Korg
Korg
Produkter: 102
Produkter:102
Välj visning:
Visar 21 av 102

Soffbord för vardagsrum

Soffbord, även kallat vardagsrumsbord, är en praktisk möbel som står vid nästan varje soffa i våra hem. Vi ställer kaffekoppar på soffbordet när vi fikar och lägger fjärrkontrollen på det när vi ser på teve.

På ILVA hittar du soffbord i flera olika material, storlekar och prisklasser. Bland annat har vi soffbord i glas, marmor och ek. Och om du letar efter ett bord med en särskild form, som ett rektangulärt eller ovalt soffbord, är chansen stor att du hittar det hos oss. Välkommen att upptäcka vårt utbud av soffbord!

Guide till när du ska välja nytt soffbord

Har du svårt att välja soffbord? Här är en kort guide som kan hjälpa dig i valet av ditt nya vardagsrumsbord.

1. Material på soffbordet

Soffbordets material och form kommer påverka inredningsstilen i ditt hem. Till exempel signalerar ett stilrent soffbord i valnöt skandinavisk minimalism, medan ett soffbord i sten för tankarna till kontinentens sydligare breddgrader. Vi har soffbord i trä, glas och andra material, så det finns något för varje smak.

Tänk också på att material har olika egenskaper. Till exempel är soffbord i marmor och trä känsligare för spill och ringar efter kaffekoppar, medan soffbord i glas inte är det. Så om du väljer ett soffbord i teak är det bra att alltid använda glasunderlägg.

Här är några exempel på soffbord i olika material från ILVA:

  • Fano är ett runt soffbord i ek. Vardagsrumsbordet är del av en serie och finns i olika storlekar. Det runda soffbordet i trä kan väljas med olika faner.
  • Larisa är ett soffbord i glas med en enkel stålram. Ett annat glasbord är soffbordet Bastia, som är något robustare är Larisa och har en extra hylla.

Andra förslag på soffbord i spännande utföranden är Richmond soffbord med fiskben och Timber soffbord med massivt trä.

2. Soffbordets form

Väljer du ett runt eller fyrkantigt soffbord? Valet är inte bara estetiskt utan även praktiskt. Ett runt soffbord passar bra i mitten av en stor u-soffa, medan ett avlångt soffbord passar bättre framför en bred soffa.

Mät gärna upp soffbordet på golvet i ditt vardagsrum innan du beställer. Att se bordets storlek kan hjälpa dig i valet mellan exempelvis ett ovalt och rektangulärt soffbord.

På ILVA kan du hitta både stora och små soffbord i olika utföranden. Ett exempel på ett lågt soffbord är Norton som har en högtryckslaminerad bordsyta. Ett annat bord är Genova, som är ett stort soffbord i trä och kakel.

Ett satsbord eller ett soffbord med förvaring? Ett satsbord är ett soffbord som består av flera bord i olika storlekar. Det mindre bordet döljs under det större och kan enkelt dras ut vid behov. Ett satsbord är perfekt för dig som vill ha ett soffbord med många olika möjligheter.

Fundera gärna över om du vill ha ett soffbord med förvaring. Ett soffbord med lådor är praktiskt, inte minst när du snabbt behöver stuva undan saker.

3. Färg på soffbordet

Genom färgvalet på ditt nya soffbord kan du påverka rummets inredning i den riktning du vill. Föredrar du ett soffbord i mörkt trä, eller ett med vit högtryckslaminerad yta? Om du är osäker kan du boka personlig inredningshjälp för att få en helhetsbedömning av en stylist i våra butiker.

På ILVA kan du välja vardagsrumsbord i många olika färger och ytbehandlingar. Flera av våra soffbord har oljat eller obehandlat trä, men du kan också hitta ett svart eller vitt soffbord om det är vad du letar efter. Två bord med de färgerna är Spark och Real. Spark är ett enkelt svart soffbord med ben i stål och Real är ett soffbord i vitlaserad ek.

Tips! Kolla gärna vår sida för inspiration för att få idéer till utformningen av ditt hem.