Korg
Korg
Produkter: 33
Produkter:33
Välj visning:
Visar 21 av 33

Välj en bäddsoffa från ILVA

En bäddsoffa är samtidigt både en säng och soffa, och är en praktisk möbel när ni har övernattande gäster på besök. Fördelen med en bäddsoffa är att den är bekvämare att sova i än en vanlig soffa, och att den ofta har plats till två liggande personer. På ILVA hittar du flera bäddsoffor – alla snygga som soffor och bekväma som sängar.

Bäddsoffor kan ha olika funktioner och utseenden, till exempel finns det bäddsoffor med förvaring och bäddsoffor med divan. Se vårt utbud ovanför eller fortsätt läsa för mer inspiration!

En 2-sits bäddsoffa eller en hörnbäddsoffa?

Förr var bäddsoffor ofta otympliga möbler som helst gömdes undan på kontor och i gästrum. Idag finns ett stort utbud av snygga bäddsoffor och det är inte svårt att hitta exempelvis en bäddsoffa i skinn eller sammet – eller i något annat material. På ILVA finns bäddsoffor i flera olika stilar, till exempel har vi enkla bäddsoffor utan armstöd och stora bäddsoffor med divan.

Väljer du en liten eller stor bäddsoffa? Om du har gott om plats är det som upplagt för en stor modell, som en bäddsoffa med schäslong eller en hörnbäddsoffa. Till barnens rum är en liten bäddsoffa som rymmer två personer ett bra val. Och om du varken är ute efter en stor eller liten bäddsoffa, utan en mellanstorlek, finns det förstås också. På ILVA hittar du många 3-sitsbäddsoffor.

När du handlar på ILVA kan du välja mellan bäddsoffor i flera olika material och färger. På så sätt kan du anpassa bäddsoffan efter resten av din inredning. Du hittar bland annat bäddsoffor i sammet och i textilier med tydlig struktur.

Välj mellan en längsbäddad och en framåtbäddad bäddsoffa

Vet du skillnaden på en framåtbäddad och en längsbäddad bäddsoffa? I en längsbäddad bäddsoffa ligger du med huvudet i riktning mot armstödet, medan huvudet ligger mot ryggstödet i den framåtbäddade modellen. En längsbäddad bäddsoffa är alltid ganska bred, eftersom den ska rymma en persons längd mellan armstöden.

Sett till bekvämlighet finns det sköna bäddsoffor av bägge modeller. Som med alla sängar kan det vara en god idé att testa först och sedan välja den du tycker är bekvämast.

Skillnaden mellan en hörnsoffa som är en bäddsoffa och en bäddsoffa med divan

Både en hörnbäddsoffa och en bäddsoffa med divan blir stora och bekväma sängar när de vecklas ut. Skillnaden mellan modellerna är som skillnaden mellan en hörnsoffa och en schäslongsoffa – en hörnsoffa har ryggstöd bakom alla sittplatser, medan en schäslongsoffa har en utskjutande del som saknar ryggstöd.

På ILVA hittar du både bäddsoffor med schäslong och hörnbäddsoffor.

Bäddsoffor för alla åldrar

Det finns många barn- och tonårsrum runtom i Sverige som har möblerats med en bäddsoffa. Och det är inte underligt, en bäddsoffa är lätt att anpassa efter behov. En bäddsoffa är en flexibel lösning som är väl lämpad för alla rum som har mer än ett syfte. Om du till exempel har flyttat in i ett studentrum eller liten lägenhet är en bäddsoffa ett bra val, eftersom du får plats med två möbler på samma yta som en.

Tidigare rådde delade meningar om hur bekvämt det egentligen var att sova i en bäddsoffa. Därför valde många vuxna bort bäddsoffan som en permanent sovplats. Men i takt med bäddsoffans stigande popularitet har tillverkarna också utvecklat produkterna som idag både är sköna att sitta och ligga i. Bland annat finns det sköna bäddsoffor med springmadrass och pocketfjädrar som bådar för en god nattsömn.

Glöm inte läslampan till bäddsoffan!

Dina gäster tycker helt säkert att det är trevligt och behändigt med en ljuskälla nära bäddsoffan när de ska lägga sig och stiga upp. På ILVA hittar du flera snygga lampor du kan ställa på golvet eller montera på väggen. Vi har också massor av läckra inredningsdetaljer om du till exempel vill göra ditt gästrum trevligare. Du hittar bland annat vaser, konstgjorda växter och prydnadskuddar.

Till sist, kolla gärna in vår sida för kampanjer och erbjudanden. Om du har tur hittar du en bäddsoffa eller något annat trevligt du inte visste att du behövde.