Korg
Korg

Utelampa

Utomhusbelysning innefattar allt från fasadbelysning till taklampor och ljusslingor. Belysning utomhus är både praktiskt vid matbordet på uteplatsen och ger ett stämningsfullt ljus i trädgården. I vårt sortiment hittar du också utebelysning med solceller och batterier.

Produkter: 15
Produkter:15
Välj visning:
Visar 15 av 15

Utebelysning på väggen

Utelampor på väggen är en populär form av utebelysning som både är fin och funktionell. Vid entrén ger utomhusbelysning på väggen ett hemtrevligt sken och välbehövligt ljus när du låser upp ytterdörren. Fasadbelysning är en annan form av väggbelysning utomhus som är dekorativ men samtidigt bidrar till en känsla av trygghet eftersom mörka områden lyses upp.

Tips: När du har fest kan du välkomna dina gäster genom att tända både vägglamporna ute, utomhuslyktorna samt ställa ut ljuslyktor.

Led-lampor utomhus

Led-belysning utomhus är ett hållbart och energieffektivt alternativ. Utomhusbelysning med led-lampor fungerar lika bra som klassiska glödlampor, men drar mindre ström. ILVA har ett stort utbud med led-lampor i olika socklar och styrkor för utebelysning med led-teknik.

Trädgårdsbelysning med solceller

Ett annat sätt för att spara energi är att välja utomhusbelysning med solceller. En utelampa med solcell laddas upp när solen skiner och kan sedan tändas när mörkret faller på. Ett smart sätt att använda solenergin på är att koppla solceller till en energisnål led-lampa utomhus.

Praktisk belysning utomhus fri från sladdar

Trådlös utomhusbelysning med batteri eller solceller är både praktiskt och flexibelt. Exempelvis kan en batteridriven lampa utomhus enkelt flyttas från entrén till trädgårdsbordet, eller någon annanstans där du behöver ljus för stunden. Utomhusbelysning som går på batteri kan både laddas upp i bostadens elnät eller med solceller.

Sladdfri utebelysning utmärkt inte minst i trädgården. Ju längre från huset lampan är, desto mer praktiskt blir det med sladdfria lösningar. Sladdfri belysning ger dig också fantasifullare valmöjligheter när du ska utsmycka trädgården inför baluns. Exempelvis kan utomhusbelysning i form av en slinga då placeras i buskar, längs stupröret eller andra platser utan att du behöver tänka på strömförsörjningen.

Flera val på ILVA

I ILVAs sortiment hittar du ett stort utbud av batteridriven utomhusbelysning, vi har allt från ljusslingor till bords- och taklampor. Campar du mycket? Då kan utebelysning med batterier som är uttagbara vara en praktisk lösning. Du byter bara batterierna när de är slut och är inte beroende av att behöva ladda dem.

Inred med belysning på altanen, balkongen och i trädgården

Balkongbelysning och lampor i uterum finns i massor av olika utseenden och med varierande funktioner. Här följer några förslag på hur du kan inreda med lampor utomhus.

  • Belysning på balkongen förlänger utesäsongen och ger behagligt ljus sena sommarkvällar. Utöver en utelampa i taket ser det också trevligt ut med en ljuslykta på balkonggolvet bredvid exempelvis vackra krukor med växter i. På balkongräcket är det också fint med utebelysning i form av en slinga. Med både infravärme och ytterbelysning kan du njuta av att sitta på balkongen till långt in på hösten.
  • Belysningen i uterummet är nästan lika viktig som matgruppen utomhus. Överväg om du ska välja en utebelysning att montera på fasaden eller i taket. Utebelysning i taket gör att uteplatsen får samma slags belysning som är vanlig inomhus. Om ytterlampan i stället sitter på väggen kommer skenet från sidan. En väggmonterad lampa utomhus är också ett bra val om uteplatsen saknar ett ordentligt tak.

    Du kan också komplettera utomhusbelysningen i taket eller på väggen med en batteridriven utelampa för att få mer ljus vid behov.
  • Belysning i trädgården kan se ut på massor av olika sätt. Trädgårdslampor kan både stå på marken, sitta på stolpar och vara hängande. Exempelvis ger en hängande lampa utomhus en magisk känsla på tomten och passar bra vid festliga tillfällen. Utomhusbelysning i form av slingor skapar också en mysig atmosfär i trädgården, och slingorna kan enkelt hängas i träd och buskar.

    För att välkomna dina gäster kan du placera ut någon form av trädgårdsbelysning längs gången fram till ytterdörren. Utomhusbelysning i trädgården skapar stämning både sommar och vinter när skymningen kommer.

Tips: Se gärna ILVAs sidor med inspiration till trädgården, de är fulla av spännande inredningsbilder på uteplatser.

Välj bland många olika sorters utelampor från ILVAs sortiment

Oavsett om du letar efter belysning till balkongen, en utomhuslampa till väggen eller någon annan form av belysning ute finner du den på ILVA. Vi har både utomhuslampor som ger god allmänbelysning vid till exempel loungegruppen, och dekorationsbelysning utomhus som skapar stämning.

Dansk design

ILVAs belysning för uteplatsen är designad i Danmark och framtagen för att kunna erbjuda snygga armaturer med hög kvalitet till rimliga priser.

Automatisk tändning av utebelysningen på altanen och andra platser

En utelampa med sensor tänder dina utelampor automatiskt när någon närmar sig. Det är en vanlig och praktisk lösning som gör vardagen lite lättare. Ofta sitter strömbrytaren inomhus även för utelampor och en sensor blir därför extra hjälpsam när du kommer hem sent.

Handla på rea

Besök ILVAs sidor med erbjudanden för att fynda prissänkta produkter från hela vårt sortiment. Om du har tur hittar du billig led-belysning ute eller något annat du letar efter. Prissänkningarna bara gäller så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha.

Beställ från hemsidan eller besök en ILVA-butik

ILVA har flera fysiska butiker som är väl värda att besöka. Att se våra produkter i verkligheten ger dem mest rättvisa och i butik kan du även få hjälp direkt av vår personal.

När du handlar på ILVA kan du välja mellan att få varorna levererade hem av oss, eller att du själv hämtar ut dem utan fraktkostnad i någon av våra butiker.