Korg
Korg
Produkter: 138
Produkter:138
Välj visning:
Visar 21 av 138

Inred trädgården med en utesoffa

Njut av sommaren och inred uteplatsen som ett vardagsrum utomhus med loungesoffa, loungebord och loungestolar. ILVA har ett stort utbud av utesoffor och oavsett om du letar efter en liten utomhussoffa, en trädgårdssoffa med schäslong eller en hörnsoffa att ha ute, kan vi hjälpa dig att hitta det du söker. I vårt sortiment finns utesoffor i flera olika prisklasser. Du kan hitta allt från exempelvis en billig utesoffa på rea till en balkongsoffa i exklusivt material.

Hitta rätt soffa att ha utomhus

På ILVA finns trädgårdssoffor i olika storlekar. Du kan till exempel välja en liten loungesoffa, som en loungesoffa 2-sits, eller en normalstor modell, som en loungesoffa 3-sits. Med andra ord är chansen stor att du hos oss hittar en loungesoffa för utomhusbruk som passar just din altan eller balkong. Och om du har ett stort uterum och vill få plats till riktigt många gäster kan du också välja en stor hörnsoffa bland våra utemöbler.

Dessutom erbjuder vi möjligheten att du själv sätter ihop din helt egna utesoffa. Med en modulsoffa utomhus kan du få precis det antal sittplatser du vill ha på din altan eller balkong. Genom att lägga till eller ta bort moduler kan du själv bestämma storlek och form modulsoffan. Till exempel kan modulerna bilda två separata loungesoffor eller en enda stor hörnsoffa att ha utomhus.

För enkelt underhåll av utemöbler, välj en soffa i ett lättskött material

Välj rätt material på soffan i ditt uterum. ILVAs utesoffor är särskilt framtagna till det skandinaviska klimatet där det växlande sommarvädret ställer höga krav på våra trädgårdsmöbler. De flesta av loungesofforna är tillverkade i hållbara material som tål att stå utomhus utan att det påverkar möblernas utseende. Här kan du läsa om olika material du kan välja på din soffa ute:

  • Utesoffa i trä. Om du väljer en träsoffa utomhus kommer den med rätt möbelvård att hålla sig fin i många år. En trädgårdssoffa i trä är ett klassiskt val och passar nästan alla uteplatser.

  • Trädgårdssoffa i metall. En trädgårdssoffa i gjutjärn är också ett klassiskt och snyggt alternativ. Med en soffa och övriga utemöbler i gjutjärn får du ett karaktäristiskt och unikt utseende på din uteplats. Om du vill ha en modernare känsla på din altan eller balkong kan du välja utemöbler i aluminium, vilket också är ett mer praktiskt material eftersom det väger mindre än gjutjärn. Oavsett vilken utesoffa i metall du väljer får du en gedigen utemöbel som håller i många år.

  • Utesoffa i rotting. En utesoffa i rotting ger ett naturligt och levande utseende till din uteplats. En rottingsoffa utomhus behöver oljas emellanåt och bör stå under tak när det regnar. Ett lättskött alternativ till naturrotting är polyrotting. Väljer du polyrotting till din loungesoffa utomhus får du en soffa som ut att vara i naturrotting, men som är slitstarkare och kräver mindre möbelvård.

I ILVAs skötselguide kan du läsa om hur du tar hand om dina utemöbler, oavsett om du har en soffa i rotting, plast eller trä. För alla våra trädgårdssoffor rekommenderar vi att du ställer in dem när utesäsongen är slut.

ILVAs dynor till utesoffor tål en smula regn men bör förvaras torrt när de inte används. Se gärna våra dynboxar som skyddar dynorna mot både sol och regn. Med en dynbox har du alltid snabb åtkomst till dynorna till din loungesoffa utomhus.

En loungesoffa på balkongen ger en härlig stämning

Om du har tillräckligt med utrymme ger en loungesoffa balkongen nytt liv. En liten soffa på balkongen är både trevlig att sitta i och ser bra ut. En soffa till balkongen ger dig möjlighet att slappna av på samma sätt som du gör i vardagsrummet, fast utomhus i solen.

På ILVA kan du exempelvis välja en 2-sits balkongsoffa till en liten balkong. Ihop med ett litet loungebord får du en perfekt myshörna att läsa eller umgås i. Du kan också välja en stor hörnsoffa för balkonger med mycket utrymme. Väljer du en modul-hörnsoffa till balkongen kan du också enkelt variera din inredning genom att ändra formen på soffan.

Det är snyggt att kombinera balkongmöbler, exempelvis en soffa, loungebord och loungefåtölj med utomhusmattor, utomhusbelysning och krukor med växter i. Tillsammans bildar trädgårdsmöblerna och utetillbehören ett stämningsfullt vardagsrum på balkongen.

Variera trädgårdsinredningen med en stor och en liten utesoffa

Det finns förstås massor av olika möjligheter när du ska inreda din uteplats. I en utegrupp är det ofta både praktiskt och snyggt att kombinera stora och små möbler. Till exempel kan du kombinera en rymlig loungesoffa i hörnmodell med mindre fåtöljer eller sittpuffar ute i rummet. Med en lounge-hörnsoffa får du också fördelen av att kunna sträcka ut benen ordentligt när du ska ta en tupplur.

Om du vill inreda en mysig fikaplats under ett skuggande träd i trädgården är en liten trädgårdssoffa och ett litet utebord bra alternativ. Är du osäker på hur du vill inreda med din nya utesoffa? Kolla i så fall in ILVA sidor för inspiration. Där finns massor av inredningsförslag till hur du kan forma ditt eget uterum.

Väljer du en svart eller vit utesoffa?

Olika färger gör att din uteplats ser olika ut. Till exempel är en vit trädgårdssoffa ett klassiskt val och passar de flesta uteplatser. En röd, blå eller grön utesoffa ger karaktär till uteplatsen och kommer att sticka ut. En mörk eller svart utesoffa är också ett vanligt alternativ, och har fördelen att smuts inte syns lika tydligt som på vita utemöbler.

Inred smart med en praktisk soffa som utemöbel

Utemöblernas funktion är också viktig, särskilt om du har en liten balkong med ont om plats. Då kan en utesoffa med förvaring vara ett bra alternativ. En utesoffa med förvaring kan exempelvis rymma plädar, kuddar eller dynor när de inte används.

Beställ en loungesoffa på rea

På ILVAs erbjudandesidor kan du hitta billiga utemöbler, som en loungesoffa eller något annat du letar efter. Utbudet på fyndsidorna ändras kontinuerligt och erbjudandena gäller bara så länge lagret räcker. Ett tips är därför att besöka fyndsidorna med jämna mellanrum om det är något särskilt du letar efter.

ILVA erbjuder hemleverans på alla våra utemöbler

Om du beställer stora loungemöbler, till exempel en hörnsoffa och flera fåtöljer, är det praktiskt att få dem hemlevererade. Oavsett om du köper från hemsidan eller en ILVA-butik kan du välja att få dina varor hemlevererade av oss. Du kan också alltid välja att själv hämta ut din utesoffa och andra utemöbler i någon av våra butiker, om du hellre vill det.