Korg
Korg

VARDAGSRUMSLAMPOR

Lampor i vardagsrummet ska både vara fina att se på och ge ett behagligt ljussken. På ILVA hittar du flera taklampor till vardagsrummet, bland annat har vi lampor till ovanför soffbordet. Med en dimmer kan du växla mellan allmänbelysning och mysig belysning i vardagsrummet.

Produkter: 75
Produkter:75
Välj visning:
Visar 21 av 75

ETT STORT SORTIMENT

Oavsett om du letar efter en taklampa till tv-rummet eller en mysig lampa till vardagsrummet, hittar du den på ILVA. I vårt sortiment finner du också vita, gråa och svarta lampor till vardagsrum, samt lampor i en mängd andra kulörer. Du kan också välja armaturer i bland annat glas, metall och trä i olika storlekar och stilar. Chansen är därför stor att du kommer hitta en snygg lampa som passar stilen i ditt vardagsrum.

Led-belysning i vardagsrum

Med led-lampor till dina lampor i vardagsrummet spar du både energi och pengar. Led-lampor är standardljuskällan nuförtiden och du kan vara trygg i att alla ILVAs vardagsrumslampor är fullt kompatibla med den nya tekniken. Vi har dessutom specialdesignade led-lampor med ett klassiskt och vackert utseende, vilka är perfekta för armaturer där ljuskällan är synlig och en del av själva formgivningen.

LAMPOR I VARDAGSRUMMETS TAK

Bland våra lampor för vardagsrummets tak hittar du både pendel- och plafondmodeller. En pendel är en hängande takarmatur medan en takplafond i vardagsrummet sitter direkt mot taket. En takpendel i vardagsrummet hamnar ofta i blickfånget medan en plafond ofta upplevs som diskretare. Oavsett viken av armaturerna du väljer som takbelysning i vardagsrummet, kan du få god ljusspridning. Ofta är det mängden ljuskällor i armaturen och vilken styrka de har, som avgör hur ljust det blir i rummet, även om lampskärmens utformning också spelar in.

Välj en passande vardagsrums-taklampa

Lampan i taket i vardagsrummet är ofta den elegantaste i hemmet. En snygg vardagsrumslampa lyfter de andra möblerna och är ett perfekt komplement till stiliga soffor, fåtöljer och soffbord.

Om du har ett stort finrum kan du förslagsvis inreda med två vardagsrumslampor i taket, en ovanför matbordet och en ovanför soffgruppen och soffbordet. Om du väljer två vardagsrumslampor i taket kan du också överväga att låta en av armaturerna vara diskretare och den andra ha mer utsvävande design, för att de inte ska konkurrera med varandra.

Den övriga belysningen i vardagsrummet spelar också in i valet av takarmatur. Om du har flera vägg- och golvlampor i vardagsrummet kan det räcka med en enklare taklampa. Oavsett vilken belysning du väljer till vardagsrummets tak är det praktiskt om den har dimmer. Genom att reglera ljusstyrkan kan du enkelt skifta mellan allmän- och mysbelysning i vardagsrummet.

En vardagsrumslampa för dig med högt i tak

Med hög takhöjd inomhus har du den lyckosamma möjligheten att välja en riktigt stor lampa i vardagsrummet. En stor vardagsrumslampa ger tillräckligt med ljus för ett stort rum med högt i tak, men den passar även rent estetiskt. Kristallkronor och olika ljusstakar är traditionella val av belysning till vardagsrum med högt i tak. Men det finns även gott om stora och moderna lampor till vardagsrum. ILVA har både klassiska och samtida takarmaturer för vardagsrum med högt i tak.

VÄLJ EN LAMPA OVANFÖR SOFFBORDET

Vardagsrumslampan ovanför soffbordet är oftast en taklampa, men det finns också stora golvlampor som sträcker sig in över bordet. Lampan ovanför soffbordet behöver i regel inte vara lika stor som den över matbordet eller mitt i vardagsrummet. Ofta räcker det med en mindre armatur som ger tillräckligt med ljus när du och dina gäster ska fika eller spela spel.

Hur högt ska lampan över soffbordet sitta?

Höjden på lampan över soffbordet bör vara minst två meter för att minska risken att slå i den. Även om den är placerad över ett soffbord kan det vara lätt att slå i en lågt hängande lampa.

YTTERLIGARE LAMPOR TILL VARDAGSRUMMET

Utöver taklampor är det populärt med bordslampor i vardagsrum. En bordslampa i vardagsrummet passar exempelvis bra på en låg bokhylla, avlastningsbord eller skänk. Bordslampor ger ett mysigt sken och sätter pricken över i:et i inredningen. Det samma kan sägas om en fönsterlampa i vardagsrummet. En lampa i vardagsrummets fönster ger ett vackert sken till vaserna och växterna på fönsterkarmen, och gör också att bostaden ser hemtrevligare ut sett från utsidan.

En lampa på vardagsrummets golv

En golvlampa är perfekt som vardagsrumsbelysning. Golvarmaturen kompletterar vardagsrumslampan i taket och ger ett bra ljus när du ska läsa, sticka eller lösa korsord. Letar du efter en golvlampa till vardagsrummet och behöver inspiration? Följ gärna ILVAs profiler på Instagram och Facebook för att regelbundet se spännande bilder ur hela vårt sortiment.

LAMPOR TILL VARDAGSRUM – INSPIRATION

Letar du efter en stor taklampa till vardagsrummet? Eller vill du se alla möjliga vardagsrumslampor för att få nya idéer till din inredning? I så fall rekommenderar vi att du besöker ILVAs sidor med inspiration. Där hittar du bilder från hela vårt sortiment, bland annat på lampor till vardagsrummet.

Ett annat sätt för att få inspiration till belysningen i vardagsrummet är att besöka en ILVA-butik. Att se våra produkter i verkligheten ger dem större rättvisa än att se dem på bild, och det brukar underlätta beslutsfattandet. Utöver att få inspiration till valet av vardagsrumslampa kan du dessutom få hjälp direkt av vår personal när du besöker någon av våra fysiska butiker.

Ljussättning i vardagsrummet

Ett bra tips när du ljussätter är att fundera på om lampan ska ge allmän- eller mysbelysning. Ofta står lamporna i taket i vardagsrummet för allmänbelysningen, då de kan ge ett kraftigt sken som snabbt lyser upp hela rummet. Med en stark allmänbelysning i taket kan en eller flera mindre lampor för vardagsrum stå för det mer stämningsfulla ljusskenet.

För att få konkreta exempel och läsa mer om de särskilda funktionerna hos lamporna i vardagsrummet, kan du kolla in vår guide om att lysa upp ditt hem. Guiden beskriver användningsområdet för olika sorters lampor till vardagsrum och andra delar av hemmet.

BESTÄLL SNYGGA LAMPOR TILL DITT VARDAGSRUM IDAG

När du har valt ut den snyggaste vardagsrumslampan kan du enkelt beställa och få den levererad hem. Du kan också välja att själv hämta ut den utan fraktkostnad i någon av ILVAs fysiska butiker.

Tips: På ILVAs sidor med erbjudanden kan du hitta en lampa till ditt tv-rum, eller något annat du letar efter. Utbudet på realisationssidorna skiftar snabbt och tillgången är begränsad. Vänta därför inte med att beställa om du finner något du gillar.