Korg
Korg

Taklampor och pendellampor

En taklampa ger både gott om ljus och är en viktig del av inredningen. På ILVA hittar du fina taklampor för köket, vardagsrummet och resten av hemmet. Vi har även dimbara taklampor med reglerbar ljusstyrka.

Produkter: 49
Produkter:49
Välj visning:
Visar 21 av 49

Välj en designlampa för taket från ILVA

ILVAs taklampor är designade i Danmark med kvalitet, estetik och funktion som ledord. Våra snygga taklampor finns i olika prisklasser och med förnuftig prissättning, där högre priser motiveras av exklusiva material och god design.

I vårt sortiment finns taklampor som passar en stor bredd av inredningsstilar. Du hittar allt från taklampor med industri-utseende till eleganta glaslampor och takbelysning i trä.

Taklampor med LED-belysning

Komplettera din nya takbelysning med LED-lampor från ILVA.  Vi har både vanliga LED-lampor och LED-lampor med läcker vintage-design. De senare är för dig som vill ha en extra snygg glödlampa att matcha den nya fina taklampan med.

Inred med en vit, röd eller svart taklampa

På ILVA finns taklampor i vitt, svart, rött och massor av andra färger. Vi har också taklampor i guld- och silverfärg för dig som vill ha det extra elegant hemma. Är du osäker på om du ska välja en pendellampa i svart, guld eller någon annan kulör? Ett tips är i så fall att kolla in ILVAs sidor med inspiration. Där finns massor av inredningsbilder med möbler ur vårt sortiment. Med lite tur kan ett besök på inspirationssidorna hjälpa dig i valet av taklampa.

Takbelysning i varje rum

Här kan du läsa mer om takbelysning i köket, sovrummet och andra rum i hemmet:

 • I köket är det vanligt att hänga taklampan ovanför köksbordet. En klassisk skärmlampa ger ett bra och jämnt ljus, likaså en rund taklampa. Med en pendellampa i köket får du en mysig ljusspridning ovanför köksbordet. En taklampa ovanför köksön kan också vara en pendel, eller varför inte spottar som ger ett riktat ljus mot arbetsytan?
 • Taklampan i vardagsrummet är ofta hemmets finaste. Det är där vi hänger kristallkronan och den avancerade designerlampan. Det är inte ovanligt att ha två taklampor i vardagsrummet om rummet är stort nog. Med en taklampa över matbordet och en över soffgruppen får du en naturlig uppdelning av vardagsrummet. Exempelvis kan du ha en liten taklampa ovanför soffbordet och en stor taklampa ovanför matbordet, för att inte taklamporna ska konkurrera med varandra.
 • Taklampan i sovrummet får gärna ge ett dämpat sken för att skona ögonen på kvällen. En taklampa i textil eller frostat glas som täcker ljuskällan kan vara bra alternativ. En enkel och diskret modell som taklampa i sovrummet kan bidra med en lugn känsla.
 • En taklampa i hallen eller farstun ska ge gärna gott om ljus för på- och avklädning av ytterkläder. Tänk på att en taklampa i hallen kan blockera hatthyllan om den hänger för långt ned. En liten taklampa som sitter nära taket och ger ett kraftigt sken fungerar i de flesta hallar. Utöver hallampor för taket finns det även väggmonterade modeller, vilka ger ett stämningsfullt sken.
 • Taklampan i barnrummet kan med fördel vara av plast, som är ett lätt och slitstarkt material. Det är också bra att välja en modell som ger gott om ljus, så det är lätt att se alla leksaker. God ljusspridning är även viktigt vid valet av taklampa till kontoret. På kontor är det vanligt med lysrörsarmaturer som ger ett jämnt och naturligt ljus.

Välj en taklampa i tyg, glas, trä och andra material

I ILVAs sortiment finns taklampor i glas, mässing, rotting och flera andra material. Här kan du läsa om taklampor i olika material:

 • En taklampa i mässing ger ett elegant utseende till vardagsrummet eller köket. Det samma gäller en taklampa i koppar. En stor taklampa i skinande metall tar mycket uppmärksamhet och sätter en prägel på rummet. Det finns också små taklampor i mässing som är mer återhållsamma.
 • Väljer du en taklampa i glas får du en klassisk armatur som alltid ser stilfull ut. Överväg om du ska välja en taklampa i glas som är frostat eller helt transparent. Glas som är frostat eller färgat tar udden av glödlampans sken och du riskerar därmed inte att bländas om du kollar på den. En pendellampa i glas är ett elegant val som passar bra ovanför matbordet och i hem med hög takhöjd. Takhöjden har betydelse eftersom takpendeln i glas bör kunna hänga fritt utan risk för att du slår i den när du sträcker upp armarna.

