Korg
Korg

KÖKSLAMPOR

Med bra lampor ovanför köksbordet, köksön och köksbänken blir det både trevligare att arbeta och vistas i köket. En kökslampa ska både ge gott om ljus och vara fin att se på. Bland ILVAs belysning till kök hittar du allt från stilrena spotlights till vackra plafond- och pendellampor.

Produkter: 53
Produkter:53
Välj visning:
Visar 21 av 53

ETT STORT UTBUD PÅ ILVA

ILVA har ett stort utbud av både mys- och arbetsbelysning till köket. I vårt sortiment hittar du bland annat vägglampor, fönsterlampor och lampor till taket i köket. Vi har också både svarta och vita kökslampor, samt lampor i flera andra trendiga kulörer.

ILVAs lampor för köket finns i en rad olika stilar, och du kan finna allt från en industriell kökslampa till en lyxig pendel för det eleganta hemmet. Vill du ha stark belysning som tar lite plats? Då är någon av våra spotlight-kökslampor med reglerbar ljusstyrka något för dig.

LAMPOR ÖVER KÖKSÖN, MATBORDET OCH KÖKSBÄNKEN

Köksbelysning innefattar allt från lampor över köksön och matbordet till belysningen över köksbänken och i fönstret. Här kan du läsa mer om lampor i olika delar av köket:

 • Belysningen ovanför köksön ska ge ett praktiskt ljus när du använder arbetsytan. Med flera lampor ovanför köksön får du en jämn ljusspridning och risken att det bildas störande skuggor minskar. Spotlights med flera ljuskällor är ett praktiskt val som belysning över köksön, spottarna tar lite plats och ger gott om ljus.

  Köksöns lampor kan också bestå av hängande kökslampor, vilka drar blickarna till sig i mycket större utsträckning än spotlights. Två eller tre snygga kökslampor som hänger ovanför köksön ger en känsla av struktur i inredningen. Kom bara ihåg att matcha lamporna till köksön med resten av köksarmaturerna, så hela köket går i samklang.
 • Lampor över köksbordet kan se ut på många olika sätt. En vanlig modell är den hängande kökslampan med någon form av skärm. Den typen av kökslampa ger ett kraftigt men avgränsat sken till matplatsen. Fördelen med ett begränsat ljussken är att det ofta uppfattas som mysigare än skenet från allmänbelysningen, vars syfte är att ta bort allt mörker i hela köket.

  Det finns även trevliga plafondarmaturer att ha som kökslampor över bord. En plafond sitter nära taket och ger en god ljusspridning.
 • Till skillnad från köksbordets lampa består köksbelysningen över bänken ofta av en dold armatur. Det kan exempelvis vara lysrör gömda bakom en list eller spotlights inbyggda i köksskåpen.

  Funktionen hos lampan över köksbänken är att ge ett praktiskt ljus till arbetsytan. Eftersom köksbänken typiskt sett har begränsat med utrymme prioriterar många dolda armaturer som inte är i vägen. Men om du har gott om plats kan en större kökslampa på väggen fungera utmärkt som belysning till köksbänken.
 • En kökslampa i fönstret skiljer sig i regel inte från hemmets övriga fönsterlampor. Kökslampan i fönstret skapar hemtrevnad för dem som sitter vid matbordet och är dessutom fin utifrån.

KÖKSLAMPOR INSPIRATION

Letar du efter en kökslampa som är retro? Eller är det en riktigt modern kökslampa du är ute efter? Eller du kanske inte ens vet hur du vill att din kökslampa ska se ut? Kolla gärna in ILVAs sidor med inspiration till matrummet för att få idéer till val av lampa till köket. På våra inspirationssidor finns massor av inredningsbilder som inte bara kan hjälpa dig i valet av belysning i köket, utan även ge dig inspiration till att välja matstolar, vitrinskåp, hyllor och mycket annat.

Besök en ILVA-butik och bli inspirerad att välja en modern eller klassisk kökslampa

Ett bra sätt att få inspiration är också att besöka en fysisk ILVA-butik. Att i verkligheten se våra kökslampor i plafond- och pendelmodell underlättar i valet dem emellan. Det samma gäller om du exempelvis funderar på en vit eller svart kökslampa, genom att se lamporna på riktigt kan du lättare avgöra vilken du tycker bäst om.

