Korg
Korg
Produkter: 12
Produkter:12
Välj visning:
Visar 12 av 12

Solsängar och solstolar för skön avslappning

En solstol, även kallad positionsstol, från ILVA är designad med inspiration från nordiska inredningstraditioner. De rena linjerna och dämpade färgerna gör att din solstol eller solsäng snyggt kommer att matcha de övriga möblerna på din altan eller balkong.

På ILVA finns ett stort utbud av solsängar och solstolar. Vi har både modeller i exklusiva träslag samt solsängar till ett billigt pris. Du hittar även solstolar i rotting, plast och andra material i vårt sortiment. Och om du är ute efter en tvåpersoners solsäng i dubbel storlek finner du även det.

Solvagn eller solsäng, vad är skillnaden?

Både en solvagn och en solsäng är trädgårdsmöbler ägnade för liggande solbadning. Men de skiljer sig åt eftersom solvagnen, till skillnad från solsängen, har minst två hjul och kan därför enkelt flyttas. Solvagnen brukar också kunna justeras i höjd. En solsäng är i regel som en dagbädd för utomhusbruk, även om det finns modeller som också kan höjas och sänkas.

Vad skiljer en vilstol från en solstol?

En vilstol för utomhusbruk är i princip en synonym till solstol. Dock brukar mindre solstolar av modellen brassestol och liknande inte kallas för vilstol.

Väljer du en solsäng i trä eller något annat material?

Olika material ger olika intryck. Till exempel skiljer sig en solsäng i rotting från en solsäng i aluminium både vad gäller utseende och egenskaper. Läs mer om olika material i solsängar och positionsstolar:

  • Solsäng i konstrotting. Polyrotting har blivit ett populärt material som ser ut som rotting men är slitstarkare, billigare och tål fukt och kyla. Oavsett om du väljer en positionsstol i rotting eller polyrotting får du ett snygg möbel till din uteplats. Du kan förstärka den naturliga stilen med lyktor med stearinljus och stora krukväxter. På ILVA finns flera olika modeller av solstolar i rotting och polyrotting.

  • Solsäng i bambu. Bambu är liksom naturrotting ett vackert naturmaterial. Bambu är relativt lätt och lämpar sig därför väl om du vill kunna flytta på din solsäng. Materialet behöver oljas och bör stå under tak. Det finns utöver solsängar också bord och solstolar i bambu.

  • Solstol i trä. Trä är ett klassiskt och vackert material som får en vacker patina med tiden. Trämöbler är unika och materialet är skönt att sitta på, särskilt med en kompletterande sittdyna. En positionsstol i trä passar bra i den skandinaviska inredningsstilen. Tänk på att en solstol i trä behöver oljas för att hålla sig fin länge.

  • Solsäng i teak. Teak skiljer sig från andra träslag genom sin naturligt höga oljehalt, vilken i sin tur gör teaken motståndskraftig mot väta. Träslaget klarar sig utan att oljas, med mindre än att du vill återväcka ursprungslystern i träets utseende. Välj solsäng, bord och solstol i teak om du vill ha ett utemöbelset som håller länge.

  • Solstol i plast. Återvunnen plast är en del av ILVAs hållbara design. En positionsstol i plast är ett bra alternativ om du vill ha en slitstark möbel som klarar olika temperaturer. Nuförtiden är plastmöbler dessutom både snygga och bekväma att sitta i. Plast är helt enkelt ett bra materialval för dig som vill ha en lättskött och billig solstol som håller länge.

Budgettips: Handla solstolar på rea om du har begränsad budget men tålamod att vänta till priserna sänks. Rean brukar komma omkring slutet av utesäsongen. Prenumerera på ILVAs nyhetsbrev för att ta del av reor, men även tävlingar och inredningstips.

Handla en solsäng med tak eller en hopfällbar solstol

En hopfällbar solsäng är ett praktiskt alternativ, särskilt för dig som har ett uterum utan tak. På ILVA finns även solstolar som är hopfällbara. Välj en solsäng med tak för att få en lyxig möbel som är skön att vistas i hela dagen. Du kan också skapa ett eget tak med ett parasoll.

En solstol med fotpall är också trogna semestermöbler och utgör ett perfekt set för dig som vill sitta och läsa riktigt bekvämt i flera timmar. Och när fotpallen inte används till fötter kan den fungera som en liten sittplats.

Komplettera dina snygga solstolar med en praktiskt dynbox och andra tillbehör från ILVA

Om du har en solsäng med dyna kan en dynbox från ILVA vara ett smidigt tillbehör. Och med en värmande pläd kan du sitta länge på din vilstol utomhus. Vi har också fina utomhusmattor som skapar en trevlig rumskänsla framför din solsoffa. Våra ljuslyktor bildar mysig stämning både på altanen och ute i trädgården. Eftersom du enkelt kan flytta på dem är de också trevliga följeslagare till en solsäng med hjul.

Inred med en solsäng som är svart, vit eller någon annan färg

På ILVA finns solstolar och solsängar som är vita, svarta och i flera andra kulörer. Välj solstolar som är vita eller ljusa om du vill ha en trygg färg som alltid fungerar. Även svarta solstolar är populära och är snygga i de flesta uterum. Oavsett om du väljer en svart eller vit positionsstol kan du alltid välja till en röd, gul eller blå sittdyna om du saknar färger på uteplatsen.

Överväg också vilken funktion och storlek du vill ha på dina solstolar, solvagnar och solsängar. Till exempel ger en rund solsäng ett avslappnat intryck. Visserligen kräver den sitt utrymme, men är samtidigt en social och spännande möbel. För dig som vill kombinera en solsäng och vilstol är en justerbar solstol som både kan ha liggande och upprätt position ett utmärkt val. Vi har också små caféset för två om din uteplats inte rymmer två solstolar.

Beställ en solsäng på rea från ILVA

Köp solsängar på rea på ILVAs kampanjsidor. Om du har tur hittar du billiga solsängar eller något annat du är ute efter bland våra erbjudanden. De nedsatta produkterna finns bara kvar så länge lagret räcker, så vänta inte för länge med att köpa om du hittar något du gillar.

Om du hittat en solstol på rea och vill testa den före köp är du välkommen in i någon av ILVAs butiker. Undersök bara innan att möbeln du är intresserad av finns framme eftersom utbudet varierar mellan olika försäljningsställen. Men oavsett är det en god idé att besöka en fysisk butik för att få ett fullständigt intryck av ILVAs produkter och få hjälp direkt av vår personal på plats.