Kurv
Kurv

Så väljer du den bästa bäddsoffan

Bäddsoffor. För vissa kan det nästan orsaka ryggont bara att nämna ordet högt. Men utvecklingen inom både komfort och design har gått otroligt långt de senaste åren, och idag är en bäddsoffa ett idealiskt exempel på en möbel som är både flexibel, snygg och funktionell. Oavsett om den ska användas till mysiga filmkvällar eller oväntade gäster som övernattar, fungerar bäddsoffan som en stilren soffa under dagen och förvandlas sedan till en bekväm säng under kvällstimmarna.

KOM IHÅG

Vi har alla sovit på en bäddsoffa där komforten var som en avlägsen dröm. Det var den typen med fjädrar som stack dig i ryggen hela natten, och en madrass så tunn att du kunde känna varenda träplanka under dig. Och sedan det där ljudet, varje gång du rörde dig—ett skärande gnissel som kunde väcka hela huset.

Så är det lyckligtvis inte längre, för dagens bäddsoffor har flyttat gränserna för både design och komfort. Madrasser i bäddsoffor är ofta designade med både funktionalitet och komfort i åtanke. Vanligtvis är de gjorda av en kombination av skum och fjädrar. Skummet används för att ge en mjuk och stödjande yta, medan fjädrar kan lägga till ett lager av robusthet och hållbarhet. Hos ILVA hittar du ett stort urval av olika bäddsoffor som inte bara är estetiskt tilltalande utan också otroligt bekväma, så att du och dina gäster kan njuta av både dagens dynamik och nattens lugn.

1, 2, 3 - sov

Stannar gästerna längre än väntat? Det är fantastiskt när ett besök eller en mysig middag utvecklas till en spontan övernattning. Det är något alldeles speciellt med att kunna välkomna sina kära att stanna lite längre. Med några enkla steg kan du förvandla vardagsrummet eller kontoret till ett inbjudande hotellrum och se till att dina gäster känner sig som hemma. En modern bäddsoffa är din bästa vän i sådana situationer – den kombinerar stil och komfort på ett sätt som gör det enkelt och snabbt att skapa en mysig sovplats.

komfort och design i ett

INNOVATION CUBED SOFFBÄDD

Föreställ dig att ha en stilren designsoffa under dagtid, som kan förvandlas till en bekväm säng på natten. Cubed soffbädd från Innovation Living är perfekt när utrymmet är begränsat eller när du bara behöver en extra säng. Och det finns gott om plats att sträcka ut sig på, för när den är utslagen mäter den hela 160x200cm.

Du kan bland annat välja Cubed i det populära Crush-tyget, som är en del av vår exklusiva tyg- och läderkollektion.

Crush är känt för sin bouclé-stil, som med sin texturerade, levande yta ger ett både exklusivt och lyxigt utseende. Tyget är vävt med små, täta öglor som också säkerställer hållbarhet och kvalitet.

en bäddsoffa som inte tummar på utseendet

När du köper en bäddsoffa från ILVA är det inte något du vill gömma undan. Tvärtom blir det ett designmöbel du gärna vill visa upp. I vårt sortiment hittar du flera olika utseenden så att du kan hitta en bäddsoffa som passar in i det rum där du önskar att den ska vara. Du hittar till exempel bäddsoffor med schäslong, så det finns gott om plats att breda ut sig på dagen samtidigt som det bibehåller det klassiska soffutseendet. Har du planer på att inreda gästrummet eller kontoret med en extra sovplats, finns det ofta lite färre kvadratmeter att tillgå. Därför kan en mindre bäddsoffa vara lösningen till exempel i form av en 2-personers variant, en dagbädd eller en futon-liknande soffbädd. Gemensamt för dem alla är att de är skapade med design i åtanke, så du kan vara säker på att de passar in i din inredning.

Hitta din bäddsoffa

NÄR BEHÖVER DU EN bäddsoffa?

Det kan finnas många anledningar till att behöva använda en bäddsoffa. Om du har små barn och ofta står i en situation på sena kvällstimmar där du saknar en extra sovplats på barnrummet, är en soffbädd en genial lösning. Den är också idealisk på tonårsrummet, där den snabbt kan växla till sovplats för övernattande vänner. På kontoret kan en bäddsoffa fungera som en stilren soffa under dagtid och omvandlas till en bekväm gästsäng när det behövs. Och om du bor i en liten lägenhet där varje kvadratmeter räknas, eller ofta har vänner och familj som övernattar, är en bäddsoffa det perfekta sättet att optimera din plats och samtidigt vara en fantastisk värd. Med en bäddsoffa får du flexibiliteten att anpassa ditt hem efter livets skiftande behov - utan att kompromissa med stil eller komfort.

PLATS FÖR EN LITEN tupplur

Vikmadrassen är din hemliga hjälte när utrymmet är begränsat, men behovet av mys och komfort är stort. En vikmadrass är också en bra lösning när du behöver extra sovplats men saknar plats för en permanent bäddsoffa. Med ett snabbt drag är den enkel att slå ut och lika lätt att packa undan, och kan förvaras under sängen, i ett skåp eller bakom en dörr, vilket gör den idealisk för små rum. Behöver småbarnen en spontan lur? Eller ska det skapas en mysig vrå för filmkvällar eller lektid? Vikmadrassen är inte bara praktisk för övernattande gäster - den fungerar också som en snabb lösning för att göra vilket rum som helst mer inbjudande och bekvämt. Med sin snabba och enkla uppsättning förvandlar den vilket rum som helst till en avkopplande viloplats på nolltid.
Se Ask vikmadrass.