Korg
Korg

Byråar

En byrå är en smidig förvaringsmöbel som rymmer mycket och är lätt att plocka i och ur. Det är en möbel som passar lika bra i hallen som i sovrummet och barnens rum. ILVA har ett stort utbud med allt från breda till smala byråar i olika material och färger.

Produkter: 26
Produkter:26
Välj visning:
Visar 21 av 26

VÄLJ EN SNYGG BYRÅ FRÅN ILVA

Är du ute efter en svart byrå? Eller en vit byrå? ILVA har byråar i olika färger, storlekar och material. Oavsett om du letar efter en hög byrå till sovrummet eller en smal byrå som är 20 cm djup till hallen, är chansen stor att du hittar den hos oss. En extra djup byrå är perfekt som förvaringsmöbel och rymmer både kläder och skor. En vägghängd byrå är enkel att städa under och skapar en luftig känsla i rummet. Du finner vårt utbud på hemsidan och i ILVAs butiker.

Utöver byråar med lådor hittar du också flera låga skåp och skänkar med dörrar i ILVAs sortiment.

Olika mått

En vanlig byrå som är 70 cm bred är lätt att hitta en plats till i de flesta rum. Det finns förstås både bredare och smalare modeller. En byrå som är 40 cm djup rymmer mycket utan att ta för mycket plats. Ett tips är att mäta ytan på golvet innan du köper en byrå. Tänk också på att lådorna ska ha utrymme nog för att kunna dras ut.

Om du inte har så mycket golvyta är en hög byrå ett platseffektivt alternativ. En smal byrå som exempelvis är 40 cm bred, men som är 120 cm hög, rymmer också mycket. Om du har en hög och smal byrå bör du överväga att fästa den i väggen, för att den ska stå säkert.

INRED MED EN BYRÅ I HALLEN, SOVRUMMET OCH BARNENS RUM

En byrå kan ställas i allt från sovrummet till hallen och barnrummet. Här är kan du läsa mer om byråer i olika rum:

 • En smal byrå i hallen är vanlig lösning för att hålla ordning. En hallbyrå är perfekt för att stoppa undan småsaker som solglasögon, cykelnycklar, handskar och annat. Det är inte ovanligt med en liten hall, och många väljer därför en hallbyrå som är smal. En byrå som är 30 cm djup tar inte mycket plats men gör stor skillnad för ordningen i hemmet. Om du har en smal men lång hall kan du exempelvis välja en byrå som är 120 cm bred och 30 – 40 cm djup. 
 • Med en byrå i barnrummet kan barnen själva hjälpa till att hålla ordning. Om du till exempel väljer en byrå som är 140 cm bred kan du få plats med riktigt mycket, allt från kläder till leksaker. Men också smalare modeller, till exempel en byrå som är 60 cm bred, rymmer också överraskande mycket.

  Tänk på att en byrå för barn ska vara säker och stå stabilt. En låg byrå är därför ofta bra till barnrum, i en sådan kommer barnen också åt den översta lådan. En byrå med tre lådor räcker ofta gott och väl till barnen. Det är också bra om byrån i barnrummet har en yta som är lätt att rengöra.
 • En byrå i sovrummet är ett perfekt komplement till garderober och skåp. En klädbyrå är lätt att hitta i eftersom du får god överblick och snabbt kommer åt det som förvaras längst in, till skillnad från det som exempelvis förvaras längst in i ett skåp. Byrån i sovrummet är därför perfekt för t-shirts, underkläder och annat som används ofta.

  Om ni är två personer kan ni överväga att välja en byrå som är 100 cm bred eller större, för att bägge ska få plats med sina saker. Ett annat alternativ är att ha två små byråar. Oavsett om ni väljer två små eller en stor byrå, är det en mycket god idé att ha en bra förvaringsbyrå i sovrummet, eftersom ett ordnat sovrum gör att vi slappnar av bättre när vi ska sova.
 • I sommarstugans begränsade utrymme kan en smal och hög byrå passa perfekt. Eftersom sommarstugor ofta har mycket begränsat med plats gäller det att inreda smart. Om du endast har ett hörn över i rummet kan en minibyrå vara perfekt. När det gäller förvaring är många bäckar små en bra princip. Om du har ett litet rum är det också ofta snyggare att välja en liten byrå.

