Korg
Korg

Resårbottnar

En resårbotten är en resårmadrass försedd med en kraftig trästomme som håller madrassen på plats. Vårt sortiment av resårbottnar är stort och vi har något för alla smaker och prisklasser.


Välj sängstorlek:

Produkter: 122
Produkter:122
Välj visning:
Pris
Anpassa sortimentet
Størrelse
Brand
Fasthet
Madrasstyp
Vidd/Djup
Längd
Visar 22 av 122

Resårbotten – det lätta madrassvalet

En resårbotten, även kallad ramsäng, är en vanlig sängmodell i Sverige. Några av anledningarna är att den väger lite och endast kräver fyra sängben eller ett par medar för att bli en fullt funktionsduglig säng. En resårbotten är ett lätt och billigt alternativ till exempelvis kontinentalsängar och ställbara sängar. Tack vare dess låga vikt kan du enkelt möblera med en resårbotten 160x200 i sovrummet, en resårbotten 120 i tonårsrummet och en enkel resårbotten på 90x200 i gästrummet.

En resårbotten är något av en standardsäng som fungerar i alla sovrum och är lätt att flytta på, både när du ska städa och byta bostad. ILVA har ramsängar i flera olika fasthet och storlekar, du hittar allt från resårbotten 80x200 upp till 180x200.

Vilken resårbotten ska du välja?

När du köper en resårbotten på ILVA ingår också en bäddmadrass. Det innebär inte bara att du slipper köpa till en extra bäddmadrass, du behöver också besluta om två olika madrasser.

En tumregel när du väljer säng är att ju högre kroppsvikt du har, desto fastare madrass bör du välja. Fastheten är ett mått på hur högt tryck som behövs för att påverka fjädrarna eller skummet i madrassen. Mer kroppstyngd ger ett högre tryck och kräver därav en fastare madrass. Du kan använda filtret längst upp på sidan för att lättare sortera resårbottnarna efter deras hårdhet.

En enkel eller dubbel säng med resårbotten?

ILVA har flera storlekar på sängar. Vår största resårbotten är 180x200 cm och vår minsta är på 80x200. Dubbelsängar kan bestå av exempelvis två resårbottnar på 80x200 eller två 90x200, med en stor gemensam bäddmadrass. Fördelen med två sängar är att du och din partner kan välja olika fasthet. Om du väljer en resårbotten 140 cm eller 120 cm får du en extra bred enkelsäng, som också fungerar att sova två personer i.

Utöver sängens storlek är det ytterligare saker du behöver ta ställning till. Ska den ha skum, fjädrar eller en kombination? Och ska bäddmadrassen bestå av skum eller latex? Eller väljer du en temperaturreglerande celcius-bäddmadrass? Dessutom kanske du är inne på en kontinental eller ställbar sängmodell i stället för en resårbotten? Det är många frågor och därför har vi gjort en guide, Goda råd om madrasser, för att hjälpa dig att ta ett beslut.

I guiden kan du läsa om nyss nämnda frågor och mycket mer – kolla in den före du väljer ny resårbotten!

Kom ihåg tillbehören till din nya resårbotten

Även om ett resårbotten-set med bäddmadrass praktiskt taget är en färdig säng, finns det ändå några tillbehör som kan vara riktigt bra att komplettera med. Här följer några förslag på både praktiska tillbehör vi rekommenderar att du köper, och sådana som gör din resårbotten trevligare att se på.

  1. Sängben eller medar till resårbotten
    Vi rekommenderar att du köper till antingen sängben eller medar till din resårbotten. På natten avger vi fukt i form av svett, och om det inte finns luft under sängen riskerar den att stanna i madrassen. Det är dåligt både för madrassen, hygienen och klimatet i sovrummet. Det är en smaksak om du väljer sängben eller medar, men om du har köpt en resårbotten 140 x 200 cm är det senare en god idé. Medar stöttar den stora madrassen bäst och ger en stabilare säng.

  2. Rullmadrass skyddar din nya säng
    Som nämnt medföljer en bäddmadrass din nya resårbotten från ILVA. Men vi rekommenderar att du också köper till en skyddande rullmadrass. Det är en ganska tunn madrass som hjälper med att skydda bäddmadrassen mot slitage och smuts, och därmed förlänger dess livslängd. Rullmadrassen kan enkelt tvättas i tvättmaskinen och tål höga temperaturer.

  3. Gör en fulländad sänglösning
    Med en sängram eller sänggavel kommer din säng se mer inbjudande och exklusiv ut. Det ger helt enkelt ett mer fulländat intryck än om en resårbotten står för sig själv. En fodrad sänggavel är också bekväm att luta sig mot.

Dessutom kan du alltid köpa till överkast, huvudkuddar och inte minst snygga sängkläder, så du får en säng du gläder dig till att sova i.

Få hjälp i valet av ny resårbotten

På ILVA vet vi att det kan vara svårt att hitta rätt i madrassdjungeln och erbjuder därför gratis sängrådgivning. Boka ett gratis möte och välj om du vill möta upp i en butik eller om du vill bli uppringd. Rådgivningen hjälper dig i det viktiga valet av ny säng och förpliktigar inte till köp.

Du har också 90 nätters bytesrätt när du köper en säng på ILVA, så du kan i lugn och ro testa din nya ramsäng hemma.

Få fri frakt på din nya resårbotten om du handlar över ett visst belopp

Har du gjort ditt val bland ILVAs ramsängar? Beställ i så fall enkelt från hemsidan och få sängen levererad hem. Om du handlar över ett visst belopp får du fri frakt.