Korg
Korg

Vägglampa

En lampa på väggen ger ett behagligt och avgränsat sken. Vägglampor är utmärkta i trappor och smala hallar eftersom de inte tar något golvutrymme. Utöver att vara praktiska är vägghängda lampor också snygga och populära att ha i vardagsrummet. En vägglampa fungerar även utmärkt som läslampa.

Produkter: 9
Produkter:9
Välj visning:
Visar 9 av 9

Vägglampor inomhus

Vägghängda lampor förekommer i hela bostaden. Så här kan du inreda med vägglampor i olika rum:

  • En vägglampa i sovrummet ger en mysig belysning när det är mörkt ute. Om du letar efter en smidig sänglampa är en vägglampa ovanför sängen ett bra alternativ. En lampa på väggen har varken stång eller lampfot som är i vägen och du kan placera lampan precis på den höjd du önskar.
  • Vägglampor i kök ger en trevlig variation till den starka taklampan. Det är också praktiskt med en vägglampa ovanför köksbänken.
  • Det är vanligt att ha en vägglampa i hallen eftersom det kan vara ont om golvplats i det smala rummet. En vägglampa ger dessutom ett vackert sken och kan enkelt monteras ovanför exempelvis en bänk eller byrå. Om du vill ha extra mycket ljusspridning i hallen kan du överväga en vägglampa med klotform och glaskupa. Den runda glaskupan gör att ljuset fritt kan spridas i alla riktningar.
  • En vägglampa i trappan är både snyggt och praktiskt. Det finns också extra tunna vägglampor om du har en smal trapp. På ILVA finns flera vägglampor att ha i trappan inomhus. Letar du efter en vägglampa att ha i trappan ute? Kolla i så fall in vår
  • Vägglampor är populära att ha i vardagsrum och kan smidigt hängas bakom soffan. Vägghängda lampor ser eleganta och smidiga ut och kan ge liv till svårmöblerade ytor. Till exempel kan en vägglampa och ett sidobord i hörnet av vardagsrummet aktivera en anonymt yta.

    En vägglampa i glas, guld eller mässing, eller något annat vackert material, kan förhöja nästan vilket vardagsrum som helst.

Väggarmaturer inomhus i olika färger och material

Letar du efter en vägglampa som är svart, vit eller i någon annan färg? Chansen är stor att du hittar den på ILVA, vi har vägglampor i ett stort urval av kulörer. Till exempel vägglampor i vitt, som är en populär färg som ger en luftig och fräsch känsla till rummet.

Vägglampor i mässing, trä och glas

Utöver färg kan du välja material på din vägglampa: guld, glas och rotting är några exempel. Nu är det trendigt med vägglampor i naturmaterial som trä och rotting. De materialen är typiska för den skandinaviska inredningsstilen som även kännetecknas av att vara ljus och avskalad. En vägglampa i trä ger ett samtidigt elegant och rustikt utseende till ditt hem.

Vägglampor i rotting har också blivit populära på senare tid. Är du osäker på vilken dekorativ vägglampa från ILVA du ska välja? Ett tips är då att du besöker våra sidor med inspiration. Där finns inredningsbilder på möbler ur hela vårt sortiment i. Kanske kan bilderna hjälpa dig i valet av en vägglampa i koppar eller någon annan modell som passar i ditt hem.

Massor av olika funktioner

En vägglampa med arm är en efterfrågad och funktionell modell. Eftersom en vägglampa med arm i regel kan justeras i djup, bredd och sidledes är den praktisk som bland annat läslampa. Du flyttar enkelt vägglampan som sitter på en arm när du byter position i fåtöljen. Ställbara vägglampor är inte bara funktionella utan också snygga. Du hittar bland annat vägglampor med svart arm och i flera andra färger.

En annan väggarmatur med specialfunktion är vägglampor utan sladd. Den sladdlösa vägglampan ser stilren ut på väggen och är praktisk när det är långt till närmsta eluttag. Det är inte ovanligt att vägglampor utan sladd är batteridrivna.

Det finns också vägglampor med hylla. På hyllan kan du till exempel ställa figurer, fotografier och andra prydnadsföremål.

Olika former

Vägglampans form påverkar både lampans utseende och hur den kan användas. Till exempel passar en liten och platt vägglampa bra i trappor och andra trånga utrymmen. En stor vägglampa å andra sidan dra blickarna till sig och blir lika mycket ett spännande inredningsobjekt som den ger funktionellt ljus.

En vägglampa som är rund tillhör de vanligare modellerna och kan avhängigt av materialet antingen vara diskret eller pocka på uppmärksamhet. Det samma gäller färgen på vägglampan. Till exempel kan en liten vägglampa i en stark kulör utgöra en kontrasterande färgklick i en i övrigt ljus inredning.

Väggplafond

Ljuskällan i en plafond sitter ofta relativt nära väggen och kan vara helt eller delvis täckt av lampskärmen. En vägglampa i plafond-modell ger ofta ett behagligt och dämpat sken. En väggplafond inomhus finns i olika storlekar, från liten till mellan och stor. En väggplafond är en snygg vägglampa som finns i massor av olika utföranden för att passa olika sorters inredningsstilar.

Vägglampa designad i Danmark

Sedan starten 1961 har ILVAs vägglampor designats i Danmark. Vi har formgett vägglampor i allt från retro-utföranden till lyxiga armaturer i exklusiva material. ILVA har även tillverkat vägglampor med industri-look för hem med tuffare inredningsstil. Oavsett vilken av våra danskdesignade vägglampor du väljer får du belysning av hög kvalitet, genomtänkt form och till ett förnuftigt pris. Dessutom har vi ett stort engagemang för miljö och hållbarhet.

Vi uppmanar gärna våra kunder att välja vägglampor med led-belysning för att spara energi. I vårt sortiment finner du ett stort urval av led-lampor, vi har bland annat led-lampor med snygg vintage-design för öppna armaturer med synlig ljuskälla.

Beställ idag

Beställ enkelt en vägglampa idag eller besök en fysisk ILVA-butik. I butik får du också hjälp direkt av vår personal på plats.