OLIKA MATERIAL

Lampor till kök finns i flera olika material för att passa olika inredningsstilar. Här kan du läsa mer om olika material i kökets lampor:

 • En kökslampa i trä ger ett gediget och naturligt utseende till köket. En köks-taklampa i trä passar exempelvis bra i den skandinaviska inredningsstilen med mycket naturmaterial och avskalad estetik. Köksbelysningen i taket är en viktigt del av inredningen i rummet, så det är viktigt att du väljer en lampa som både är funktionell, snygg och matchar resten av rummets stil.
 • En kökslampa i mässing kan både se retro och modern ut. Mässing är ett elegant material i en gyllene färg som är snygg tillsammans med massor av andra kulörer, från vitt till beige och grönt med mera. Om du väljer en hänglampa i köket tillverkad av mässing får du en armatur som garanterat kommer dra blickarna till sig.
 • En kökslampa i koppar är snäppet lyxigare än en lampa i mässing. Om du är ute efter en både påkostad och lantlig kökslampa är en kopparlampa ett bra val. Den vackra kopparn utgör ett snyggt komplement i kök med rustika material som trä och marmor.
 • En taklampa i rotting ger ett organisk och levande utseende till köket. En stor taklampa i rotting ger en varm känsla till rummet och passar inte minst i naturligt inredda kök med trämöbler, krukor, ljusstakar och gröna växter. Dessutom ger den glesa rottingen lätta och vackra skuggor, vilka sprids över kökets ytor.

VÄLJ EN KÖKSLAMPA DESIGNAD I DANMARK

Det är inte säkert att det bara är en enda armatur som är den snyggaste kökslampan i ditt kök. På ILVA finns gott om kökslampor som alla är designade i Danmark, och flera av dem kan passa hemma hos dig. När vi formger lampor till köket är våra ledord estetik, funktion, kvalitet och pris, där alla delar är lika viktiga.

Oavsett vilken kökslampa du väljer ur vårt sortiment ska du vara trygg med att den har en genomtänkt formgivning, där vi sörjt för att få ned kostnaderna utan att tumma på kvaliteten. Vår målsättning är att vara del av den stolta danska traditionen av möbeldesign, men till priser som många har råd med. Bland ILVAs snygga kökslampor hittar du allt från moderna till klassiska kökslampor i olika material.

HÅLLBARHET MED LED-BELYSNING

En kökslampa med led-belysning drar mindre energi och håller längre än de klassiska glödlamporna med glödtråd. På ILVA finns gott om led-belysning i olika styrkor och med olika socklar. Vi har också specialdesignade led-lampor med vintage-utseende. De består av modern teknik men ser ut som äldre och mycket vackra lampor. De specialdesignade led-lamporna är till för att tittas på och passar inte minst bra i pendel-kökslampor i glas där ljuskällan är synlig.

EN KÖKSLAMPA I TAKET

Taklampan i köket är kanske den armatur i rummet det är svårast att klara sig utan. Belysningen i kökets tak kan dels fungera som allmänbelysning, dels som mer riktat ljus över exempelvis matbordet och köksön. En hängande lampa kallas också för pendel, och en pendellampa i köket ger både karaktär till rummet och gott om ljus.

Ifall den hängande lampan i köket har en lampskärm kommer ljusflödet att begränsas av skärmen. Om du vill ha största möjliga ljusspridning (allmänbelysning) kan du i stället välja en rund kökslampa i glas. Även spotlights och plafonder är utmärkta till allmänbelysning i köket.

BESTÄLL IDAG

Beställ en kökslampa i dag och få den levererad hem, eller hämta ut den utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker. Du är också varmt välkommen att handla direkt från en ILVA-butik, där du kan få hjälp direkt av vår personal.

Tips: Kolla in ILVAs sidor med erbjudanden, om du har tur hittar du en kökslampa till ett riktigt förmånligt pris.