Korg
Korg
Produkter: 2
Produkter:2
Välj visning:
Visar 2 av 2

Inred med en snygg trädgårdsbänk

Många husägare drömmer om att koppla av i trädgården en varm sommardag. En bänk utomhus är både trevlig att sitta i och fin att se på. ILVA har ett stort utbud av utebänkar i olika former, färger och material. I vårt sortiment hittar du allt från trädgårdsbänkar med ryggstöd till utebänkar i metall.

Trädgårdsbänkar passar i flera olika miljöer

En utebänk ger karaktär till trädgården och har många användningsområden. En bänk ute kan både komplettera övriga utemöbler på altanen och stå lite avsides, för de som vill gå åt sidan och samtala eller läsa. En bänk i trädgården gör sig lika väl i den enkla sommarstugan som i det nya arkitektritade huset.

En träbänk utomhus behöver inte stå i trädgården utan passar också bra vid entrén. Där kan du sätta dig och koppla av mot en solvärmd fasad. En utomhusbänk nära ytterdörren är också praktisk att ställa ifrån sig väskor och lägga saker på. Och med en bänk på balkongen eller takterrassen får du ett platsbesparande och stilrent alternativ. Eftersom en bänk rymmer flera personer och är relativt smidig är den ett bra komplement till varje uterum.

Möblera smart med en bänk med förvaring utomhus

En utebänk med förvaring är ett bra alternativ för dig som har ont om utrymme på din uteplats, till exempel om du bor i lägenhet. I förvaringsutrymmet är det praktiskt att ha plädar, dynor och liknande. Om du har tomt kan en trädgårdsbänk med förvaring användas till trädgårdsverktyg, påsar med blomjord och annat som är skönt att ha utomhus.

Väljer du en trädgårdsbänk i gjutjärn, betong eller något annat material?

Det finns trädgårdsbänkar i metall, trä och flera andra material att välja på. Fördelen med en bänk utomhus i metall är att den är lättskött och hållfast. En trädgårdsbänk i trä kan också hålla länge, men den behöver oljas emellanåt. En betongbänk utomhus är också ett bra alternativ för dig som vill ha en lättskött utemöbel med ett rejält utseende.

På ILVA finns utebänkar i fibercement som alternativ till en trädgårdsbänk i betong. Fibercement ser ut som betong och kan poleras med bivax för att få en skyddande yta. Läs mer om olika material och hur de underhålls i vår skötselguide.

Färg och form på utebänken

Överväg om du vill ha en trädgårdsbänk i svart, vit eller någon annan färg. Flera av ILVAs utebänkar i trä kan väljas i olika kulörer eller endast med oljebehandling. Väljer du en vit trädgårdsbänk får du en utemöbel i en klassisk färg som gör att uteplatsen ser luftig och lätt ut. Många har också utemöbler i mörka nyanser. En praktisk fördel med en mörkgrå eller svart bänk utomhus är att smuts och damm inte syns lika tydligt som på ljusare modeller.

Är du ute efter en utebänk med eller utan ryggstöd?

En trädgårdsbänk med ryggstöd passar bra vid exempelvis matbordet på uteplatsen. En bänk med ryggstöd utomhus är skön att sitta i länge och fungerar därför både som solstol som läsfåtölj. Är den tillverkad i ett lätt material kan två personer enkelt flytta den mellan sol och skugga efter behov.

En utebänk utan ryggstöd har fördelen av att man kan sätta sig i den från båda hållen och att den är lätt att klämma ihop sig flera på, vilket är smidigt när du har många gäster.

Inredningstips: På ILVAs inspirationssidor kan du se snygga utemöbler och olika inredningsstilar för uteplatsen. Kanske kan inspirationssidorna hjälpa dig i valet mellan en omålad, svart eller vit bänk att ha utomhus?

Få din nya utemöbler – bänk, stolar, bord med mera – hemlevererade av oss

Oavsett om du väljer en stor eller liten bänk att ha utomhus kan det vara skönt att få den levererad hem. Du kan välja mellan att ILVA levererar dina varor eller om du själv hämtar ut dem gratis i någon av våra butiker. Du är varmt välkommen att besöka en ILVA-butik och se ILVAs utbud i verkligheten och få hjälp direkt av vår personal.