  En taklampa med glaskula är en tidlös modell som distribuerar ut ljuset väl i alla riktningar. En taklampa med glaskupa ger också den en god ljusspridning. Du hittar bägge varianterna i flera olika utföranden i vårt sortiment.
 • Taklampor i trä, rotting och tyg passar bra i den avskalade skandinaviska inredningsstilen. Oavsett om du väljer en taklampa i rotting eller trä får du en armatur som är intressant att se på med sina levande material. Taklampor i naturmaterial är lätta att inreda med och matchar de flesta färger. Är du ute efter något unikt? Överväg i så fall en taklampa i korg eller näver, de materialen passar både i stan och i sommarstugan.
 • Det finns även taklampor i papper, fjädrar och andra lätta material. En taklampa med fjädrar ser häftig ut och fungerar bra både i tonårsrummet och i det djärvt inredda vardagsrummet. Oavsett om du väljer en fluffig taklampa med fjädrar eller en helt platt taklampa av papper får du en spännande inredningsdetalj som skiljer sig från mängden.

Allt från hänglampor till spotlights

En pendellampa är en hängande taklampa och är kanske den vanligaste modellen av takarmaturer. Det finns ett stort utbud av takpendel-lampor att välja mellan på ILVA, för att passa varje inredningsstil. Eftersom en taklampa av pendelmodell kommer ned en bit från taket kan den sprida ut ljuset effektivt över hela rummet. Lampor som är pendlar hamnar lätt i blickfånget och blir en synlig del av inredningen.

Motsatsen till pendel är en taklampa av plafondmodell. En plafond sitter nära taket och är mer diskret än hängande lampor. En taklampa som är en plafond ger också ett bra sken och är lätt att matcha till övrig inredning. Det är inte ovanligt att taklampor med spotlights kommer som plafond.

Taklampor med spotlights har fördelen av att du får ett mycket starkt ljussken, och i vissa fall kan du även vinkla ljuskällan. Spotlights ser samtida ut och passar dig som är ute efter en modern taklampa. Oavsett om du letar efter en modern eller retro taklampa hittar du den på ILVA. Vi har klassiska taklampor i massor av utföranden och storlekar.

Sprid ljuset med en rund taklampa

Det är populärt med klotlampor i taket. En taklampa med klotform sprider ljuset jämnt över hela rummet, vilket är praktiskt inte minst vid middagar med många gäster. Om du vill ha mysbelysning kan du förslagsvis komplettera din taklampa i klotform med en golv-, bords- eller vägglampa. Bords-, vägg- och golvlampor har ett mer begränsat ljussken än taklampor, och skapar en mysig stämning.

Dock kan du få en atmosfärisk belysning också med din taklampa med globform. Med hjälp av en dimmer kan ljusstyrkan regleras och du får ett mysigare sken.

Billiga taklampor från ILVA

På ILVAs sidor med erbjudanden kan du finna en billig taklampa om du har tur. Fyndsidornas sortiment uppdateras kontinuerligt och består av produkter från hela vårt utbud, där finns allt från exempelvis taklampor med kupa till loungegrupper. Erbjudandena gäller bara så länge varan finns kvar på lager, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha.

Genom att följa ILVAs nyhetsbrev kan du också läsa om när vi har taklampor på rea. I nyhetsbrevet finns också möbelnyheter och inredningstips.

Det är enkelt att köpa en taklampa från ILVA

Du kan köpa lampor till taket både på webben och i någon av ILVAs butiker. När du har bestämt dig för att exempelvis köpa en pendel online får du välja mellan att få den hemlevererad av oss, eller att själv hämta ut den utan fraktkostnad i någon av våra butiker.

Samma fraktalternativ gäller även om du köper i en fysisk butik, välj mellan att själv ta med varan hem eller få den fraktad av oss.