 

EN BYRÅ I TRÄ

På ILVA hittar du flera byråar i trä. Vi har både stora och små modeller för olika delar i hemmet. Här kan du läsa om träbyråar i olika träslag:

 • En byrå i ek är ett tidlöst val som sällan går fel. Ek är ett vackert träslag som är lätt att matcha med soffor och fåtöljer i olika färger. Om du är ute efter en lite större byrå som exempelvis är 110 cm bred, kan ek vara ett bra alternativ, eftersom det är inte lika dyrt som exempelvis teak och valnöt.

  Om du är ute efter en byrå i ljust trä passar ek bra. Det finns också byråar i vitpigmenterat ek, som drar mot det vita men som ändå har fullt synliga träfibrer. Ek är ett traditionellt träslag som passar bra i den skandinaviska inredningsstilen, vilken kännetecknas av enkelhet, ljusa kulörer och naturliga material, som omålat trä och skinn.
 • En byrå i teak ger ett exklusivt utseende till rummet. En fördel med träslaget teak är dess naturligt höga oljehalt. Det gör att det inte behöver oljas som andra träslag behöver. Med teak får du en byrå i mörkt trä som drar mot orange och rött.

  Om du tycker att teak är vackert men kostsamt kan du överväga en liten byrå som exempelvis är 35 cm djup och ställa den på en synlig plats i hemmet. Testa gärna att inreda med en spegel på väggen och en vas ovanpå teakbyrån. Är du ute efter en byrå som är retro? Då kan en byrå i teak vara ett bra val, eftersom många högkvalitativa möbler från 60-talet tillverkades i just teak.
 • En byrå i valnöt är också en exklusiv möbel som förhöjer varje vardags- och sovrum. Om du är ute efter en brun byrå i trä kan valnöt vara ett utmärkt alternativ. Oljad valnöt har en mycket vacker brun färg som ibland går mot det varma. En byrå i valnöt är snygg ihop med bland annat skinnsoffor och skinnfåtöljer.
 • En byrå i rotting ger ett naturligt utseende med sydländsk touch till rummet. Rotting bidrar med en både avslappnad och elegant känsla och är snyggt ihop med gröna växter och krukor i lera. Om du gillar stearinljus kan du ha en ljusstake på byrån i rotting, för att få en levande atmosfär i rummet.

  Med en byrå som är ca 50 cm bred eller större får du plats med en ljusstake, fotografier eller en vacker blombukett ovanpå. Se gärna ILVAs konstgjorda växter för att skapa ett spännande blomsterfång som håller sig fint länge.

Träbyråar brukar ha laminatskivor för att hålla nere vikt och kostnader. Men du kan också hitta en byrå i massivt trä i olika träslag. Vanligast är furu, men det finns även byråar i massiv ek, valnöt och teak.

OLIKA FÄRGER

En svart, vit eller grå byrå är i regel enkel att inreda med, eftersom de kulörerna passar i de flesta hem. Om du i stället är ute efter något mer färggrant kan en röd, blå eller grön byrå passa bra. Letar du efter byrå i någon trevlig färg till sovrummet? En blå byrå signalerar lugn och kan sprida harmoni när du ska sova.

För att få inspiration i valet av färg på byrå kan du besöka ILVAs sidor med inspiration. Där finns massor av spännande inredningsbilder som i bästa fall kan hjälpa dig i valet av en brun, lila eller beige byrå.

Ett annat sätt för att få inspiration är att besöka en ILVA-butik. Att se varorna i verkligheten kan ofta underlätta beslutsfattandet. Om du vill kolla in en byrå som är 80 cm bred, eller något annat specifikt mått, kan du i förväg undersöka om just den modellen finns framme i butiken. Varans lagerstatus står angiven i produktbeskrivningen.

FYNDA EN BILLIG BYRÅ

På ILVAs erbjudandesidor kan du hitta en byrå på rea om du har tur. På fyndsidorna kan du finna möbler ur hela ILVAs sortiment, från byråer med 4 lådor till kontinentalsängar. Prissänkningarna gäller bara så länge varan finns kvar i lager, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du gillar. Kolla in erbjudandesidorna med jämna mellanrum för att inte missa en bra rabatt.