från ILVA.se och välja mellan att få varan hemlevererad eller att du själv hämtar ut den utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker. Du är också varmt välkommen att besöka din närmsta ILVA-butik för att se och testa vårt sortiment i verkligheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.